Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 7 de noviembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demà es celebra el Dia Internacional de la Dislèxia

En Centre Logopèdic Fonemes ajudem a aquestes persones a que la seua vida siga mes fàcil i que no deixen de creure en ells mateixa


._000718

Demà dia 8 de Novembre es el dia internacional de la Dislèxia, i desde el centre Fonemes volem fer que siga cada dia un poc més visible, per poder aconseguir les ajudes, adaptacions i comprensió de les persones que la sofreixen.

Per a que aquest propòsit siga real, deguem definir la Dislexia com a un trastorn permanente d´orige neurológic; afecta al aprenentatge i a l’automatizació de la lectoescritura sense que existien causes de altre tipus, com son les cognitives o les contextuals.

 Es més que tindre dificultats a l´hora de llegir i de escriure. Es molt important que se conega que també afecta a altres arees, com a la atenció, a l´organització i a la planificació, així como a la lateralitat, àrees del espai-temps i dificultat en la memòria a curt plaç.

Hi ha que destacar que la dislèxia freqüentment va acompanyada de altres trastorns como la discalculia, hiperactivitat, tdah, altes capacitats, trastorns de coordinació y molt freqüentment afecta a nivell emocional. Es per eixe motiu que els sintomes poden variar en cada persona i en cada cas, però podem destacar alguns com son:

- Problemes en la lectura (confundix lletres, canvia sil·labes, susitituix paraules, etc)

- Dificultats en la visió.

- Escriptura i ortografia (apareixen problemes en l’escritura i en la copia, inversions, omisions, adicions o substitucions de lletres son algunes de les evidencies en aquest cas).

- Dificultat en la coordinació psicomotriu.

- Dificultats en les matemàtiques i comprensió del temps (discalculia, realitzen estratègies, dificultats en els problemes matemàtics i de espai).

- Dificultats en la cognificació, memòria i llenguatge (dificultats de comprensió de imatges, dificultat en la memòria, se distrau fàcilment amb soroll, etc).

- Son persones molt propenses a les infeccions de oits.

- Dificultats emocionals i personals (extramademt desordenats u ordenats de forma compulsiva, perfeccionistes, molt sensibles, canvis de humor molt forts, però solen ser molt curiosos i creatius).

 

NO ES TRACTA DE PERSONES VAGUES que no volen treballar, sino que intervenen tants recursos cognitius en descodificar l’informació que no arriben a compendre el que estan llegint o realitzen faltes d´ortografia en paraules de un ús comú.

 

CREURE I CREAR ESTA A POQUES LLETRES DE DISTÀCIA, ajudem a aquestes persones a que la seua vida siga mes fàcil i que no deixen de creure en ells mateixa, però poder crear una millor vida.

Centre Logopèdic Fonemes

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Noticias ComercialesProductos, reseñas...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal