Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de enero de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els productes agrícoles importats podran seguir entrant en els mercats de la UE amb substàncies actives

Els llauradors valencians confien en disposar d'alternatives viables després de la decisió de la UE


._000671

La Unió Europea s'està convertint amb passes de gegant en un món de contradicció permanent. Mentre la Comissió Europea ha decidit no renovar pels seus efectes per a la salut humana l'aprovació de les substàncies actives clorpirifós i clorpirifós metil utilitzades en l'elaboració de productes fitosanitaris, els consumidors europeus veuran com els productes agrícoles importats de bona part del món que arriben als nostres mercats sí que podran contenir residus d'aquestes, segons denúncia LA UNIÓ de Llauradors.

Els llauradors valencians confien en disposar d'alternatives viables després de la decisió de la UE. A Espanya i la Comunitat Valenciana aquestes dues substàncies són fins hui molt usades en les produccions agrícoles i per exemple en els cítrics contra una de les plagues més comunes i perilloses com el cotonet de Sud-àfrica que precisament ens va arribar des d'allí. Ara, paradoxalment, els productors sud-africans podran continuar utilitzant-los i per tant entrar en els mercats europeus amb la presència d'eixes substàncies en els fitosanitaris que prohibeixen als llauradors comunitaris.

Aquesta organització agrària ha comprovat de primera mà com la major part dels principals països productors de cítrics (Sud-àfrica, l'Argentina, el Brasil, la Xina, entre altres) permeten i continuaran permetent si no canvien les seues regulacions l'ús de les substàncies actives clorpirifós i clorpirifós metil per a tractar els seus arbres i per això els productes agrícoles que arriben als lineals dels supermercats o botigues de la Unió Europea podrien perfectament contenir les mateixes.

La nova normativa de la Comissió Europea, publicada en el Diari Oficial de la Unió Europea el passat 10 de gener, indica que els Estats membres retiraran les autoritzacions dels fitosanitaris que continguen alguna d'aquestes substàncies actives com a molt tard el pròxim 16 de febrer, data en la qual expiren les seues llicències vigents, encara que concedeix un període de gràcia per a això al qual poden optar els països comunitaris que expira el 16 d'abril.

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària havia conclòs en la seua última avaluació sobre aquestes substàncies que existeixen àmbits crítics de preocupació en la salut humana pel seu potencial genotòxic i neurotòxic.

LA UNIÓ de Llauradors no qüestiona ni molt menys aquests criteris científics, però també adverteix als consumidors europeus que “encara que es prohibisca ací no significa que el risc desaparega perquè ens pot arribar amb la immensa quantitat de fruites i hortalisses importades que ens arriben de fora, ja que als seus països d'origen sí que es continuarà permetent el seu ús”.

LA UNIÓ
  
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s
 
 
 
 
 
 
._000641 

._000590

._000606 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal