--> Més de 156.000 euros en ajudes i vora 4.500 persones ateses a Alzira - elseisdoble.com

Domingo, 29 de noviembre de 2020 Edición diaria nº 4.986 Año: 14 Noticias: 37.491 Fotografías: 97.518 Comentarios de usuarios: 113.700
EL SEIS DOBLE
lunes, 8 de junio de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més de 156.000 euros en ajudes i vora 4.500 persones ateses a Alzira

Serveis Socials Alzira presenta la memòria del 'Pla d’Emergència Social'

._000590

._000581 
La Regidoria de Serveis socials presenta la memòria que recull les accions portades a terme pel que fa a l'Àrea de Serveis Socials e Innovació Social al llarg de l'estat d'alarma fins el 22 de maig. Com be refereix el Pla d'Emergència Social de l'Àrea aprovat pel ple el passat 29 d’abril per afrontar els efectes de la crisi sanitària, cal recopilar l'activitat i resultats del treball tècnic, administratiu i de suport de tot un equip com a Servici d'Urgència Social, així com la informació a tota la comunitat local: professionals, corporació local, xarxa associativa i ciutadania en general.
L'impacte de la crisi actual ha sacsejat fortament el normal funcionament de la societat en el seu conjunt. La realitat local més pròxima, les condicions personals i familiars de la població s'han vist seriosament afectades i resulten dramàtiques.
“No hi ha dubte que el paper de les Administracions, la corresponsabilitat compartida i la posada en valor de les polítiques públiques són un assumpte nuclear en l'agenda política del Govern Local.” Ha indicat la regidora de Serveis Socials Marina Mir.
En este sentit s’ha treballat en el desenvolupament del Pla d'Emergència Social des de l’àmbit econòmic i social posant en valor i centrant-se en el capital humà, la nostra ciutadania. S’ha gestionat el següent:
- 2553 telefonades recepcionades per a resoldre diferents necessitats, de les quals 367 han sigut noves altes per no haver passat mai pels nostres serveis.
- 620 ajudes economiques que suposen 156.705 euros, quantitat que supera al total del pressupost de l'any passat, i triplica la despesa del mateix període l'any passat. La majoria d’ajudes, 377, es corresponen al mes d'abril que coincideix amb el no desemborsament dels subsidis de desocupació i els ERTEs.
- Creu Roja: a través de l'acord de col·laboració, ha gestionat i entregat a les cases 819 lots de productes de necessitats bàsiques, aliments, neteja i higiene personal a més de 67 targetes de compra de primera necessitat  amb un import de 17.000 euros.
- Renda Valenciana d'Inclusió. S'han realitzat 390 atencions
- Persones Majors: són el segment d'edat més afectat per aquesta crisi, ja que unida a les complicacions severes i major taxa de mortalitat pel coronavirus, també s’han vist repercutits pel tancament de centres, aïllament, immobilitat o soledat. Des de l'àrea s'ha donat resposta a les necessitats dels serveis domiciliaris de proximitat amb l'aplicació de diferents programes i amb una atenció pròxima: major a casa, menjar a casa, teleassiStÈNCIA, dependÈncia.
- Cal destacar la supervisió que s’ha fet en les residÈncies municipals, on han patit la pandèmia agressivament, i per tant la tasca ha estat ben complicada i altament sensible per als 124 residents.
- El mateix ocorre amb el servei d’ajuda a domicIli DE CARÀCTER ASSISTENCIAL, s’ha convertit en un servei nuclear. S’ha ampliat la cobertura assistencial i incrementat els seus efectius que, a més, han estat exposats cada dia al contagi salvaguardant la responsabilitat i compromís amb el ciutadà acudint a més de 6 domicilis diaris.
- Un nou servei habilitat és el telÈfon del major, entre 1 Treballador Social i la Unitat d’Atenció Psicològica s’ha dut a terme el prOgrama preventiu de detecCiÓ i acompanyament personal telefÒnic a persones majors afectades per la soledat no desitjada. S’ha tingut contacte amb 475 persones.
- Unitat d’Atenció socioeducativa ha afegit als seus 154  seguiments a menors i famílies, l’atenció a menors afectats per la bretxa digital mitjançant la cessió de dispositius amb 30 tauletes i connexions wifi a 25 famílies.
- Unitat d’atencio psicológica: han abastat un ampli ventall de vessants d’atenció centrant-se en MENORS en situació de risc, persones amb DIVERSITA FUNCIONAL, MAJORS, ADULTS i el SERVEI AJUDA A DOMICILI DE CARÁCTER EDUCATIU. Sectors molts sensibles en els quals s’ha protegit i emparat la població més vulnerable i que han arribat a 1381 persones.
- Unitat de Violència de Gènere: via telefònica s’ha fet l’atenció personalitzada, seguiment i assessorament dels 188 casos que ja estava gestionant la regidoria, a més de les 10 noves actuacions d'urgència.
- ComunitÀria: en coordinació amb les diferents entitats que tenen conveni signat amb l’Ajuntament així com amb la resta del teixit associatiu local s’han pogut dur a terme altres serveis i cobrir diverses necessitats detectades.
El propòsit de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha estat en tot moment mantenir el màxim nivell de protecció social amb les famílies, complir amb la rendició de comptes que implica la gestió d'esta àrea, exercir la transparència informativa i documentar esta situació excepcional per a millorar els serveis municipals, repensar alternatives innovadores de reconstrucció i posar en valor el paper de les polítiques publiques per a fer front a les noves necessitats de la població.
“Els Serveis Socials tenen la consideració de serveis públics essencials, en el sentit que s'ocupen de garantir drets bàsics, d'assumir competències i de gestionar béns que afecten directament les persones i es consideren imprescindibles per al normal funcionament de la societat. En este context crític, els nostres Serveis Socials, segons el que es preveu en la llei, s'han declarat en situació d'urgència social, adaptant el seu funcionament, prioritzant objectius i orientant les seues accions a un plantejament propi d'emergència social des del mateix moment que es va declarar l'estat d'alarma nacional”. 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

 ._000551
 .-000415
 ._000586

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialGeneralSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.