Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 27 de agosto de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'alcohol i la cocaïna centren la major part de les consultes de la Unitat de Conductes Addictives a la Ribera

Hòmens d'entre 35 i 49 anys, fadrins, parats i amb fills són el perfil mitjà del pacient que acudix a la UCA


.-000004 

.-000132 

La Unitat de Conductes Addictives (UCA) del Departament de Salut de la Ribera ha atés a un total de 411 pacients durant 2018, un 7% més que l'any anterior. Del total de nous pacients atesos, la mitat ha acudit per primera vegada a este tipus d'assistència, mentres que l'altra mitat han sigut pacients que ja havien acudit en alguna ocasió a una UCA però feia més de sis mesos que havien abandonat el tractament.

El 37% dels pacients que ha acudit a la UCA de la Ribera durant l'any 2018, ha referit com a motiu de demanda principal els problemes amb el consum d'alcohol, mentres que el 29% ha sol·licitat seguiment per consum de cocaïna. Altres motius de demanda que ha presentat els pacients han sigut el consum d'heroïna (13%) i de cannabis (12%).

 

 

Perfil mitjà del pacient

Del total dels 411 nous pacients atesos, el 81% han sigut hòmens, mentres que el 19% han sigut dones. Pel que es referix a les edats, el grup d'edat que més consultes ha concentrat, amb prop del 50% dels casos, ha sigut el de persones entre els 35 i els 49 anys, sent l'edat mitjana dels pacients de la UCA de 41,29 anys. En el 48% s'ha tractat de persones fadrines, mentres que el 27,5% han referit ser casades o amb parella de fet i el 24% dels casos, han afirmat ser separats o divorciats. El 1% són viudos. En el 65% dels casos, els pacients atesos per la UCA del Departament de Salut de la Ribera han referit tindre fills.

Quant a la via d'accés a la Unitat de Conductes Addictives, cal destacar que el 68% dels pacients ha acudit per iniciativa pròpia i el 15% han sigut derivats des dels centres d'Atenció Primària. En menor grau, estos pacients han sigut derivats des dels servicis d'Urgència i l'Hospital (6%) o a través de familiars o amics (un 4%).

 

Unitat de Conductes Addictives

Ubicada junt amb el Centre de Salut d'Alzira del carrer La Paz, la UCA del Departament de Salut de la Ribera està atesa per un equip multidisciplinari de professionals compost per un metge de conductes addictives, un psiquiatre, dos psicòlegs, una infermera i una auxiliar d'Infermeria.

En ella, els pacients reben un seguiment a nivell individual (cites amb el metge y/o psicòleg) , assistixen a grups terapèutics i reben suport familiar. La Unitat és també l'encarregada de gestionar les derivacions a altres recursos de suport de la xarxa sanitària per a pacients amb problemes addictius com: unitats de desintoxicació hospitalària, centres de dia o comunitats terapèutiques.

Igualment, la UCA de la Ribera es coordina amb altres entitats sanitàries, socials i municipals de la comarca, a fi de proporcionar una assistència integral als pacients que presenten trastorns addictius.

A banda de la labor assistencial, la UCA realitza altres activitats en diversos àmbits, com a formació per a residents de les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària, Psiquiatria i Psicologia; per a Prácticum màster i Grau de Psicologia, realització de projectes d'investigació, o suport a organismes de prevenció i promoció de la salut.

A més, la UCA forma part del Grup ARPA (Abordatge en la Ribera dels Problemes per Alcohol) , integrat per professionals sanitaris d'atenció primària, especialitzada, Unitats de Prevenció Comunitària municipals i Salut Pública, que treballa en la Ribera per a reduir el consum d'alcohol i millorar l'atenció d'este problema de salut a tots els nivells: preventiu, assistencial i social.

 

 .-000143

._000619 

.-000260 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal