Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.883 Fotografías: 108.870 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
martes, 24 de mayo de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Es concedeixen a Alzira els premis a la Veterania Fallera 2011

Els actes es celebraran en l’Auditori de la Casa de la Cultura


 

Per la present ens complau convidar a tota la ciutadania a l’acte d’homenatge a la Veterania Fallera 2011, organitzat per l’Associació Cultural Agustí Martí, que presideix Andrés Roca Gallart. 

El referit acte tindrà lloc demà, 25 de maig de 2011, a l’Auditori de la Casa de la Cultura d'Alzira i consistirà en el lliurament dels guardons, als següents faller i falleres alzirenyes, en el següent orde:  

Fallera de major edat 2011, Herminia Fernández Pérez de la Falla Avda. Luis Suñer. Esta és la primera vegada que el premi de major edat se l’emporta una fallera alzirenya, en este cas de 89 anys d’edat i lluint amb orgull les millors gales de valenciana. Fins ara en les anteriors edicions, este guardó sempre havia recaigut en fallers. 

Fallera més anys censada 2011, María Teresa Gisbert Sanmartín de la Falla Doctor Ferrán. Com en les anteriors ocasions la guardonada és de la Falla Doctor Ferran, que recordem que va ser la primera comissió alzirenya que trencà amb els mots discriminadors del franquisme, censant a les falleres com a integrants de ple dret a la comissió, la qual cosa explica que s’hagen emportat també les anteriors edicions, falleres d’esta comissió. 

Faller més anys censat 2011, Salvador Andrés Pascual de la Falla Camí Nou. Reconegut i guardonat poeta alzireny, faller veterà, col·laborador habitual de moltes comissions falleres, Salvador Andrés passa per ser un valencianista de cor que sempre ha pugnat per dignificar la nostra llengua a l’àmbit faller i fora d’ell. A la ciutat d’Alzira és particularment reconegut per la seua autoria del Llibre del I Centenari de les Falles d’Alzira, que recull les dades històriques més significatives d’eixa celebració que tingué lloc l’any 1989. 

Posteriorment al lliurament d’estos guardons, es donarà a conèixer el Premi a la Millor Explicació de Falla 2011 en clau de crítica local, a la que estan nomenades les guanyadores de les respectives seccions en l’apartat de millor crítica local, és a dir les falles: Ausias March, la Gallera-Hort dels Frares, Avda. Josep Pau, Plaça del Forn i Plaça Major. El premi està dotat amb 700 € i diploma per a la falla guanyadora. 

Acabant l’acte amb un vi d'honor al Claustre de la Casa de la Cultura. 

L'Associació Cultural Agustí Martí  

 


 

 

 
                   .-000058

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

UN FALLER - 25/05/2011
Moltes felicitats a tots els guardonats i de manera ben especial a don Salvador Andrés Pascual, poeta, escriptor i intel·lectual indiscutible del món faller. Membre d'una antiga família molt fallera, ha col·laborat en, pràcticament, totes les falles d'Alzira. I com s'ha dit abans, és autor del llibre del centenari de les falles d'Alzira, a més d'un gran llistat de publicacions referents a personatges il·lustres de la nostra ciutat, També és autor del llibre, "Història de la Gallera, 1873-1900", i del llibre del cinquantenari de les noves imatges de Jesús Natzaré i Mare de Déu del Sufragi, 1941-1991 . Germà de doña Clara Andrés Pascual, fallera major de la falla Camí Nou de l'any 1947, i mare de l'actual president de la falla, Pepe Magraner Andrés, don Salvador Andrés Pascual, és a més a més, el iaio de Germán i de Anna, president infantil i fallereta major infantil de la falla Camí Nou de l'exercici 2012. ¡Enhorabona!
Hevilla - 25/05/2011
Estimados Sres. del seisdoble, El nombre de la fallera más longeva, mi tía abuela, es Herminia Fernández Sempere. Hay una errata en el texto. Solo advertirlo. Un cordial saludo, Enrique Hevilla
ADMINISTRADOR - 25/05/2011
Hevilla, buenos días. El texto ha sido facilitado por l'Associació Cultural Agustí Martí. Queda reflejada tu observación. Gracias por partcipar.
Martinista - 25/05/2011
En nom de l'associació demanem disculpes per la errada, efectivament en l'enviament que es va fer, el cognom que remetem és Pérez. El que passa és que en la documentació que ens aporta la falla sembla que hi havia una confusió. No obstant, rectifiquem, i gràcies per la vostra informació. A la ressenya biogràfica de Salvador Andrés encara se li poden afegir més dades, com que també és el pare d'una magnífica Fallera Major com va ser Anna Lluïsa Andrés, mare dels fallerets esmentats. I germà del que fora regidor del Bloc, Josep Lluís Andrés Pascual. Però ací es tracta només de donar una pinzelladeta. En fi, esta vesprada us esperem a tots i totes a la Casa de la Cultura.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal