Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 5 de junio de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’infermer alzireny Adrián Sarria i Pedro Soriano creen un joc de cartes com homenatge al món de la infermeria

“La Última Enfermera” és un joc en el qual es plantegen situacions reals que qualsevol infermera o infermer pot trobar-se en la seua pràctica clínica diària


 

Sens dubte, la Infermeria és una professió vocacional. Les infermeres centren el seu talent, les seues virtuts i les seues aspiracions a portar als seus pacients cap a la recuperació i la millora de la seua qualitat de vida; a innovar i investigar en el desenvolupament de nous models de cures i lideratge; i a formar i formar-se contínuament com a professionals capaços, competents i responsables. Aquesta qualificació, responsabilitat, lliurament, acompliment i lideratge els acompanya en totes les facetes de la seua vida. De fet, en eixir del treball, no es desprenen d'aqueixa vocació per la infermeria. Aquesta qüestió ha motivat la creació del joc de cartes “La Última Enfermera”.
“Quan tries ser infermera és perquè t'encanta la relació amb les persones: escoltar-los i cuidar-los. Dónes molt, però el que reps dels teus pacients és molt més. Per això, pensem que seria divertit crear un joc que ens permetera continuar gaudint de la nostra professió en el nostre temps d'oci. Així és com va sorgir l'espurna de crear “La Última Enfermera”, un joc que, en clau d'humor, recrea situacions comunes i les dificultats que podem trobar en la nostra pràctica clínica diària”, explica Adrián Sarria Cabello, infermer en l’Hospital Universitari de la Ribera depenent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.
La data de llançament d'aquesta iniciativa no és casual. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) proclamava el 2020 com l'Any Internacional de les Infermeres i Matrones, coincidint amb el bicentenari del naixement de Florence Nightingale, i la campanya Nursing Now impulsada pel Consell Internacional d'Infermeria i la pròpia OMS per a homenatjar la importantíssima aportació a la salut de les persones que duen a terme diàriament les infermeres.

 

La Última Enfermera, un joc de cartes creat per infermeres
La Última Enfermera és un joc de cartes que permet jugar a un mínim de dos jugadors i a un màxim de cinc. L'objectiu del joc és aconseguir acabar el torn de treball abans que les altres infermeres. Per a això, hauràs de completar un total de cinc cartes tasques abans que les teues companyes. El joc presenta una baralla amb un total de 90 cartes, amb cinc tipus de cartes fàcilment distingibles pels seus colors i noms que les identifiquen, entre elles estan Tasques, Personatges, Utensilis, Situacions i les Identitats que et permetran saber quin tipus d'infermera eres.
“El joc planteja el repte de realitzar un total de cinc tasques en un torn interminable en el qual, diferents situacions i personatges, no te'l posaran gens fàcil. No obstant això, per a aconseguir fer realitat aquesta iniciativa, es necessita aconseguir l'objectiu de la campanya de micromecenatge  que estarà oberta fins el pròxim dia 3 de juliol perquè, qualsevol persona que vulga, puga contribuir i entrar a formar part del projecte ja que, cadascun dels mecenes serà nomenat i agraït en el llibre oficial de mecenes. A més, tindrà l'opció d'adquirir edicions úniques i limitades del joc”, comenta l'infermer Pedro Soriano Martín, professor en el departament d'Infermeria en la Universitat Europea de Madrid.
La campanya de micromecenatge està oberta a través del següent link: https://vkm.is/laultimaenfermera. Existeixen diferents maneres de col·laborar: emetent una donació d'un mínim de cinc euros o adquirint els packs de cartes, els quals estan disponibles en diferents formats: el més bàsic; el que inclou les xapes amb els personatges principals del joc; o, fins i tot, aconseguir la teua pròpia caricatura personalitzada per a jugar amb ella. Els seus creadors assenyalen que aquests packs són un detall molt original per a regalar als ponents o assistents a congressos científics o a col·legiats d'entitats de representació de col·lectius infermers.


Contribució amb la investigació en Malalties Rares

Un percentatge de cada joc de cartes que s'adquirisca estarà destinat a investigació en malalties rares. “Per a nosaltres, la contribució a la investigació és essencial. És per això que aquest projecte pretén donar un euro de cada joc venut. I hem triat la investigació a Malalties Rares”, conclou Adrián Sarria.

 

 

.-000132
._000520  
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal