Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 4 de septiembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 La Diputació acull la reunió entre els representants del sector turístic provincial i el secretari d'Estat

El president Toni Gaspar apel·la a la responsabilitat institucional per a eixir de la crisi al costat del sector i critica a aquells que utilitzen la pandèmia com a arma electoral



._000609


._000677

._000591

El Saló de Plens de la Diputació de València ha acollit este dijous la trobada entre el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, i els representants del sector a la província, amb la participació del president de la corporació provincial, Toni Gaspar, i el diputat de Turisme, Jordi Mayor. Per damunt de tot, la reunió ha tingut un objectiu prioritari que, en paraules del responsable governamental, és el de “escoltar i estar prop dels que fan possible el turisme”.

En la línia de cedir la paraula als actors del turisme valencià, el secretari d'Estat ha considerat que “enfront de la realitat complicada que estem vivint és necessari revisar conjuntament el diagnòstic del sector, que en esta província està demostrant la seua fortalesa i les ganes d'oferir el millor servei i tirar avant”. Valdés ha pres nota de les reivindicacions d'un sector que en general ha demandat que no es demonitze la seua activitat en temps de pandèmia.

Mentre el representant governamental apel·lava a la unitat de totes les institucions i recordava que a més del seu component econòmic el turisme “és fonamental per a la cohesió social i territorial i la recuperació patrimonial i mediambiental”, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, incidia en la “responsabilitat institucional per a eixir tan bé com siga possible de la crisi al costat dels representants del sector”.

El president Gaspar ha agraït al secretari d'Estat i els representants del sector turístic que hagen triat la Diputació per a intercanviar impressions sobre un dels motors de l'economia provincial, i s'ha mostrat molt crític amb “aquells que utilitzen la pandèmia com a arma electoral, siguen del color que siguen, perquè la seua actitud és negativa per a tots i per a la reconstrucció en general”.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha considerat que la política turística “no la pot fer ningú en solitari, ni els ajuntaments ni les autonomies”. Per això, ha valorat el paper del Ministeri com a “aliat necessari” i ha proposat treballar en l'elaboració “d’una agenda del futur i no del passat”.

 
Estratègia enfront de l'alarmisme

Els representants del sector turístic valencià, disposats en els escons de la sala de plens qual responsables provincials, han agraït a les diferents administracions la “sensibilitat” amb un col·lectiu greument afectat per la pandèmia, al mateix temps que han traslladat les seues reivindicacions al secretari d'Estat, entre elles la d'allargar els ERTE’s i ajornar els pagaments a la fi de 2021, evitant la coincidència amb l'arrancada de la temporada turística.

En paral·lel a les mesures econòmiques que reclama el sector de cara al pròxim any, consideren fonamental “una estratègia comunicativa per a fer front a la imatge d'alarmisme generada a Europa”, en la línia del desig expressat per la presidenta de CEV València, Eva Blasco, de posar límit a la “demonització del turisme”.

En la trobada que ha tingut lloc en la Diputació de València han participat, a més dels responsables institucionals entre els quals també es trobaven la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, i el director de Turisme València, Toni Bernabé, el president de Conhostur, Manuel Espinar, la gerent de Valencia Guías, Ana Melero, el president de l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatges (AEVAV), Miguel Jiménez, el director de Hosbec València, Alberto Galloso, el president de Fotur, Víctor Pérez, el director de l'Aeroport de València, Joaquín Rodríguez, i la ja citada Eva Blasco, responsable de la Confederació Empresarial a València.

G.V. 

  


._000715


._000703

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal