Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
lunes, 29 de agosto de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Notícies de la Ribera
Més Algemesí publica en la seua pàgina web la informació que l’Ajuntament nega als ciutadans

Hem creat un apartat anomenat “Algemesí en xifres” on es recull tot amb claredat


 

Després que la majoria de l’equip de govern municipal haja impedit que els ciutadans i ciutadanes d’Algemesí tinguen un accés simple i directe a la informació econòmica relativa a la gestió municipal, Més Algemesí, per convicció i coherència, ha decidit posar aquesta informació a l’abast de la ciutadania a través de la seua pàgina web, donat que estem parlant d’informació que és pública. Recordem que en el passat plenari del mes de juliol el partit governant votà en contra de les dues mocions presentades pel nostre grup municipal sobre transparència i accés a la informació. El vot en contra de l’actual equip de govern no perseguia més que impedir que aquelles que posen a través dels seus impostos els diners, el ciutadans d’Algemesí, puguen conèixer ells de primera mà a què es destinen concretament els seus diners.

Més Algemesí considera que l’accés a aquesta informació és un dret del ciutadà del qual no potser privat, i per això des de fa unes setmanes hem anat publicant en la nostra pàgina web eixa informació, juntament amb altra que també ens sembla interessant per al ciutadà. Per recollir-la hem creat una secció anomenada “Algemesí en xifres” que recull diversa informació com:

Pressupost municipal de despeses i inversions.

Pressupost municipal d’ingressos.

Estat del deute municipal per a 2011.

Retribucions dels càrrecs polítics i del personal de confiança (Font: BOPV)

Indemnitzacions per assistència a òrgans municipals i assignacions a partits (Font: BOPV)

Aturats a Algemesí (Font: SERVEF)

Subvencions municipals de cultura, esports, juvenils, lúdico-festives...              

Factures, pagaments i contractes (selecció de les més importants o significatives)

Pagaments d’obra pública més importants.

Qualitat aigua potable i nivell nitrats (Font: Ministeri de Sanitat i Aguas de Valencia)

 

D’aquesta manera donem una nova orientació a la nostra pàgina web que deixa de ser sols una pàgina de debat i informació als militants i simpatitzants i es converteix en una pàgina de serveis per a la ciutadania. Així a més de continuar oferint informació general útil per a la ciutadania (sobre l’oratge, les farmàcies de guàrdia o sobre les convocatòries de plenaris o comissions) ofererirà també aquesta informació principalment de caràcter econòmic. Considerem que aquest tipus d’informació és indispensable per a que la ciutadania –i també els mitjans de comunicació- puga contrastar, amb dades objectives, la informació i les valoracions que ofereix el consistori a les notes de premsa. La bona gestió de la qual fan gala no sols s’ha de demostrar de paraula, sinó de fets, i les seues prioritats no sols han de mostrar-les virtuts de portes a fora, sinó que han de veure’s reflectides també en el dia a dia de la gestió municipal, la qual cosa sovint no passa.

Simplement com a mostra del que el ciutadà es pot trobar en aqueixa informació que oferim, i com a mostra també de que una cosa és el que es diu i un altra el que es fa, destacar el següent exemple. Malgrat el missatge d’austeritat que els propis líders del Partit Popular nacional repeteixen, el nostre consistori s’ha gastat 2.808€ en un simulador de motos GP, o 2.666’80 en un taller d’aerografia (totes dues activitats formaven part de l’Algecampus 2011). És a dir, tenint un 40% de la joventut en atur s’inverteixen 5.400 euros en dues activitats totalment supèrflues, enlloc de invertir-los en formar laboralment a la gent jove o en promocionar l’ocupació juvenil. Així, si mirem la partida que destina en Joventut a “cursos, tallers...” (veure pàg. 9 dels pressupostos, programa 339) aquesta ascendeix per a tot l’any a 10.000€. La mala gestió que els actuals governant estan portant queda manifesta en aquestes xifres: es gasten en dues activitats innecessàries de tres dies la meitat que gastaran durant tot l’any en cursos i activitats juvenils.

Per aquestes raons, per tal que la gent puga tenir una informació objectiva de primera mà i puga formar-se una opinió equànime de la política i gestió municipal, Més Algemesí posarà al seu abast part de la informació més significativa, al seu parer, de l’Ajuntament d’Algemesí. Cal advertir que per motius de volum no podem oferim tota la informació que arriba a les nostres mans, ja que hem d introduir-la manualment a la nostra pàgina web. Oferim sols un 15 o 20% de la informació econòmica, aquella que, al nostre criteri, és més significativa o important –pel concepte o per la quantitat-. Aquesta informació deixarem d’oferir-la quan l’Ajuntament complisca amb el seu deure moral amb els ciutadans que ara eludeix: oferir-li tota la informació.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal Més Algemesí


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasAlgemesí

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal