Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.887 Fotografías: 108.874 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 25 de febrero de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 La Fundació de l’Institut d’Estudis Polítics, amb la col•laboració d’EUPV - Alzira, va oferir una conferència sobre l’actual crisi econòmica

“Les dades diuen que vora un 60% del deute total a Espanya és de les grans empreses; ni de les famílies, ni les xicotetes empreses ni tan sols de l’Estat”



La Fundació de l’Institut d’Estudis Polítics, amb la col·laboració del col·lectiu d’EUPV - Alzira, va organitzar recentment al Museu Municipal, una xarrada - debat sobre la crisi econòmica que estem patint, els atacs a l’estat del benestar i als drets socials de totes i tots. En aquest acte van participar representants d’EUPV, CCOO - PV i ATTAC - PV.

Vicent López, economista i membre de CCOO - PV, va senyalar que estem no només amb una gegantesca estafa financera, sinó davant una crisi de les relacions laborals que està erosionant tots els nostres drets. I la classe treballadora està patint el major “robatori” de la història: en la baixada directa dels sous, en la seua proporció en distribució de la riquesa i en les retallades del seu sou indirecte (l’Estat de Benestar). Per tant, la primera tasca de l’esquerra transformadora, per a López, és lluitar contra la injustícia social, qualsevol injustícia social.

Un altre dels participants va ser Jorge Amar, economista, coordinador de la comissió JUFIGLO (Justicia Fiscal Global) País Valencià i membre d’ATTAC - PV. En front de la idea que els grans poders ens han traslladat, “que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats”, les dades diuen que vora un 60% del deute total a Espanya és de les grans empreses; ni de les famílies, ni les xicotetes empreses ni tan sols de l’Estat. Això és el que s’ha socialitzat: eixe és el deute que s’està pagant amb el rescat públic de la banca, sense que haja produït cap resultat per a una majoria social. A més a més, per a Amar, les polítiques d’austeritat, de reduir la despesa pública, està generant més atur. “Hem de ser conscients que estem davant una lluita de classes i que les oligarquies ens estan guanyant per golejada”.

Jose Soler, responsable de l’Àrea d’Economia d’EUPV i coordinador del programa electoral de la formació en aquesta matèria: el PSOE i el PP han basat les seues polítiques en els interessos dels poders econòmics, i bona mostra és els dos sancionaren les retallades i l’expoli fiscal ni més ni menys que en la Constitució en l’estiu del 2011.

Per a J. Soler: “les alternatives passen, per un costat, per una autèntica reforma fiscal, perquè només dos de cada 10 euros que ingressa l’Estat espanyol prové del capital, la resta gravita sobretot en les treballadores i treballadors. I d’una l’altra banda, per una veritable nacionalització de la banca, que ha sigut rescatada per a sanejar-la i malvendre-la després, en comptes d’haver revertit a allò públic els beneficis i haver facilitat el crèdit per a famílies, autònoms i xicotetes empreses”.

Per a tots tres intervinents la ciutadania ha de sostindre una mobilització contínua i constant, L’esquerra transformadora ha de crear una forta base social i constituir-se en un contrapoder als poders dominants. Des de les tres organitzacions, EU, CCOO i ATTAC, es donà suport a les manifestacions del dia 23 de febrer i també a les unitàries dels sindicats del 10 de març, conjuntes en tota Europa

EU - Alzira
 
 
 
 
 


                          

.-000024                             .-000045                                .-000095                                  .-000169              


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

euro-subvenciones - 25/02/2013
Estos comunistas utitlizan el dinero público para el Instituto este de políticos para disertar sobre su ideología comunista, mucho habláis de los recortes pero después si que poneis la mano para recoger subvenciones públicas para montaros vuestro chiringuito de ideas ¿porqué no pedis que os recorten el dinero que os dan? Mejor le vendría a la sanidad o a la educación............... Mucha hipocresía es lo que hay pero vosotros os lo lleváis calentito para vuestro instituto de estudios políticos, al igual que el PP (FAES) el PSOE (Fundación Ideas) o CiU (CatDem), muco discurso antisistema pero a chupar del bote
Estudioso - 25/02/2013
Más quisieran algunos que no se hablara de según que cosas... verdad? ;)
¿Que problema hay con recoger subvenciones? ¿No son para esto? ¿Para disertar y plantear soluciones y acción política? No está en la mano de EU o de IEP que ese dinero fuese a sanidad o educación... Más quisiésemos! Yo personalmente renunciaría a ese dinero gustosamente si supiese que iba a parar a esos menesteres.
Hayack - 25/02/2013
Aquí "euro-subvenciones" el único que tiene un discurso abiertamente anti-sistema soy yo.
Aparte de eso, si hubieses venido te hubieses dado cuenta de que el comunismo en su conjunto no apareció.
Aunque... a ver si lo que te jo** de verdad "euro-subvenciones" va a ser que alguien diga algo que no te gusta... XD
Jove - 25/02/2013
Però què subvencions i què nassos. La d'EUPV és la que menys diners rep: i la que ha tingut xanxullos han sigut les del PP i PSOE.
I este acte l'ha fet el col·lectiu d'Alzira, sense que ningú dels presents cobrara, només gastant el temps personal de cadascú a aportar debats i propostes.

Piensa el ladrón...
viejo - 26/02/2013
Para evitar problemas, lo mejor es hacer publicas las cuentas. Todos sabemos que las fundaciones de uno u otro tipo sirven para canalizar dinero a los partidos, sino, que me digan cuanto dinero recauda EUPV- Alzira de las cuotas de sus afiliados y cuanto gasta, y por supuesto, de donde sacan lo que falta.
Para vuestro pesar, ha sido el PP, el partido con mas casos de corrupcion, el que ha llevado a las Cortes la ley por la Transparencia, que obligara a fundaciones, sindicatos y partidos a hacer publicas sus cuentas.
¡Que contradiccion chicos! que al final tenga que ser la derechona la que haga una ley sobre la trasparencia, que os obligue a sacar las cuentas a la luz publica.
Hayack, ¿tu, antisistema?, un chico que acumula cargos dentro del sistema se declara antisistema, ¡¡¡es que son como niños, no saben ni lo que son!!!
Hayack - 26/02/2013
Pues que obliguen viejo, Que EUPV ya tiene los deberes hechos porque publicó sus cuentas hace ya bastante tiempo. De hecho lo primero que hicieron los diputados y diputadas de IU y EUPV al llegar a las cortes en Madrid y Les Corts en Valencia fue publicar sus declaraciones y cuentas.
Es más, hace un mes o así, EUPV creó un portal web para dejarlo todo bien masticadito: http://transparencia.eupv.org/
¿Acumular cargos? Acumular responsabilidades y marrones querrás decir....
Estudiant - 26/02/2013
L'intent dels asgarramantes estos de desviar l'atenció de lo que a la xarrada es va dir desviant-se del tema i clavant-se en un jardí on el IEP i EUPV superaren ja fa temps es patètic. Per què no parlem de l'estafa que estem pagant tots? Ahí estan els duros que ens furten i no a aquesta formació.
Garrot - 26/02/2013
Al de les subvencions,
igual com a algun vell
que fa dissertacions...

Des de l'anonimat,
en tots els cartapells,
hi ha molt de descarat,
que ací dona consells,
lliçons de catedràtic
i classes de moral,
amb to de frenopàtic,
disfressa liberal,
essència de fanàtic
i a mi m'entra un rampell
llegir el que han escrit
doncs ha eixit del budell
i ja sabeu el que és.
Abans del que han escrit:
¿S'hauran posat el dit
dins al forat del ses?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal