Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 26 de julio de 2013
Clic en la foto para ampliar

Iván Martínez. Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU proposa que l’Ajuntament d’Alzira cree un portal de transparència

Tal i com recomanen les principals organitzacions internacionals


 

 .-000218
.-000199
Des d’EUPV d’Alzira entenem que en la transparència i a la rendició de comptes, més enllà dels mecanismes ja previstos per l’ordenament jurídic, hi ha un gran marge per recórrer per part de les Administracions. Tal i com recomanen les principals organitzacions internacionals, entre elles ITA (TI–Espanya) o Govern Obert, cal incorporar elements d’aquest àmbit en el funcionament de les administracions públiques.

Per a Ivan Martínez, regidor d'EU-Alzira: “incloure més principis de transparència és necessari per mantindre i reforçar els nostres sistemes democràtics i, a l'hora, siguen més eficaços i eficients. Principis que han d’orientar les actuacions de les administracions públiques, dels seus organismes i empreses i dels seus responsables polítics i professionals per tal d’assegurar la transparència en la gestió dels recursos públics i la igualtat en l’accés a la informació sobre aquesta gestió per part de tots els ciutadans i ciutadanes.”

Per tot açò, EU–Alzira proposa a l’Ajuntament que s’incloga en la seua pàgina web, i en altres vies d'accés públic, un portal de transparència amb els indicadors de transparència municipal, recomanats per TI–Espanya: A) Informació sobre la corporació municipal, B) Relacions amb els ciutadans i la societat, C) Transparència econòmico–financera, D) Transparència en les contractacions de serveis, E) Transparència en matèries d'urbanisme i obres públiques i F) Indicadors nova llei de transparència.

A més a més, hem sol•licitat que l'Ajuntament d'Alzira, com han fet molts altres municipis i les 110 principals ciutats de l'Estat Espanyol, s'adherisca i es comprometa a complir els 80 criteris de transparència que proposa ATI i TI-Espanya, que és la informació i documentació que ha de ser de lliure accés i de consulta oberta per a les nostres veïnes i veïns.

Des d’EU–Alzira també demanem a l’Ajuntament d’Alzira que incloga al nou reglament d’organització i funcionament de l’Ajuntament (ROM) un articulat específic amb els indicadors de transparència de l’administració pública, inexistent en l’esborrany de nou reglament que unilateralment ha proposat l’equip de govern.

Ivan Martínez, regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira: “els recents casos de corrupció han generat un major descontent i desafecció de la ciutadania cap a les institucions polítiques democràtiques, i això està erosionant la credibilitat institucional. Aquests casos no poden posar en dubte l’honesta tasca que milers de dones i homes realitzen cada dia al capdavant dels ajuntaments del nostre país. Això no obstant, hui és més necessari que mai reaccionar i aplicar amb rigor mesures de la qualitat democràtica i de la bona gestió del mon local, adaptades al segle XXI i a les noves exigències de la societat.”

EU-Alzira

 

 

 

 

 

 


El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

                          
 .-000190                                                                                                                        .-000130
                           
 .-000191                                                                                             .-000183
                            
.-000115                                                                                      .-000182

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal