Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 7 de mayo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El PP de la Ribera Alta exigeix mesures concretes i contundents per a reactivar l'economia comarcal

“El president del Consell no pot viure d'esquena al brutal ascens de l'atur a la comarca de la Ribera Alta, cal prendre mesures”


._000472            

La Ribera Alta ha patit un dur colp en el teixit productiu i en l'economia de les famílies, marcat per les conseqüències d'una crisi sanitària, econòmica i social que ha provocat la destrucció de milers de llocs de treball.

El total d’aturats a la comarca, des del passat mes de Febrer s'ha vist incrementat en un 21 %, en municipis com Alzira, al voltant de 1.500 treballadors, ja s'han vist afectats per un ERTE, a Algemesí el 65% d'empreses s'acollirà a ERTE’s.

L'economia s'ha vist arrasada per la pandèmia i milers d'empreses han hagut de parar la seua producció pel que han decidit acollir-se a un ERTE, això ha suposat un increment brutal de l'atur en el sector serveis i en la indústria, les dades del SEPE indiquen que a la Ribera Alta, des del mes de Febrer, l'atur s'ha incrementat en 2.955 persones, arribant a un total de 16.998 aturats a la comarca, amb una disminució important dels contractes realitzats.

Segons les associacions empresarials de la comarca, les fases en les quals està sustentada la “desescalada” no garanteixen la viabilitat d'empreses i autònoms per a reactivar els seus negocis.

El primer és superar aquesta crisi però als populars de la Ribera ens preocupa la situació del mercat laboral resultant, ara que es comença a reprendre l'activitat productiva milers de treballadors no tindran una ocupació a la qual tornar, així doncs, cal establir un marc de protecció social reforçat i de recuperació econòmica planificada, amb mesures contundents i concretes que el “Govern de la Generalitat” no està aplicant, amb especial atenció a la recuperació del teixit productiu.

Tenim l'oportunitat d'estructurar un canvi de model econòmic que pose fi a la precarietat del teixit productiu i dedicar recursos en la recuperació de l'economia comarcal, proposant mesures concretes i estar així preparats per a futurs impactes com l'actual.

Les mesures urgents per a agilitzar el cicle econòmic passen per adaptació a la directiva d'insolvència, moderant la base imposable de l'impost de societats, llibertat d'amortització deduccions per inversions en teletreball, recuperació d'IVA repercutit i no cobrat, reducció de l'IBI de tots els locals afectes al cessament d'activitat empresarial.

Quant a l'IRPF adequar la imputació temporal i saldos de dubtós cobrament a causa del retard en el pagament.

Per als populars de la Ribera Alta, és fonamental millorar la protecció del nostre sistema productiu i així construir un model estable i fort amb garanties per a afrontar situacions complicades, treballant perquè el 70% d'autònoms no es quede sense ajudes per cessament d'activitat i per a agilitar els canals de les exportacions dels nostres productes agrícoles, que és una de les variable positives que afecten el PIB, per tant si sabem ajustar-nos i millorar la nostra estratègia, podem contribuir a la millora de l'economia comarcal.

Gestora PP Ribera Alta 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s. 

 

  


 


._000742

 .-000415

 ._000586
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Cabreada - 08/05/2020
Si si,os preocupa tanto la situación que habéis renunciado a vuestros sueldos,y a los extras como las dietas,los pluses y la paga de los plenos. Os veo tan preocupados por la economía que no usareis el aire acondicionado en el ayuntamiento para ahorrar.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal