Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 11 de marzo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Joan Verdú torna a la Casa de la Cultura amb 'El viatge de l’esfinx'

Dijous 12 de març, a les 19:00 hores, en l'Auditori de la Casa de la cultura



.-000004 
._000590

El pròxim dijous 12 de març es presenta el llibre El viatge de l’esfinx a la Casa de la Cultura d’Alzira, un conte inèdit de l’artista alzireny Joan Verdú. No deixa de sorprendre'ns i en la recerca en el seu prolífic quefer intel·lectual i artístic, Álvaro de los Ángeles va descobrir i recuperar recentment un conte inèdit escrit per Joan Verdú en 1989 que compta a més amb 17 il·lustracions de l’autor i que reflectix  la València de principis dels 80.El viatge de l’esfinx és el títol d’este conte que ha estat publicat per Álvaro de los Ángeles en La Documental Edicions i que va ser presentat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el passat mes de desembre.

Ara és la seua ciutat la que acollirà este acte que comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Alfred Aranda i de l’editor Álvaro de los Ángeles, escriptor, comissari d’exposicions i programador de cultura contemporània i docent. Fins al 2018 ha estat també subdirector d’Activitats i Programes culturals de l’IVAM.

 
Verdú

El passat mes de maig de 2019, la Sala Municipal d’Exposicions acollia la mostra “VERDÚ FOREVER” (Verdú per sempre), que arreplegava tota l’obra de Joan Verdú que, bé per adquisició, per donació o per atorgament d’algun guardó, forma part dels fons artístics del nostre Ajuntament.
Amb esta exposició es donava a conéixer als alzirenys i alzirenyes tot este conjunt d’obres i retia, al mateix temps, homenatge a Joan Verdú, possiblement l’artista plàstic més reconegut en l'àmbit estatal que ha donat Alzira al món de l’art.

Verdú ja va ser l’autor de les il·lustracions del poemari Llibre d’Alzira, de Vicent Andrés Estellés, publicat per edicions Bromera a l’any 1996  i que es troba actualment pendent de reedició.
La seua dilatada i sòlida trajectòria artística té més de cent exposicions entre individuals i col·lectives que han passejat la seua obra per sales públiques i privades de reconegut prestigi com l’IVAM, La Gallera (València), ARCO (Madrid), GaleríaYnguanzo, Sala Parpalló, Club Diario Levante, Sales d’Exposicions de l’Ajuntament de València, l’Institut Francés, Galería I Leonarte, Sala de la Diputació de Sevilla, Palacio de Revillajigedo (Gijón), NeilsonGallery o les més recents exposicions realitzades a la Fundació Antonio Pérez de Conca així com a espais expositius de Bèlgica i Alemanya.
Així mateix, ha estat objecte de nombrosos reconeixements i guardons, entre ells huit primers premis de pintura i cartellisme i l’obtenció de la Beca Alfons Roig en l’any 1990 i està present en els fons d’importants col·leccions públiques i privades com les de l’IVAM, la Caixa de Pensions, la col·lecció Michelin, Diputació de València, Centre Cultural de la Beneficència, Universitat de València, Col·lecció Lluís Bassat, Col·lecció Tomás Ruiz Company o la de la Fundació Antonio Pérez.
Les referències a la seua producció (més de cinquanta) apareixen en catàlegs, textos i entrevistes publicades a revistes especialitzades i a mitjans de comunicació de la mà de reconeguts, periodistes, crítics i estudiosos de l’art.
El seu treball plàstic ha transitat fonamentalment per la pintura però també pel cartellisme, el còmic, la il·lustració i el disseny gràfic. Destaca també la seua activitat com a columnista al diari Levante EMV i diversos mitjans digitals.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 


._000715


.-000367

 ._000736

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal