Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 6 de noviembre de 2010
Clic en la foto para ampliar

Verònica Cantó i Josep A. Fluixà
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 Verònica Cantó dissertà a Alzira sobre la figura d’Enric Valor

L'acte es va celebrar al saló daurat de La Gallera dins del XVI Cicle de Conferències dels XXII Premis Literaris Ciutat d'Alzira


El saló daurat de La Gallera va acollir una conferència baix el títol “Enric Valor, la passió per la paraula i l'estima per la terra”, a càrrec de la secretaria de l'Acadèmia Valenciana de la LLengua i llicenciada en filosofia i lletres, Verónica Cantó.

Esta conferència, a la que assistiren un gran nombre de gent que ompliren el saló daurat, va ser presentada per Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Fluixà, qui va ressaltar el gran paper integrador de la llengua i la gran tasca en donar a conèixer per tot arreu als escriptors valencians per part de l'Acadèmia i, com no, va repassar l'extens currículum de Verònica Cantó.

Cantó va pendre la paraula manifestant que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ret homenatge enguany a l'escriptor de Castalla Enric Valor per a commemorar el desé aniversari de la seua mort i el centenari del seu naixement, pel qual motiu ha estat nomenat escriptor de l'any 2010.

Així mateix, la conferenciant va fer un recorregut per la biografia de l'escriptor analitzant la seua aportació a la cultura i a la llengua des del triple vessant de lingüista, rondallaire i novel·lista. Valor va ser un escriptor model compromés amb la llengua i el territori i un referent per a tots els que viuen en valencià, i que va ser capaç de fer literatura de la tradició.

Miguel A. Martínez Tortosa
 
 


 

 

Llegir totes les noticies relacionades amb els
XXII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Bot%C3%B3n%203
.-000047



                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000002

                          
 .-000028                                                                                                                                  .-000012


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
CulturaCineGeneralLiteratura

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

valencià - 06/11/2010
Tot això està molt bé. Però hui informen els diaris que el govern de Zapatero ha donat 400.000 euros a Acció Cultural del PV, l'associació d'Eliseu Climent, per a que seguixca catalanitzant-nos als valencians. ¡I mentre la segona pinacoteca d'Espanya, que és el Museu de Belles Arts, el Sant Pius V, que s'està caiguent a troços, sense rebre un gallet de l'Estat Espanyol que és el qui té la titularitat. Cóm ho veieu valencians?. ¡Quina poca vergonya!. ¡Catalunya sempre guanya!. ¡Que desgraciats som els valencians amb els polítics que tenim, socialistes i populars!. Ja voreu a la setmana que ve on se'n van a parar diners d'Alzira

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal