--> Alzira destina més de 2,3 milions d'euros al Pla ASISTE II, per a fer front a la crisi de la COVID-19 - elseisdoble.com


Sábado, 8 de agosto de 2020 Edición diaria nº 4.873 Año: 14 Noticias: 36.723 Fotografías: 96.476 Comentarios de usuarios: 112.301
EL SEIS DOBLE
jueves, 2 de julio de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira destina més de 2,3 milions d'euros al Pla ASISTE II, per a fer front a la crisi de la COVID-19

Ahir s’encetava el programa nutricional d’estiu per a més de 600 xiquets i xiquetes

 

Hui s’ha presentat en roda de premsa l’actualització del Pla ASISTE, un recull de les mesures aplicades per l’Ajuntament d’Alzira des de l’inici de la crisi per a fer front a la Covid-19 tant des del punt de vista social, cultural sanitari com tributari per a les persones i empreses. Es tracta d’un pla que, com ja es va anunciar s’anirà actualitzant i es podrà incrementar en funció de les circumstàncies.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Marina Mir, han estat els encarregats d’explicar les actualitzacions i noves xifres reflectides.

“És la nostra responsabilitat que ningú es quede arrere, per això seguim treballant en este pla, un document transparent i viu, que canvia a mesura que anem revisant les necessitats de la ciutadania”, assegura l’alcalde, Diego Gómez.

En esta primera actualització, des de la versió inicial en data 20 de maig, en la qual es mostrava una inversió de prop d’1.7 milions d’euros, es passa a 2.306.744,43 euros destinats a fer front a l’impacte que la crisi sociosanitària i econòmica ocasionada per la Covid-19 ha causat en la societat alzirenya, amb especial atenció a aquelles persones, famílies i comerços en els quals els efectes són més devastadors.

Es tracta de despeses o mesures fiscals, estructurades en 6 blocs: contingència sanitària i seguretat pública, de caràcter social i assistencial, promoció econòmica i impuls comercial i ocupacional, implantació del teletreball, de caràcter cultural i tributàries. D’esta manera, es preveuen, d’una banda, mesures per a garantir el benestar de la ciutadania, protegint la seua salut com a bé més preuat. D’altra, les que tenen per objecte minimitzar el perjudici econòmic que la crisi ha provocat en els ciutadans, les famílies i, especialment, els comerços d’Alzira, en la seua majoria empreses familiars i de proximitat.

 
 
Targeta Som Alzira

D’altra banda, també s’ha presentat el programa nutricional i d’alimentació infantil que es prestarà mitjançant el Fons Solidari Som Alzira. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Marina Mir, han explicat el funcionament del programa que té per objecte garantir i reforçar la cobertura social a persones i famílies de major vulnerabilitat.

Esta iniciativa es dirigix concretament a satisfer les necessitats d’alimentació bàsica els mesos de juliol i agost. Els beneficiaris són xiquets i xiquetes de la nostra ciutat que, com a alumnat escolaritzat a Alzira, han gaudit de la beca de la Conselleria d’Educació en el present curs i que ascendix a un total de 526 potencials beneficiaris, segons la base de dades dels centres escolars, als quals cal afegir 80 famílies més provinents de la prescripció directa de serveis socials. La previsió de cobertura se situaria en aproximadament 600 xiquets i xiquetes d’un total de 424 famílies.
El Fons Solidari “SOM ALZIRA” facilitarà 50 euros al mes per xiquet/xiqueta de cada unitat familiar, gràcies a les aportacions de ciutadans, agrupacions, entitats i del mateix ajuntament. El cost del programa és de 68.000 euros. “El que volem és garantir els drets de xiquets i xiquetes en risc social en els aspectes nutricionals al llarg de l’estiu, quan no disfruten de la beca menjador. Enguany les circumstàncies són especials i els efectes de la pandèmia obliguen a replantejar-nos les actuacions, i donar prioritat a l’alimentació del major nombre de famílies possible. Des de l’Ajuntament volem agrair a tots els que han fet possible este programa amb les seues donacions ja que han contribuït a mantenir el nivell de protecció social amb les famílies”, ha comentat la regidora Marina Mir.

Estes ajudes són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públic.

La gestió i l’accés al programa com a beneficiaris es coordinarà des de Serveis Socials amb l’entitat Cooperativa Consum, que emetrà la targeta de pagament pel valor acordat. La recàrrega es proposarà des de l’Ajuntament, mes a mes i entre els beneficiaris que consten en els registres interns de Serveis Socials. És un sistema pràcticament idèntic a l’utilitzat per la Conselleria d’Educació i al qual s’han acollit les famílies perceptores de beques de menjador escolar este curs.
La iniciativa del Fons Solidari Som Alzira continua en marxa per a poder donar resposta a les diverses necessitats de la nostra ciutadania. Els interessats a fer aportacions poden fer-ho al compte de Caixa Popular ES09 3159 0054 2426 9480 2923. Cal recordar que les donacions suposen un benefici fiscal.

 
Serveis Socials

A més, l’Ajuntament a través de la Regidoria de Serveis Socials ha portat a terme altres mesures per a multiplicar l’assistència social i les prestacions a persones majors i famílies vulnerables, que amb esta situació veuen incrementat el seu risc a perdre els seus suports fonamentals i quedar en risc d’exclusió social.

El propòsit de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha estat en tot moment mantenir el màxim nivell de protecció social amb les famílies, complir amb la rendició de comptes que implica la gestió d’esta àrea, exercir la transparència informativa i documentar esta situació excepcional per a millorar els serveis municipals, repensar alternatives innovadores de reconstrucció i valorar el paper de les polítiques públiques per a fer front a les noves necessitats de la població.

“Els Serveis Socials tenen la consideració de serveis públics essencials, en el sentit que s’ocupen de garantir drets bàsics, d’assumir competències i de gestionar béns que afecten directament les persones i es consideren imprescindibles per al funcionament normal de la societat. En este context crític, els nostres Serveis Socials, segons el que es preveu en la llei, s’han declarat en situació d’urgència social, adaptant el seu funcionament, prioritzant objectius i orientant les seues accions a un plantejament propi d’emergència social des del mateix moment que es va declarar l’estat d’alarma nacional. Més info:

http://www.alzira.es/alzira_vpm/contenidos/COVID-19/docs/ASISTE_VAL_JUNIO.pdf

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

.-000466
._000624 

._000581 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, SanidadServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

sietevecessiete - 03/07/2020
Gracias por la información .
Es necesario además de trabajar en soluciones que también conozcamos los vecinos en que se utilizan los recursos.
Tonny - 11/07/2020
Excelente propuesta. El problema es que las necesidades son muchas y hay que optar qué necesidades cubrir y esta me parece esencial.Digo lo mismo que es importante saber en qué se invierte.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿Qué abunda en el desierto? Arena, agua, gas o árboles
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.