Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 25 de noviembre de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El transport origina el 45% dels gasos hivernacle
Article d’opinió de Pedro Domínguez

“La crisi econòmica actual no és res comparat amb la ruïna general que ens pot provocar l'escalfament global”


 
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Pedro%20Dom%C3%ADnguez%20Gento%20%28red%29.jpgNatura
-----------------------------------------------------------------------

Pedro Domínguez Gento

 

Segons l'últim informe de la Secretaria de Medi Ambient de CCOO, al PV hem augmentat un 75% les emissions de gasos hivernacle respecte a 1990, l'any de referència, encara que l'acord de Kioto situava el màxim per a nosaltres en el 15%. La causa principal és el sector del transport, que seguix primant la mobilitat motoritzada privada, i és responsable del 45% d'increment dels gasos hivernacle (CO2, NOx, etc). A hores d'ara superem en quasi el triple la mitjana nacional d'increment d'aquests gasos, i açò malgrat la crisi que ha disminuït relativament els desplaçaments.

Una situació nefasta i perillosa que agreuja els problemes derivats del canvi climàtic: increment de temperatures, de plagues, incendis forestals, sequeres, erosió, desertificació, fusió de les glaceres i pols, pujada del nivell del mar, pèrdua de platges i terres costaneres, salinització, etc. etc. Això amb menys d' 1ºC de pujada mitjana global ara, imaginen-se el que pot passar amb una pujada de temperatures entre 2 i 7ºC com s'espera, si no canviem, durant les properes dècades...

I no hem d'enganyar-nos perquè enguany siga un any bastant fresc i plovedor, les fluctuacions climàtiques provoquen aquestes anomalies però les temperatures mitjanes van elevant-se implacablement, com es pot vore a la gràfica del fitxer adjunt. De fet, encara que l'estiu passat va ser curt, tinguérem dies com el 27 d'agost on els termòmetres arribaren en València als 43ºC (en Carcaixent als 45ºC), la temperatura més alta de totes les registrades a l'Observatori Meteorològic de Llevant des que es va fundar al 1859.

Els grups ecologistes ho venim denunciant any rere any, lamentablement sense que els responsables polítics ens facen cas; fa molt que proposem racionalitzar/reduir l'ús de l'automòbil i potenciar la bici i el transport col·lectiu, a més de la proximitat i la qualitat urbana versus les urbanitzacions/PAIs, i en volta d'això el 99% dels milers de milions d'euros que invertixen en el transport continuen dedicant-se a construir noves autopistes, autovies, carreteres, AVE i aeroports, subvencionant inclús la compra de més cotxes i també les autopistes deficitàries, quelcom aberrant fins i tot en aquest sistema capitalista, on es suposa que els empresaris assumixen els seus errors i les pèrdues corresponents, però això sembla que sols val per als xicotets empresaris no per als grans, que són casualment els més pròxims als governants...

Hem de canviar ja, abans que el canvi climàtic arribe a proporcions irreversibles, la crisi econòmica actual no és res comparat amb la ruïna general que ens pot provocar l'escalfament global si continua augmentat i desertitza les nostres terres.

 

Aprofite per saludar la renaixença del col·lectiu Acció Ecologista - Agró a Alzira, perquè és necessari organitzar-se i lluitar contra els destrellats d'aquesta societat. Llarga vida i bon vent.

 
 
 

 

                          
 .-000036                                                                                                                                  .-000021

                          
 .-000014                                                                                                                                  .-000016





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 25/11/2010
Buenos dias

Ese mismo sindicato que dice " ....el transporte privado es la principal causa del calentamiento global.......", es el mismo que pide más plazas de aparcamiento en el Hospital para potenciar más, el transporte privado.
Esa falta de coherencia en sus reivindicaciones, es la que nos hace dudar de su responsabilidad y de su voluntad por la lucha contra el calentamiento global, como bien dice al autor del artículo, es necesario potenciar el transporte público y fomentar el uso de la bicicleta, aunque solo sea por nuestra salud y la de nuestros hijos, aunque solo sea para preservar este planeta.
saludos.
Elucubrante - 26/11/2010
Tenemos que empezar ya a aparcar los coches y desplazarnos a pie, en bici y usando el transporte público. Realmente Alzira no es tan grande y solo con el tiempo que ahorras aparcando vale la pena dejarlo en casa.

He visto un par de veces un scooter eléctrico estos días por Alzira. Es otra opción interesante por agilizar el tráfico, el silencio y la contaminación.
Ramón - 26/11/2010
Si viejo el mismo, que pide las plazas para que mientras no se dignen a poner transportes públicos suficientes las gentes que vallan al hospital puedan aparcar sin que les cueste un riñón y no tener que dejar los coches mal aparcados en los accesos dificultando la circulación de los escasos autobuses, taxis y ambulancias.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal