Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 28 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Notícies de la Ribera
L’alcalde d’Algemesí afirma que en el 20N “Han mort grans persones”

“Més Algemesí demana una aclaració i, si s’escau, una disculpa”


 

Més Algemesí vol mostrar la seua profunda preocupació per les desafortunades paraules que va pronunciar l’altre dia la primera autoritat algemesinenca en l’esmorzar que el passat dia 24 van celebrar militants i càrrecs del Partit Popular de la Ribera a Algemesí. En presència del President de la Generalitat i altres autoritats com el president de la Diputació de València l’Alcalde d’Algemesí afirmà que:

“El 20 N és una ‘fecha’ històrica, és una ‘fecha’  històrica en la que... perquè han mort grans persones de la història, però és una ‘fecha’ història perquè morirà Zapatero i Rubalcaba” (Des del públic li apunten alguna cosa i afegeix).

“...Bé, ‘me’ rectifiquen que moriran políticament” (Podeu escoltar aquestes declaracions a partir del segon 32 del vídeo d’aquest enllaç).
 
Òbviament tots els dies de l’any és l’obituari de persones importants, i el 20N no podia ser menys, ja que en eixa data moriren persones tan importants com l’escriptor Lev Tolstói (1910) o el filòsof Benedetto Croce (1952). No pensem però, que en aquestes declaracions estiga fent referència a aquests intel·lectuals ni a altres personatges coneguts del món de la política com Durritu, Brouard o Muguruza. En general, i sense necessitat de recórrer a cercar informació en internet com l’anterior, el 20N és conegut per molta gent a l’Estat Espanyol per ser la data en la que se celebra la mort del dictador Francisco Franco, i per coincidir aquesta amb la del fundador de la Falange, José Antonio Primo de Ribera, personatges als quals poden estar fent referència les seues paraules.

Més Algemesí veu preocupant que un alcalde elegit democràticament a través de les urnes puga estar qualificant com a “gran persona de la història” a un personatge que entra a formar part de la nostra història recent per haver acabat amb la democràcia existent aleshores i haver instaurat una dictadura que durà quaranta anys. No podem negar, i no deguem oblidar, que Franco forma part de la nostra història, que és un personatge d’ella, però que ho és no per ser una “gran persona” sinó per haver acabat amb el govern democràtic existent i haver instaurat una dictadura. Així doncs, no podem estar d’acord amb que se’l qualifique de “gran persona” adjectivació que considerem un insult per a tots els demòcrates. Amb independència de la ideologia que es tinga qualsevol càrrec institucional elegit a través de els urnes deu de condemnar qualsevol atac a la democràcia, passat, present i futur vinga d’on vinga.

És per això que demanem de la nostra màxima autoritat, elegida democràticament, que aclarisca a quines “grans persones” estava fent referència amb les seues declaracions, i que en cas de ser al dictador Francisco Franco que demane disculpes a tots els algemesinencs per haver-se referit a ell com una “gran persona”.

No podem concloure aquest comunicant sense mostrar també la nostra preocupació, no sols per aquestes desafortunades paraules que pogueren ser dites irreflexivament -esperem-, sinó pel fet que aquestes foren enèrgicament aplaudides pels assistents a l’acte, càrrecs i membres del Partit Popular. Cap partit democràtic del nostre estat, considerem, pot tenir com a referent històric un dictador que causà tant de sofriment i fou el responsable de tant durant la guerra com durant els quaranta anys que la seguiren. És per això que també consideraríem necessari un pronunciament dels òrgans competents del Partit Popular -no oblidem que allí estava el propi President de la Generalitat- desmarcant-se clarament d’aquestes paraules.

Josep Bermúdez

Portaveu del grup municipal Més Algemesí

 

 

 

 


 

                          
 .-000112                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000056                                            .                                                                                                .-000065

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasAlgemesí

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Juan Carlos - 28/09/2011
Un detalle mas para que tengamos presente que la derecha mas reaccionaria de este pais sigue estando apostada al lado de los que dan la cara en el partido popular,esperando su ocasión para retornar a la primera división. Gente como ésta son culpables de que gente como yó NUNCA les demos nuestro voto,ni ahora ni nunca.
señor Homer - 28/09/2011
Venga, venga... No busquemos los tres pies al gato, ¿Como va a referirse al 20-N relacionado la fecha con la muerte del generalisimo?, El Sr. Alcalde dijo y cito textualmente : " “El 20 N és una ‘fecha’ històrica, és una ‘fecha’ històrica en la que... perquè han mort GRANS PERSONES de la història". Joer. Todos sabemos que Franco era más bien pequeñito, no era grande... Yo creo más bien que se referiría a Buenaventura Durrutí, que era algo más grande (en todos los aspectos) y también falleció un 20-N.
Seguro que el Sr. alcalde esta pensando en ponerle un monumento en Algemesí, a Durrutí y todos los héroes anónimos que dieron su vida por la libertad. O a lo mejor lo propone Rus, o Fabra (el ex-president de Diputació de Catelló), que gustosamente cedería la rotonda donde han puesto un macro-monumento hacia su persona en la entrada de su macro-aeropuerto...
Benito - 28/09/2011
¿Qué se puede esperar de un partido que tiene como presidente honorífico a Manuel Fraga? Con eso está todo dicho. El problema es que son unos acomplejados y les da vergüenza admitirlo (no sé por qué). Y estos van de demócratas ¡ja!
Pero lo más grave es que cuando dijo eso de "però és una ‘fecha’ històrica perquè morirà Zapatero i Rubalcaba", todo el populacho aplaudiendo y jaleando, antes de añadir eso de "políticamente hablando". Visto el panorama, ¿usarán algunos medios para silenciar a los que no sean del PP?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal