Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 21 de julio de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Demà es celebrarà a Alzira una manifestació contra el maltractament animal

L’eixida serà des del Parc Pere Crespi, a les 20:00 hores


 

A causa dels actes que es van realitzar en el poble d'Alzira decidim manifestar-nos per a expressar el rebuig cap este tipus d'actes on s'empra la violència i el maltractament als animals per diversió d'uns pocs.

 
Manifest contra el maltractament animal

Des del 2008 l’Ajuntament d’Alzira ha intentat implantar uns actes taurins sense arrelament ni tradició en la nostra ciutat. Ara fa uns cinquanta anys existí una plaça de bous “mòbil” de fusta prop de l’actual plaça Germanies, però va ser desmantellada. Més tard, al voltant dels anys setanta, n’hi hagueren altres soltes, de baquetes. Però res d’açò no tingué continuïtat pel manifest desinterés que mostraren els ciutadans.

Dins d’un marc més institucional, l’Ajuntament també obvia entitats com el Consell Valencià de Cultura. El dictamen del CVC de 2009 redacta la mancança de tradició en aquesta mena de festes, per la seua perillositat i el patiment innecessari al que és sotmés l’animal per tal de fer gaudir el públic. Així, el CVC afirma al dictamen: “Les festes i les tradicions, les quals poden ésser patrimoni immaterial, no poden estar al marge dels valors de la modernitat, i han d’acomodar-se a les pautes de les societats avançades”.

La perillositat d’aquest tipus d’events, com en el cas de la “desencaixonà”, és més que evident. En l’any 2009 es comptabilitzaren 3 morts i al voltant de 400 ferits relacionats directament amb aquests tipus d’absurds divertiments. Així, en les passades festes de Sant Fermí, hi hagueren 9 ferits per banya de bou. I tot açò sense comptar els contusionats i/o els lesionats.

I si parlem dins del marc merament econòmic, no s’entén com dins el context actual, en el qual s’ha anat retallant, any rere any el pressupost fins en un 80 % en comparació amb altres anys, l’Ajuntament d’Alzira tinga previst en el seu pressupost subvencionar fins els 5000 € aquesta classe de festejos, i fins a 900 € a una altra dubtosa activitat pel que fa al respecte dels animals, com és el “tir i arrossegament”.

“No hi ha diners”, és la primera cosa que et diuen quan vas a proposar alguna activitat per al programa de festes que organitza el senyor Fita. Però és clar que sí hi ha diners… Hi ha diners per a introduir una tradició aliena per a aquesta ciutat, però no per a concerts, ni entitats culturals ni esportives. Les comparacions són odioses, i en aquest cas més, ja que algunes entitats esportives de la ciutat no reben ni 3000 € de subvenció anual, tot i que exerceixen una tasca social molt més saludable que no els festejos celebrats amb animals.

L’exercici anterior, el senyor Fita en persona, ens mentí en dir-nos que l’Ajuntament no havia posat ni un euro en aquesta classe d’activitats. Ara se li posa xifra a la mentida; al voltant de 3000 € s’hi destinaren l’any passat. Açò demostra quina es l’aposta del senyor Fita per a les festes d’Alzira.

Ens produeix rebuig aquests tipus d’espectacles, doncs s’exerceix un abús cap a un ésser indefens que, de segur, no desitja servir de joguina a uns quants ciutadans, que egoistament només pensen a satisfer els seus instints més primitius… A qui patim pels drets dels animals no se’ns ajuda per tal de defensar-los i sentir-nos recolzats en aquesta causa.

S’abusa i maltracta de forma irrespectuosa en denigrants espectacles com en els taurins, on els animals són perseguits i acosats per al divertiment de qui tracta l’animal com un objecte d’esplai, i es creu amb el dret de maltractar-lo; fins i tot, en ocasions, s’arriba a torturar-los fins a la mort. O com en el “tir i arrossegament”, on els animals són empleats per tal de demostrar la masculinitat , i així es fustiga els animals o se’ls anima amb bastons.

En definitiva, a qui patim i sentim pels drets dels animals ens sembla vergonyós que a més a més de no sentir-nos ajudats, observem com aquests tipus d’activitats festives siguen finançades i pagades per tots.

Ens fem ressò del dolor, l’angoixa i el patiment d’uns animals que no han decidit estar allí i que no són respectats com a animals. Qui permet i dóna suport a aquestos festejos taurins no té sentiments positius cap als animals, i ens neguem rotundament a defendre aquesta actitud desproporcionada i desigual.

Perquè Alzira és una ciutat amiga dels animals, com també ho és de la infància, no volem una educació basada en el maltractament animal. I com ens sembla una vergonya aquets actes comesos contra els animals diguem:


Prou de costums violentes i sagnants!

Lacua


 

                           
.-000052                                                                                                           .-000057

                           
.-000062                                                                                              .-000068


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

maredeueta - 21/07/2011
Es una verguenza que haya dinero para las fiestas taurinas y no haya un solo euro para la protectora de Alzira.
El nivel cultural y ético, el grado de civilización se mide por el cuidado que tenemos hacia los animales.
Ojalá se sume mucha gente a la manifestación.

pepet - 21/07/2011
Es cierto maredeueta. Es claro, pues, el nivel cultural de este bendito pais. Deberiamos aprender de otros paises europeos. Luego queremos compararnos con ellos. Que risa me da. Aqui se maltrata y se abandona a los pobres animalillos sin ningun pudor ni conciencia. No hay ser mas destructivo que el ser humano, y en cuanto al trato a los animales estamos a la cabeza, pero empezando por la cola.
alzireña - 22/07/2011
La verdad que no se de quien habra sida la idea de los toros este año, pero lo unico que pienso es que lo hubieran podido hacer en la plaza mayor, en la avenida santos patronos, que nos tengamos que ir de nuestras casas por no ver lo que va a suceder..... ya le vale al concejal de fiestas de alzira y a toda su corte por permitir tal bestialidad. Este tipo de actos no trae nada bueno, no quiero el mal para nadie, pero veremos que pasa estos dias..... a ver si se aprende y el año que viene en vez de toros hacen corridas de sacos si lo que quieren ese tradicion. FUERA LOS TOROS, DEJADLOS TRANQUILOS, ES UNA IDEA QUE NO CABE EN NINGUNA CABEZA. Ese presupuesto de las fiestas de alzira que solo disfrutan cuatro, el año que viene que se utilice en algo que todo el ciudadano de alzira pueda disfrutar de ello sin hacer mal a nadie. Tambien rogaria al que le toque que por favor de vez en cuando la policia local hiciera una batida por el barrio de la montañeta, la mitad de noches no se puede dormir, los coches suben y bajan a mas de 90km/h, quitaron las bandas sonoras y un dia de estos vamos a tener una desgracia.
lo dicho fuera los toros yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
carles - 22/07/2011
El año pasado las fiestas taurinas se hicieron en una plaza cerrada y el que quera ir, iba. Todo muy bien organizado por la asociación taurina de Alzira, sin ningun problama ni maltrato a ningun animal, que lo pude comprobar yo mismo. Este año, cuatro amigos de algun concejal que no quiero ni nombrar, ha dejado de lado a la asociación, y lo han montado ellos. De prisa y corriendo, y encima en la calle. Que si vives en la montañeta te comes los toros, quieras o no quieras. Creo que el año pasado lo montaron muy bien, pero este año si se merecen una buena manifestacion. Los toros en la plaza, y el que quiera que vaya.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal