Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 2 de enero de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 L'Ajuntament d'Alzira concedix a la Tasca Camí Vell la Insígnia d'Or de la Ciutat

La distinció pertany a la modalitat d'Activitats Empresarials


Antonio López López, va nàixer en la localitat castellana de Socuéllamos (Ciudad Real) el 29 d'octubre de 1951. Amb sols 12 anys es va traslladar amb els seus familiars a Alzira, ciutat en què residix des de novembre de 1963.

Entre 1964 i 1965 va treballar per al magatzem de cítrics de Francisco Arbona com a ajudant en el transport de caixes. En 1966 va començar el seu camí professional en el món de l'hostaleria en incorporar-se a la cafeteria Pavoni. A penes dos anys després ho va fer en el café bar Cocodrilo i, posteriorment, en 1969, en la cafeteria Vicente, de la qual seria copropietari, entre 1971 i 1975, amb Pedro Benedito. Entre 1975 i 1980 va prestar els seus servicis en la coneguda cafeteria de la discoteca La Guitarra, de la qual va ser encarregat de personal i, més tard, un dels propietaris. Després d'un parèntesi, entre 1980 i 1984, en què va treballar per a Técnica Lifante, com a comercial de caixes registradores, va retornar al món de l'hostaleria, ara de la mà de la seua esposa, M. Dolores Bartolomé Palomares, amb qui va contraure matrimoni en 1978.

En 1984 el matrimoni López-Bartolomé decidix obrir un restaurant en el carrer Colón d'Alzira. L'antiga denominació d'eixa via, el Camí Vell, donà nom a l'establiment que s'ubicà enfront de l'oficina de l'INEM i que obrirà les seues portes amb la idea de servir desdejunis i entrepans.

Atrets per la seua competència i bon quefer, molts dels seus antics clients del polígon industrial de la carretera d'Albalat, que acudien a La Guitarra, començaren a freqüentar el nou establiment i els animaren que el transformaren en restaurant.

El 26 d'octubre de 2006 Camí Vell reinicia el seu camí després d'una reforma integral en què s'implicaran els fills del matrimoni: Antonio Francisco i Iván. A poc a poc el negoci es convertirà en una xicoteta empresa familiar. Antonio va acabar els seus estudis de Cuina, cursats en l'Escola d'Hostaleria Costa de Azahar, a Castelló de la Plana, en 2001, i Iván, en l'Escola d'Hostaleria Llopis Marí de Cullera entre 1997-2002 i 2008-2010.

Després d'acumular gran experiència, i de prestar els seus servicis en restaurants molt coneguts i del prestigi de Ca Sento, l'Àngel Blau, el Café de París, La Reixa i l'Excellence, tant d'Espanya com de l'estranger, decidixen fer-se càrrec del disseny i direcció de la cuina del Camí Vell, establiment que tindrà com a norma i guia el lema Tradició-Evolució, i com a nord, fer més que clients, amics.

En el seu quefer, el restaurant Camí Vell, ha participat dels èxits dels seus companys i ha anat de la mà en la participació en concursos, jornades gastronòmiques, etc., de restaurants tan populars com Casa Salvador (Salvador Gascó), Arrop (Ricard Camarena), Ca Sento (Raúl Aleixandre), La Sequieta (Sebastián Romero), Óleo(Vicente Patiño), Galbis (Juan Carlos Galbis), El Tinell de Calabuig (Rafal Calabuig), Casa Duc (Julián Duc), Celler de Ca'n Roca (Germans Roca), HostalCándido, LasRejas (Manolo de la Osa) i dels altres existents a Alzira.

En l'exercici de la seua professió, Camí Vell, ha rebut el reconeixement, entre altres, de Sa Majestat la Reina Sofia per l'elaboració d'unes trufes que es van servir en ocasió de la inauguració del Museu Picasso de Màlaga, el Primer Premi del II Certamen Internacional de Varietat d'Arrossos Ciutat de Cullera al Plat d'Arròs d'Innovació (2008), el Tercer Premi del II Certamen Internacional de Varietat d'Arrossos Ciutat de Cullera al Plat d'Arròs Tradicional d'Arròs del Senyoret, el Segon Premi del Concurs de Postres de Kaki de la Ribera de l'Alcúdia (2008), el Primer Premi El valencià a l'hostaleria de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana (2009), el Primer Premi del III Certamen Internacional de Varietat d'Arrossos Ciutat de Cullera al Plat d'Arròs d'Innovació (2010), el Segon Premi del Concurs de Putxero Valencià de l'Alcúdia (2010) i la certificació de la Q de Qualitat Turística (2010).

La professionalitat i bon quefer del restaurant ha merescut elogis en nombrosíssimes publicacions especialitzades en gastronomia, com ara l'Anuari de la Comunitat Valenciana que dirigix Antonio Vergara, l'almanac Gastronòmic de la Comunitat Valenciana, i les guies Goumetour, Michelin i Gastronorum entre altres.

L'acció solidària de Camí Vell s'ha fet patent amb el reconeixement per part d'associacions culturals, com la Comissió de la Falla Caputxins o l'associació DACMA.Pel restaurant han passat personalitats il·lustres. Polítics com Ramón Tamames i Rafael Arias Salgado; esportistes del món del motor com Jorge Martínez Aspar, Adrián Campos, Ángel Nieto, Fernando Alonso o Marc Gené, futbolistes com David Albelda o Andrés Palop; actors i actrius com Carles Alberola, Blanca Marsillach i Elisa Ramírez; empresaris com els germans Roig; artistes com Elena Negueroles (pintora) i cantants com Charo Reina.

L'espai que ocupa el restaurant és una casa típica valenciana, decorada amb màxim gust, les parets del qual servixen, molt sovint, per a mostrar les obres d'artistes amb projecció com ara Josep Francés, Ferran Boscá, etc.

La dedicació, l'esforç i la professionalitat d'Antonio López, de la seua dona i els seus fills, han fet possible la magnífica realitat actual del restaurant Camí Vell.

 

Leer entrevista que realizamos en El Seis Doble

 
Bot%C3%B3n%203
 
 

 

 

                           
   .-000019                                        .-000010                                                 .-000024                                              .-000007       

                           
   .-000037                                        .-000038                                            .-000039                                                .-000040            

 


 





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

J. Lluís Andrés. - 03/01/2011
Enhorabona a la Tasca Camí Vell, per la insígnia d'or amb l'escut de la ciutat. I enhorabona a la família López-Bartolomé, pel seu treball tan serio i ben fet.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal