Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 29 de mayo de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 S’obri a Alzira el període extraordinari per a les cremes agrícoles excepcionals

No es permet la crema en urbanitzacions ni nuclis habitats i del 16 de juliol al 30 de setembre no es permetran les cremes per risc d’incendi



.-000367

._000763

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica informa que el pròxim diumenge 31 de maig finalitza la vigència de la resolució de 10 d’abril de 2020, del director general de Prevenció d’Incendis Forestals, en la qual es regulaven les condicions per a la crema de restes agrícoles en tot el territori valencià.

La realitat agrària del terme municipal d'Alzira amb nombroses plantacions de varietats tardanes de cítrics comporta haver de gestionar restes de poda en les èpoques de major risc per incendi forestal. Este fet implica que per a possibilitar als agricultors l’eliminació de les restes de poda, s’haja d’ampliar extraordinàriament el període de cremes agrícoles amb unes limitacions específiques que garantisquen la seguretat i el control de les cremes.

Amb caràcter extraordinari i degut a esta particularitat de l’agricultura alzirenya, a partir de l’1 de juny i fins al 15 de juliol entraran en vigor les següents condicions de seguretat per a obtenir l’autorització de les cremes agrícoles, tal com es reflectix en el Pla local de cremes agrícoles:

1.- No es podrà cremar en el sol agrícola a menys de 30 metres del sol forestal.

2.- No es podrà cremar ni en sol forestal ni en les parcel·les urbanes ni en les parcel·les rústiques que presenten un caràcter urbà (nuclis habitats).

3.- A les valls agrícoles de la Murta, la Casella i d’Aigües Vives, i en altres partides pròximes a les serres de Corbera, les Agulles i la Garrofera, s’haurà de cremar sempre amb cremador agrícola. A més, en estos indrets, si el cremador agrícola es troba entre els 30 i els 100 metres de sol forestal, haurà d’estar equipat amb xarxa llevaespurnes.

4.- En la resta del sol agrícola del terme municipal, el cremador serà obligatori si el punt de crema es troba entre els 30 i els 100 metres de sol forestal. En este cas, la xarxa llevaespurnes serà recomanable però no obligatòria.

5.- L’horari per a les cremes serà des de l’eixida del sol fins a les 10 del matí. La crema haurà d’estar totalment apagada a eixa hora i no s’abandonarà fins a estar completament extinta.

6.- Es podrà cremar de dilluns a divendres, ambdós inclosos, excepte en festius.

7.- Prèviament a la crema s’haurà de consultar el risc per incendi forestal en www.112cv.gva.es, ja que només es podrà cremar amb risc baix-mitjà. En risc elevat i extrem estarà totalment prohibit.

Cal recordar que des del 16 de juliol fins al 30 de setembre, ambdós inclosos, no s’autoritzarà la realització de cremes agrícoles en les zones forestals i en una franja de 500 metres al voltant d’estes.

Les vies per a sol·licitar totes les autoritzacions, incloses les de la Barraca d’Aigües Vives i la Garrofera, seran les següents:

•  Personalment en el Registre de la Clau, demanant cita prèvia: https://citaprevia.alzira.es/#!/home

•  Telemàticament amb firma digital a través d’alzira.es/ administracio 24h/tramita des de casa: https://sedeelectronica.alzira.es/PortalCiudadano/tramites/browser.do

Des de l’Ajuntament d’Alzira se sol•licita la col·laboració ciutadana per a evitar situacions de risc que puguen derivar en un incendi forestal. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

 ._000551

._000718

._000734
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal