Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 15 de octubre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Hospital de la Ribera acull la presentació d'un protocol per abordar la violència de gènere des de les farmàcies

Ofereix als professionals farmacèutics pautes per detectar casos de maltractament psicològic, físic i/o sexual


._000624 

._000678

L'Hospital Universitari de la Ribera ha acollit la presentació del "Protocol de detecció de violència de gènere en farmàcia comunitària", ela-borat pel Col•legi de Farmacèutics de València.

Este protocol ha estat presentat en el transcurs d'una jornada, a la qual han as-sistit prop de mig centenar de professionals sanitaris i farmacèutics, i que ha estat inaugurada pel director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Conselleria de Sanitat, José Manuel Ventura; la gerent del Departament de Sa-lut de la Ribera, Liliana Fuster, i el president del Col•legi Oficial de Farmacèu-tics de València (MICOF), Jaime Giner.

L'objectiu d'este protocol és el de formar i conscienciar els professionals far-macèutics en la detecció precoç de casos de violència de gènere. Per a això, ofereix als professionals de les farmàcies una sèrie de pautes i recomanacions, així com uns qüestionaris que els permeten detectar, derivar i comunicar casos de violència masclista -psicològica, física i / o sexual-, al Centre Dona 24 hores, Serveis socials, Policia o Guàrdia Civil.

Segons ha destacat el president del Col•legi Oficial de Farmacèutics de Valèn-cia, Jaime Giner, "igual que les dones víctimes de violència de gènere solen hiperfreqüentar les consultes mèdiques, el mateix passa amb les oficines de farmàcia, llocs accessibles i propers, especialment en municipis xicotets i zones rurals, fet que suposa un avantatge per detectar possibles casos de violència masclista ". Per este motiu, "cal incorporar a les oficines de farmàcia a la lluita contra la violència de gènere".


Eureka Centre d’Estudis - Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller) y de todas las asignaturas.   ._000531


El president del MICOF ha destacat el paper actiu que els professionals sanita-ris realitzen en la detecció precoç de casos de violència masclista. En este sentit, "el MICOF ha triat el Departament de Salut de la Ribera per a la presentació d'este nou protocol per tractar-se d’un referent en la lluita contra esta xacra social, que necessita la unió de tots els professionals sanitaris i agents socials per eradicar-la" .

Per la seua banda, la gerent de l'Hospital d'Alzira, Liliana Fuster, ha explicat que "combatre la violència de gènere s'ha convertit en un dels objectius priori-taris del Departament de Salut de la Ribera des que la Conselleria de Sanitat va assumir la seua gestió directa" .

Així, des d'abril de 2018, s'han format més de 250 professionals en la detecció precoç de casos de violència de gènere, i s'han realitzat més d'una dotzena d'ac-cions de conscienciació en què han participat prop de 400 persones.

"El grau de formació i conscienciació que estem aconseguint, en este sentit, ha fet possible que, en els últims 18 mesos, s'haja cribat a prop de 7.000 dones en les consultes mèdiques del nostre Departament de Salut, cosa que ha permès detectar un total de 145 casos de violència de gènere ", ha assenyalat Fuster.

L'Hospital Universitari de la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

._000675
 
.-000295 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal