Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 2 de octubre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Alzira participa a la campanya de neteja del riu

Esta iniciativa de voluntariat ambiental ha retirat 11 tones de residus dels rius de 30 municipis


 

.-000004 
._000590

Alzira se suma un any més a “Mans al riu”, la campanya anual de neteja d’espais fluvials impulsada per la Fundació Limne, amb objectiu de fer palés l’estat de conservació dels rius i barrancs, fomentar la consciència ciutadana vers la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals on s’actua.

El passat diumenge es va celebrar a Alzira esta activitat de neteja que ha congregat 721 voluntaris ambientals i veïns de les localitats d’Albalat de la Ribera, Alfarb, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Borriana, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau , Gandia, Guardamar del Segura, l’Alcora, l’Alcúdia, l’Eliana, la Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Iàtova, que s’han unit per netejar els residus que han trobat en les ribes dels rius de la seua població.

En el cas de la nostra ciutat prop de 25 persones van acudir a la crida de “Mans al riu”, i van passar el matí retirant fem i deixalles del Xúquer. Entre ells, van acudir treballadors de la Regidoria de Medi Ambient, que es mostraren satisfets amb el resultat de la jornada.

El regidor de Medi Ambient Pep Carreres va felicitar la fundació Limne per esta bona iniciativa “Accions com estes ajuden a mantenir la qualitat ambiental del bosc de ribera del nostre emblemàtic riu Xúquer al mateix temps que crea consciència en la societat alzirenya. Durant els últims anys estem realitzant un gran esforç en la recuperació ambiental del Xúquer, però som conscients que encara ens queda molt de treball per fer en la restauració d’ecosistemes fluvials, no cal oblidar-se que hi ha que començar a ocupar-se d’altres afluents naturals propis dels nostre terme com es el cas del riu Verd.” Assegura Carreres.

Des de Limne asseguren que “la campanya ‘Mans al riu’ vol assenyalar que molts trams de riu s’utilitzen, incomprensiblement, com a abocadors il•legals”. Tant és així que en la jornada de neteja de rius, han recollit centenars de bosses industrials de fem amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc.), si bé l’organització ressalta la presència massiva d’objectes més voluminosos, com ara neveres, sofàs, pneumàtics, cadires, matalaps, sanitaris, restes de vehicles, material electrònic i altres objectes que no deurien estar al llit o les vores del riu. L’estimació global de pes arreplegat, entre bosses i residus voluminosos, deixa la impressionant xifra d’11.633 quilograms en total.

L’activitat, si bé té un marcat caràcter lúdic i didàctic, pretén millorar els espais fluvials en què s’actua, posant l’accent en els mitjans que hi ha per a gestionar els residus. “Resulta il•lògic que hui dia s’abandonen residus als rius havent-hi serveis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d’ecoparcs”, assenyalen des de l’entitat conservacionista.

La campanya, que celebrava enguany la seua desena edició, ha aconseguit al llarg de la seua trajectòria clausurar abocadors il•legals i millorar l’estat de moltes riberes. “L’èxit de la campanya”, comenten els organitzadors, “comença en acabar el ‘Mans al riu’, quan els participants difonen dins del seu cercle familiar o d’amistats tot el que han vist i les alternatives que hi ha per a gestionar millor els residus”.

Altres localitats, com Alboraig, Algemesí, Catarroja i el Verger, que no han pogut sumar-se a esta convocatòria, entraran en la campanya celebrant el “Mans al riu” les pròximes setmanes, amb la qual cosa la participació global sumarà així 30 municipis.

La Fundació Limne agraïx el compromís dels ajuntaments i voluntaris implicats, així com el patrocini de Global Òmnium i Ecovidrio, que han fet possible, un any més, que esta campanya de voluntariat ambiental siga possible.

 

Nota de premsa del gabinet de comunicació de l'Ajuntament d'Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

 

.-000260
._000580
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialActividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Hasta els - 02/10/2019
Estic hasta els collons! Es veu que estos no saben on està el riu Vert o Riuet dels Ulls, ( rio Verde o de los Ojos) aneu allí i voreu. Estic hasta els colons!
Pere Peres - 02/10/2019
A veure, el trompellot què està fins els "colons": Aquestes persones han invertit temps i esforç de manera altruista per netejar un tram del riu mentre tu, sens cap dubte, alimentaves la teva burrera de solemnitat en la barra d'algun barutxo de mala mort... Si tan fins els colons estàs ves tu al riu Verd o dels Ulls i neteja'l.
Comprens, haca?

Psd: ESD deu de tenir alguna mena d'imant per arrepleguar estaquirots...
Hasta els - 03/10/2019
Continue estàn hasta els collons de borinots com alguns que ni nombre. JO no estic en contra d'estes persones, estic en contra dels salvaors del mòn que només busquen que fer-se fotos. . Esta clar, h'escrit colons, i que passa? Me puc enganyar i ademés jo puc dir lo que me passa pels collons, o encara viu ú que no vull nomenar, Estic hasta els COLONS!
Pere Peres - 03/10/2019
Tu tranquil, estic hasta, les teves cafraes sempre tindran cabuda a ESD

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal