Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de diciembre de 2019
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ denuncia que la Conselleria pujarà el cost de les assegurances agràries més d'un 10 % el proper any

"Hores després d'aprovar-se els pressupostos de la Generalitat, la primera mesura és un colp dur a la butxaca de llauradors i ramaders"


._000647

Colp dur des de la Generalitat a la malparada butxaca dels llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana. LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders denuncia que la Conselleria d'Agricultura ha confirmat, en el transcurs d'una reunió celebrada hui a València, una mesura que suposarà de mitjana una pujada de més del 10% en el cost de les assegurances agràries per a l'any vinent.

LA UNIÓ afirma que hores després d'aprovar-se els pressupostos de la Generalitat la primera mesura que es pren des de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; dirigida per Mireia Mollà, és pujar el cost de l'assegurança per als llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

Agroseguro i ENESA -entitats estatals- han aprovat un increment de les primes de les assegurances agràries, sense cap oposició per part de la nostra Administració autonòmica. Ara, lluny de compensar la mateixa des de la Conselleria d'Agricultura, es redueix tant la subvenció base com les addicionals (a les marques de qualitat, entitats associatives i cultius de secà) que aportava fins hui per a la subscripció de les assegurances agràries, i per això s'encariran de cara a 2020.

LA UNIÓ considera il•lògica i injusta aquesta pujada perquè la sinistralitat dels últims anys està molt per davall de les indemnitzacions percebudes. Concretament, en els últims sis anys, la Comunitat Valenciana ha tingut un dèficit negatiu en la seua balança de les assegurances agràries de 175,5 milions d'euros; en pagar per un valor de 543 milions d'euros i percebre indemnitzacions per una quantitat de 368 milions d'euros.

Luis Javier Navarro, sotssecretari general de LA UNIÓ, assenyala que “les dades són evidents i hem pagat els llauradors i ramaders valencians bastant més del que hem cobrat en indemnitzacions; no entenc com li donen aquesta destralada a l'instrument que tenim per a compensar les nostres rendes en un context de crisi generalitzada de preus”.

LA UNIÓ

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

._000556
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal