Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 1 de octubre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Crida’m és el nou projecte de teleassistència als majors d’Alzira

Es destina a majors de 70 anys que viuen sols


 

 

 

Hui ha tingut lloc a la sala de premsa de l’Ajuntament d’Alzira la presentació del projecte de l’Àrea de Serveis Socials i Innovació Social Crida’m, en col·laboració amb l’Hospital de la Ribera, amb el qual es planteja una experiència pilot de teleassistència als majors

A l’acte han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la regidora responsable d’àrea, Marina Mir, Joan Rovira, Cap de Servei de l’Àrea de Serveis Socials i Mariví Verdeguer, representant de l’Hospital de la Ribera.

Concretament Crida’m, és un projecte de promoció i suport social telefònic per a persones majors de 70 anys que viuen sols.

Va ser impulsat inicialment per la Unitat d’Atenció Psicològica de l’àrea durant els mesos de confinament, i per poder donar-li continuïtat se suma la col·laboració de Salut Pública amb el projecte RIU i l’Hospital de la Ribera.

Es troba ubicat al Centre de Participació Ciutadana (CPC) de l’Ajuntament d’Alzira, amb la col·laboració de la Direcció General de Salut Pública, i suposa una millora substancial en la coordinació i la gestió dels recursos destinats al seguiment a persones majors que es troben en situació de vulnerabilitat, agreujada encara més pel la pandèmia.

En este sentit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha destacat que “el paper de l’Ajuntament és el de promoure la millora de la qualitat de vida dels nostre majors, especialment dels més vulnerables i per això, ens interessen els projectes intersectorials que treballen en xarxa”.

L’objectiu del programa és garantir el benestar de les persones majors ajudant-les a còmodes en el seu entorn i vigilar especialment els hàbits alterats: son, alimentació i exercici físic.

El funcionament consistix a realitzar cridades telefòniques d’un màxim de 45 minuts amb qüestionaris pautats per a detectar possibles anomalies, controls setmanals de cada cas i reunions de coordinació entre els diferents agents.

Este programa es du a terme amb la col·laboració de membres del Projecte RIU del CPC (coordinadora del CPC, Coordinadora de RIU, coordinadora de Crida’m i 4 agents de salut comunitària ABSC encarregades de fer les telefonades), del CPC (Coordinadora del CPC), la Unitat d’Atenció Psicològica de l’Àrea de Serveis Socials i personal sanitari de diversos departaments de l’Hospital de la Ribera per a tractar els casos de manera integral (Geriatria, Fisioteràpia, Nutrició i Infermeria).

Mariví Verdaguer, coordinadora de del Departament de Salut ha assenyalat que des de les autoritats sanitàries “oferixen plena col·laboració amb les iniciatives de l’Ajuntament d’Alzira en este sentit”.

Per la seua part, Marina Mir, regidora de la Àrea de Serveis Socials ha manifestat que “estes polítiques, segons hem pogut comprovar, s’alineen amb les voluntats generalitzades dels majors i els permeten romandre a casa més temps i canviar el model assistencial perquè les residències siguen l’últim pas en la cura dels majors”. 

En la primera fase d’implantació del projecte Crida’m es farà el seguiment d’un grup pilot seleccionat de 20 persones fins desembre de 2020. 

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

xavier cantera - 02/10/2020
Enhorabona per la nova ajuda a les persones majors en soletat. Ës veritat que penseu en les persones.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal