--> LA UNIÓ demana a la Conselleria d'Agricultura que arbitre una línia d'ajudes per a les explotacions agrícoles afectades pel COVID-19 - elseisdoble.com

Domingo, 29 de noviembre de 2020 Edición diaria nº 4.986 Año: 14 Noticias: 37.491 Fotografías: 97.518 Comentarios de usuarios: 113.700
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de abril de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 LA UNIÓ demana a la Conselleria d'Agricultura que arbitre una línia d'ajudes per a les explotacions agrícoles afectades pel COVID-19

A més, torna a reclamar una sèrie de mesures que són únicament administratives, però de les quals no té resposta


._000596 

LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders ha sol·licitat a la Conselleria d'Agricultura que establisca una línia excepcional d'ajudes de minimis que possibilita la Unió Europea per a les explotacions agrícoles i ramaderes més afectades des de la declaració de l'estat d'alarma pel COVID-19 en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Davant l'abandó de la Generalitat a aquests sectors, LA UNIÓ veu urgent un suport explícit amb l'elaboració i publicació d'una normativa per la qual s'establisquen les bases reguladores i es convoquen ajudes destinades a les persones productores més afectades que segons un recent estudi elaborat pels seus serveis tècnics alertava ja d'unes pèrdues pròximes als 65 milions d'euros.

L'estat d'alarma ha tingut una incidència directa en certs sectors agroramaders que, malgrat ser activitat essencial, els seus canals de venda han sigut classificats com a activitats no essencials, principalment el canal HORECA, o que l'Administració no ha autoritzat, com per exemple els mercats de venda no sedentària. En aquest sentit, i com es tracta d'un sector essencial, no es beneficien tampoc de cap ajuda publicada fins al moment malgrat que el seu client principal és d'una activitat suspesa.

En sectors agrícoles es tractaria de la flor tallada, planta ornamental i palma que s'han vist molt afectats per la prohibició d'actes festius i religiosos que suposaven un alt percentatge de les vendes anuals; així com el sector d'hortalisses (principalment carxofa, coliflor, bròcoli, ceba, verdures orientals, però també unes altres) que, tenien com a canal de distribució tant l’HORECA com els mercats de venda no sedentària, que haurien d'estar permesos complint amb la normativa sanitària.

Pel que fa als sectors ramaders són fonamentalment l'oví i caprí -tant de carn com de llet-, boví de carn i boví de lídia i equí d'engreixament. També s'han vist afectats el sector apícola, les xicotetes explotacions avícoles d'ous, les explotacions d'ànecs i oques i així mateix el cunícola per la impossibilitat de vendre els seus productes o haver tingut una reducció de venda en els canals de distribució. Es tractaria d'aquella ramaderia que no comercialitza a través de la distribució comercial organitzada i que, amb el tancament dels seus canals habituals de distribució o la prohibició de festejos taurins en el cas del boví brau, no tenen altra alternativa més de mantindre una activitat mínima sense ingressos, però amb despeses diàries, sobretot per a l'alimentació dels animals.

LA UNIÓ creu que aquestes ajudes s'haurien de dotar d'un pressupost suficient com a mínim d'uns 11 milions d'euros, dels quals 4 serien per als sectors agrícoles afectats i els altres 7 per als ramaders, dels quals 1 milió d'ells hauria de destinar-se a complementar la línia d'ajudes a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions ramaderes.

Al contrari del que va ocórrer l'any passat amb la promesa d'una ajuda de minimis de 8 milions per als citricultors que mai es va materialitzar, aquesta vegada la Conselleria d'Agricultura i, per tant, la Generalitat Valenciana no poden tornar a deixar a l'estacada a una part d'aquest sector precisament ara que és quan necessiten el suport de les seues Administracions Públiques.

Paral·lelament a aquestes ajudes, LA UNIÓ torna a demandar a la Conselleria les mateixes mesures per als sectors ramaders que ja va reclamar el passat 27 de març i sobre les que no té resposta. Cal assenyalar que fins i tot algunes d'elles són administratives i per tant no tenen cap cost pressupostari.

Entre elles destaca:

• L'establiment d'ajudes específiques per a la compra d'alimentació animal per a aquelles explotacions ramaderes afectades pel tancament dels seus canals de distribució o impossibilitat de continuar amb la seua activitat per a continuar alimentant als seus animals.

• La paralització de la campanya de sanejament de manera general per als sectors boví, oví i caprí i que, per tant, hi haja una pròrroga de les qualificacions existents. S'haurien d'aplicar excepcions com per exemple el sanejament en cas de moviment pecuari (vida, pastures, exportació, etc.,), recuperació de la qualificació, etc.

• L'autorització al sector boví brau de lídia, obligat a fer dos sanejaments anuals, al fet que els puguen fer en aquest període d'estat d'alarma per a quan s'alcen les mesures del Reial decret 463/2020 poder participar en els festejos taurins i festivals que es puguen organitzar.

• Instar al Govern de l'Estat a obrir la intervenció pública de carn de boví, oví i caprí per a frenar la baixada del preu. En aquest moment no hi ha cotització en llotges i seria útil aquesta mesura per a frenar la baixada de preus existent i també ser previsors per si els països àrabs paralitzen o no fan exportacions marítimes, la qual cosa suposaria una altra baixada de preus i un “excedent” important de carn.

• Destinar els recursos materials, econòmics i humans dels laboratoris de sanitat animal a la Salut Pública per a les analítiques de detecció de COVID-19.

LA UNIÓ

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 


._000678
._000581
.-000132
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
Economía
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.