Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 21 de agosto de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L'ecoparc d'Alzira obri els caps de setmana de 9 a 14 hores

Per a facilitar la gestió dels residus i evitar els abocadors incontrolats que contaminen i degraden l’entorn i el medi ambient


 

._000600

L'ecoparc és la instal·lació de recollida selectiva que té com a objectiu fer una gestió adequada dels residus que, per les seues característiques, no poden ser tractats com la resta dels residus domèstics, d'ahí la importància de no dipositar deixalles al voltant dels contenidors de fem, cartó o vidre, ja que els coneguts popularment com trastos han de tractar-se directament a l'ecoparc.

El d'Alzira manté un ampli horari d'atenció al públic, inclòs dissabte i diumenge, de 9 a 14 hores, per tal de facilitar la gestió adequada dels residus tals com:

- De gran grandària, com mobles, matalassos usats, enderrocs, o pneumàtics.

- Electrònics: tant grans com menuts.

- Residus potencialment perillosos: piles i bateries, olis vegetals i de motor o tubs fluorescents.

- Residus que requerixen tractament específic: radiografies, roba i calçat.

 

 

La simple acció d'acostar-se a l'ecoparc per a dipositar el que no necessitem ens reporta un doble benefici:

Mediambiental, ja que contribuix a la no aparició d'abocadors incontrolats. Es poden reciclar els gasos contaminats dels electrodomèstics i evitem la contaminació del sòl per l'abandonament de residus.

Econòmic: cada vegada que dipositem deixalles a l'ecoparc d'Alzirase'ns atribuixen punts amb la finalitat de ser canviats per descomptes al nostre rebut de la taxa de reciclatge.

Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans, manifesta que: "És molt important acostumar-nos a fer un bon ús de l'ecoparc, ja que així ens assegurem que cada residu és gestionat específicament segons les seues característiques, només així podem aconseguir reduccions en el volum de fem i deixalles. En 2020 per utilitzar l'ecoparc més de dos mil alzireneys/nys s'han beneficiat d'un descompte en el rebut de la taxa de reciclatge".

Una altra de les finalitats associades a l'ecoparc és la d'evitar abocadors incontrolats, la qual cosa degrada l'entorn i causa un efecte visual totalment negatiu per a qualsevol ciutat com Alzira que compta amb tots els serveis necessaris per a evitar que proliferen este tipus d'actituds que encara alguns posen en pràctica en ple segle XXI, molt a pesar de les reiterades recomanacions de fer un ús correcte de les deixalles i enderrocs.

Formem part d'una societat en constant evolució, que diàriament generem una gran quantitat de residus, i de tota mena, així que de nosaltres depén acatar les normes de conducta correctes i dipositat tot allò que ja no necessitem a l'ecoparc.

 

Nota de prensa del departamento de Comunicación del Ayuntamiento de Alzira.



 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pitita - 21/08/2020
¿Los concejales en mal estado y muy usados se pueden depositar en el ecoparc?
Viejo - 21/08/2020
Creo que el Ecoparc no está preparado para productos altamente contaminantes.

Saludos.
Ciudadano - 21/08/2020
Desde las administraciones se ponen muchas trabas para utilizar el ecoparc, sólo hay que ir con el furgón lleno de trastos y te dicen que lo que llevas lo tienes que tirar en 15 o 20 viajes, en vez de tirarlo todo en un viaje, la gente no tiene tanto tiempo ni paciencia ni dinero.
Sin hablar de lo absurdo de que te hagan contaminar 15 veces de lo necesario, haciendote ir 15 veces para tirar lp que te cabe en un viaje, es del todo absurdo, luego la gente como sabe esto, pues van y lo tiran en cualquier sitio.
Si una persona va con 10 colchones viejos y solo le dejan tirar dos, pues la mayoría tirará los otros 8 colchones en cualquier sitio.
Vecino - 22/08/2020
Cualquier día prohibirán la entrada a los que vayan con zapatillas.
Ximo - 22/08/2020
Si un vecino lleva 10 colchones, debe tener una fabrica o un hotel, jajajaja.
Ciudadano - 22/08/2020
Ximo, no seas corto de miras, por favor.
Si un vecino lleva diez o 6 o 12 colchones puede ser por muchos motivos, o si lleva 10 capazos se ripio o varios muebles o una docena de neumáticos, hay casas viejas p almacenes en las que se van acumulando cosas a lo largo de los años.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal