Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 31 de enero de 2013
Clic en la foto para ampliar

D'esquerra a dreta, Mª Josep Ortega, Diego Gómez i Fran Ferri
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Este matí, a Alzira, Compromís ha presentat a la Ribera la campanya StoPPrescripció

Només a la comarca de la Ribera la Generalitat podria deixar d’abonar més de 13 milions d’euros d’ajudes impagades si passen 4 anys de la seua concessió


 

El diputat de Compromís Fran Ferri ha comparegut hui en roda de premsa junt al recent nomenat portaveu de Compromís a la Ribera Alta, Diego Gómez i la responsable de política sectorial de Compromís, Maria Josep Ortega, per presentar una nova campanya a través de la qual es pretén evitar que la Generalitat eludeixca el pagament d’ajudes per prescripció. Aquesta figura legal determina que una vegada passats 4 anys, la Generalitat deixa de tenir l’obligació de pagar les ajudes o subvencions concedides. A la comarca de la Ribera açò suposaria un total de 13 milions d’euros que es podrien quedar sense abonar per part de la Generalitat.

Davant d’aquesta situació, Compromís ha proposat en Les Corts que es modifique la llei per tal que la Generalitat tinga l’obligació d’avisar als afectats i facilitar la reclamació, ja que aquesta via, la de reclamar el pagament de l’ajuda, és l’única que pot evitar la prescripció. Aquesta mesura s’ha acompanyat d’una campanya que sota el nom “StoPPrescripció”, pretén informar a consistoris, col·lectius i particulars alhora que els ofereix els recursos necessaris per tal que puguen dur endavant les reclamacions pertinents.

Maria Josep Ortega, responsable de política sectorial de Compromís, ha explicat que “als ajuntaments on tenim responsabilitats polítiques s’ha posat una oficina d’atenció ciutadana per tal d’assessorar als ciutadans i facilitar-los la tasca de reclamació”. Ortega ha destacat que Compromís té un altra manera de fer política i “això ho hem de demostrar en el dia a dia, amb un treball que va des de baix cap a dalt”, d’ací la importància de campanyes com aquestes que es dirigeixen directament al ciutadà i que s’acompanyen d’accions polítiques concretes com la proposta de Compromís a les Corts.

El diputat Fran Ferri, qui ja va alertat de la situació a les Corts el novembre passat, ha destacat que “si realment vol evitar les prescripcions d’ajudes, el Consell té una oportunitat d’or en les pròximes setmanes, donant suport a la Proposició de Llei que Compromís té registrada en Les Corts per a que l’Administració estiga obligada a avisar als afectats, de la prescripció de les ajudes mesos abans de què es produïsca”.

“Però no hem de perdre la perspectiva –ha afegit Ferri- la veritable solució a aquesta problemàtica és que el govern del PP pague d’una vegada per totes les ajudes que té concedides. En este sentit reclamem una vegada més al Consell que parle amb els afectats i acorde un calendari de pagaments”.

 
Diego Gómez, nou portaveu Compromís de la Ribera

A la roda de premsa també ha estat present Diego Gómez, nomenat recentment portaveu de Compromís per la Ribera. Gómez ha explicat que Compromís és una cooperativa on hi tenen cabuda una varietat de coalicions i col·lectius i a través del qual “intentarem seguir sumant per a aconseguir una comarca que siga referent d’innovació i projecció, un projecte de millora dels riberencs i riberenques”. Tal i com ha explicat el regidora, 4 són les línies fonamentals d’actuació de Compromís a la Ribera: la vertebració mediambiental i de sostenibilitat a la comarca, l’enfortiment i defensa dels serveis públics comarcals, fonamentalment sanitat i educació, la creació d’ocupació i l’aposta per una economia social basada en el bé comú, i la creació d’una xarxa de solidaritat i integració dirigida a les persones. Gómez ha fet repàs a algunes de les qüestions que més preocupen com ara les polítiques mediambientals en vers el riu Xúquer, la situació de l’Hospital de la Ribera, la desocupació o les retallades.

Compromís

 
 
 


                            
                      .-000180                                                                                                         .-000012
                            
  .-000021                                                . -000181
                           
.-000006                                                                                                     .-000152

 





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal