Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
sábado, 14 de diciembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aljazzira Jazz Club presenta Alexey León Quintet Cuban Connection

Dissabte 14 de desembre de 2019, en l'Auditori de la Casa de la Cultura, a les 19:30 hores


.-000424

Mestissatge és el que defineix el jazz des del seu naixement. Música  carregada d'ingredients de Nova Orleans, Cuba, Àfrica, Espanya mesclades en un cresol.
Alexey León Quintet proposa un directe emocionant amb un so modern, negre, blanc, flamenc, mestís i crioll. Conjumina elements de blues, timba cubana, son, rumba i buleria flamenques, ritmes africans, samba del Brasil, bugalú i funky jazz. Entrada: 3 € (reduïda: 2 €)

 

 

 

 

 

¡Cuban Connection!

La "connexió cubana" és un tribut a Cuba, un tribut a la meua cultura nativa. És una col·lecció de música que vaig escriure per al
grup amb un so molt especial basat en la tradició musical cubana i el llenguatge del jazz contemporani.
En aquestes composicions he mesclat elements d'estils com Second line de Nova Orleans, el Changüí de Cuba, el Bolero tradicional, el son o la rumba Cubana. Realment el projecte s'ha convertit en una connexió musical entre Cuba i Espanya.
He tingut el privilegi de col·laborar en aquest treball amb Perico Sambeat, Carlos Sarduy, Iván Melón Lewis, Marc Miralta, Frank Durand, Dany Noel, MC Kumar Sublevao, Ivan Cebrian, Matt Baker. Estic molt emocionat de poder compartir-ho amb tots vostés!
Aquestes composicions són un reflex del que he viscut i el que he aprés durant aquests últims anys en llocs molt diferents. Des de Manzanillo, una xicoteta ciutat a Orient (Cuba), on vaig nàixer fins a Moscou (Rússia) on vaig estudiar o Barcelona, Madrid i València a Espanya, on visc actualment. Cadascun em va donar una cosa única i em va ajudar a arribar on estic ara.
Allà on vages, sempre t'emportes amb tu una mica d'aqueix lloc i amb aquest àlbum vull compartir amb tots vostés les experiències musicals i existencials que he viscut. (Alexey León)
 

 

Els músics... 

Alexey León Reyes (saxofon alt, flauta, veu, percussió)
Saxofonista nascut en Manzanillo, Cuba. Amb cinc anys comença a tocar la flauta i el piano. Després que la seua família es traslladara a Rússia comença a tocar el saxofon i contínua la seua educació musical a Moscou en el prestigiós col·legi musical Estatal Gnesin. Al juliol de 2012 dins de l'All Russian Big Band dirigida per Matthew Herbert representa l'Acadèmia Russa en el festival BT River of Music a Londres durant els jocs Olímpics en 2012.
En 2013 és guardonat amb una beca de Michel Camilo per a cursar el programa Màster en Berklee College of Music (València Campus) per a estudiar amb Perico Sambeat i Alain Pérez entre altres grans músics. En 2015 es llicencia amb la qualificació Cum laude. Durant els seus estudis en Berklee grava el seu primer treball discogràfic “Cuba meets Russia” que és seleccionat per a la mostra nacional del Jazz Espanyol - Jazz eñe. Amb aquest disc fa una gira per Espanya i Rússia. En el mateix any guanya el premi de Juan Claudio Cifuentes “Millor Solista” en el concurs de Jazz de la Universitat Jaume I. Al novembre del 2017 guanya el premi “Millor Solista” en el concurs de joves jazzistes JoJazz en l'Havana, Cuba. El seu segon treball discogràfic Alexey León Quintet “Cuban Connection” publicat en 2018 compta amb les col·laboracions de Perico Sambeat, Marc Miralta, Iván “Melón” Lewis, Carlos Sarduy. Ha col·laborat amb músics internacionals com Eddie Gómez, Danilo Pérez and Berklee Global Jazz Institute, Perico Sambeat, Jorge Pardo, Alain Pérez, Javier "Caramelo" Masso, Israel Suárez "Piraña", etc.

 

Carlos Sarduy (trompeta, fiscorn, percussió)
El trompetista Carlos Sarduy, guanyador d'un Grammy llatí. Als 16 anys va guanyar el prestigiós concurs Jojazz en l'Havana, Cuba i als 21 va presentar el CD Charly a l'Havana, una excel·lent òpera prima en la qual van col·laborar, entre altres, Chucho i Amadito Valdés. Dotat d'un so “net i compacte”, la seua manera de tocar deixa traslluir el llegat del bebop, juntament amb una depurada formació acadèmica i la influència de la rumba de les comparses havaneres. Sarduy ha treballat amb Bebo Valdés, David Murray, Esperanza Spalding, Ojos de Brujo (amb qui va obtindre un Grammy llatí), Julio Barreto o Román Filiú. Amb el quintet d'aquest últim va gravar ‘Blowin Reflections’ (2005). El trompetista destaca també com a músic de sessió en enregistraments d'artistes d'altres estils com Lenine, Ainhoa Arteta, Mariza o Concha Buika, i en pel·lícules com ‘La piel que habito' de Pedro Almodóvar o ‘Chico i Rita’ de Fernando Trueba. Carlos Sarduy acompanya a Chucho Valdés amb la formació “Irakere 40” banda que ha marcat un abans i un després en la història del latin jazz.

 

Javier “Caramelo de Cuba” Massó (piano/teclats)
És originari de l'Havana on va realitzar la seua formació en el Conservatori Alejandro García Caturla, el Conservatori Provincial de Música Amadeo Roldán i l'Escola Nacional d'Art (ENA). Al llarg de la seua carrera ha compartit escenari amb grans estreles de la música cubana i internacional com Celia Cruz, Omara Portuondo, Paquito D’Rivera, Arturo Sandoval, “Xocolate” Armenteros, Israel López “Cachao”, Tata Güines, Guillermo Barreto, José Luis Quintana “Changuito”, Orlando Valle “Maraca”, Miguel “Angá” Díaz, Horacio “El Negro”, Debora Carter, Johnny Griffin, Richie Cole, James Carter, Dave Valentin, Jerry González, Andy González, i molts més. Des de l'any 1992 resideix a Espanya on ha fusionat el món del flamenc amb el jazz al costat de Paco de Lucía, Enrique Morente, Diego “El Cigala”, Estrella Morente, Concha Buika, Antonio Serrano, Jorge Pardo, “Tomatito” o “El Niño Josele”. Ha sigut nominat al Latin Grammy al costat de Jerry González y Los Piratas del flamenco en 2004 i com a millor pianista de jazz en 2005 i 2006. La seua participació en el disc Jerry González i El Comando de la Clave (editat a Espanya amb el nom “Avísale a mi contrario que aquí estoy yo”), li va portar la nominació als Grammy Llatins 2012 en la categoria de Millor Disc de Jazz. Ha tocat en les principals places de jazz del món tals com Jazzhus Montmartre, Copenhagen, Festival de Jazz de Campeche, Mèxic, Kriol Jazz Festival de Cap Verd, etc.

 

Marc Miralta (bateria)
Naix a Barcelona i comença a tocar la bateria als set anys; als dotze rep la primera classe, del bateria Pau Bombardó. Ha estudiat percussió clàssica i també toca taules hindús, caixó flamenc i vibràfon.
Ha estudiat a l'Escola de Música Zeleste (CDMBR) de Barcelona (1980-1984), en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona (1982-1989), en el Taller de Músics de Barcelona (1984-90) i en la Berklee College of Music de Boston (als EUA) (1990-1993). Ha actuat en festivals i clubs de jazz d'Europa, Nord Amèrica, Centre Amèrica, Sud Amèrica, Àsia, Orient Mitjà i Àfrica, amb músics de la talla de Pat Metheny, Gary Burton, Wynton Marsalis, Steve Lacy, Paquito D'Rivera, Tete Montoliu, Art Farmer, George Garzone, Jerry Bergonzi, Mark Turner, Joshua Redman, Perico Sambeat, Chano Domínguez, Gerardo Núñez i Esperanza Fernández, La Companyia de Flamenc de Carmen Cortés, Israel Galván, Jorge Pardo, entre altres. Ha gravat més de seixanta CD’s amb diverses formacions. Com a líder, el New York Flamenco Reunion (Nuevos Medios, 15774) i Flamenco Reunion (Karonte-Contrabaix). "Dreams" de Marc Miralta Quartet (FSNT) amb composicions pròpies, amb Seamus Blake, Ed Simon i Omer Avital. Lidera l' OAM TRIO amb Aaron Goldberg i Omer Avital amb quatre cds, i CMS TRIO amb Javier Colina i Perico Sambeat amb tres cds en el mercat.

 

Dany Noel (Baix elèctric/Contrabaix)
Naix en l'Havana, Cuba. Comença els seus estudis musicals a l'edat de 10 anys. Ja com a professional comença a tocar el baix i el contrabaix amb moltes orquestres i artistes cubans de reconeixement nacional i internacional com Pio Leiva i Omara Portuondo, integrants del “Buena Vista Social Club”, al seu torn grava discos amb Angel Bonnet, Eddy Gaitan.
Participa en els millors festivals de Jazz del món. Des de 2007 ha estat col·laborant amb diferents figures com Roy Hargrove, Luis Salinas, Bebo Valdés, Chucho Valdés, Changuito, Giovanni Hidalgo, Richie Flores, Dave Valentin, Jerry González, Ivan Lins, entre altres. Recentment s'ha endinsat en l'escena del pop i en el propi flamenc, gravant discos amb cantants com Concha Buika i el conegut productor i guitarrista Javier Limón.
El seu treball es troba en els CD d'artistes tals com Luz Casal, Victoria Abril, Lolita Flores, Ainhoa Arteta, Mariza, Fito Páez, Ojos de Brujo. Ha treballat amb José Luis Perales en el seu recent DVD com a arranjador musical. Va col·laborar amb el director de cinema Fernando Trueba en una de les seues pel·lícules (Chico i Rita). En 2019 guanya el prestigiós premi Cuba Disc en diverses nominacions amb el treball discogràfic “Italuba” juntament amb Horacio “El Negro” Hernández.

 

 

 ._000632
._000575
._000582
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal