Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 20 de agosto de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 “Les merles del parc”
Article d’opinió de Xavier Cantera

Aquests intèrprets, assentats entre nosaltres des de 1968, s'han adaptat al seu nou hàbitat urbà i col•laboren amb les seues interpretacions dignificant la nostra convivència amb la seua música alegre


 

https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Xavier%20Cantera_%20Nueva%20imagen%20enero%202011%20%28reducida%20para%20web%29.jpgUna opinión más

----------------------------------------------------------

Xavier Cantera

 

Crec que la majoria dels lectors coneixeran els concerts nocturns del Parc de l'Alquenència. Si de cas no han assistit mai a un d'ells, permeteu-me que vos presente els seus intèrprets. És un conjunt musical, no molt nombrós, format per les “Merles Comunes” i que per les circumstàncies dels canvis en el medi natural, solen actuar en parcs com el nostre. Aquest, equipat, en les seues entrades, per esplèndides i segurament caríssimes portes de ferro treballat, les quals sempre estan obertes. Quan les veig, recorde aquella frase que ens deia un professor quan ens deixàvem la porta de la classe oberta: “Si obertes per a què portes i si portes per a què obertes”. Tornem al concert. Ja hem entrat sense necessitat d'obrir cap porta encara que siga a altes hores de la nit que és quan actua el grup “Les Merles”, nom que sorgix de l'original llatí de la seua família:”Turdus Merula”. Millor invertits hagueren estat els diners de les portes en el nostres músics.

Seguint la tradició musical de la nostra Comunitat, conjunts com aquest són habituals dels nostres pobles i ciutats que assagen “entre tarongers” i altres cultius. Encara que són omnívors i s'alimenten d'una gran varietat d'insectes, cucs i altres xicotets animals. També necessiten alimentar-se de fruites i llavors que fins ara els hem facilitat des dels magatzems oficials ja que realitzen una important funció de repartir les llavors de la cultura musical per mitjà del trasllat del pol.len il.lustrat per a fecundar plantes, palmeres i fruiters. Són molt sensibles als pesticides que retallen les ajudes i han de ser protegits contra la caça il·legal dels què només els veuen com a productes comestibles per fer negoci.

La seua posada en escena és seriosa i elegant. Els músics mascles visten frac negre atzabeja impecable, amb ulleres grogues en joc amb el color del seu bec. Les merles femelles es guarnixen amb un trage de nit terrós fosc, sent la falda més clara per les zones inferiors, lleugerament clapada, fent joc amb el seu bec terrós. La dignitat de l'Agrupació és mereix la qualitat de l'auditori, on actuen totes les nits, degut a la seua amplitud, a la seua ecològica decoració però, sobretot, per la seua acústica, ja que, encara que ocults entre els arbres i la vegetació, s'escolta la interpretació musical amb una puresa extraordinària.

Aquests intèrprets, assentats entre nosaltres des de 1968, s'han adaptat al seu nou hàbitat urbà i col·laboren amb les seues interpretacions dignificant la nostra convivència amb la seua música alegre, dolça, melodiosa i amb abundància de notes aflautades que donen vida i pau a la nostra ciutat. Però també, de vegades, la seua música és desconcertant, com una veu d'alarma, angoixada enmig de la nit fosca a què els està sotmetent l'absència de subvencions per part dels seus cuidadors oficials. Protegim, com així està manat per la llei, esta agrupació musical que dóna classes magistrals totes les nits i a la nostra Banda Simfònica de la Societat Musical d'Alzira.

 
 
 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasXavier Cantera
CulturaMúsica
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

xavier cantera - 20/08/2013
Perdoneu, una errata: és millor: "Encara que són omnívors i s'alimenten d'una gran varietat d'insectes, cucs i altres xicotets animals, també necessiten alimentar-se de fruites i llavors...
UNO - 20/08/2013
Xavier, m'ha agradat el teu article y pense anar una nit d'aquestes a escoltar el concer dels merles. Lo que no entiendo es lo de las puertas. Son hermosísimas, abiertas o cerradas. No querrás que las eleminen como eliminaron el Casablanca, el Cine Piscina, el Cervantes, el Pont de S. Bernat, iglesias o ermitas, etc. etc. tantas cosas hermosas que los añcireños seguimos añorando.
Ramonet - 20/08/2013
Molt bo l'article, però no sé si hi ha alguna cosa entre línies que no aplegue a vore.
xavier cantera - 20/08/2013
Uno, jo no compararia estes portes amb eixos edificis que tu ressenyes, això d’una banda. D’una altra, no és la meua intenció llevar-les ara, però conforme estaven altres necessitats en la nostra ciutat, crec que calia valorar prioritats. Crec que el concert és cap a les quatre de la matinada.
Ramonet, gràcies, l’única idea que hi ha entre línies és una exigència de millors i majors suports a la Societat Musical d’Alzira i a totes les bandes per part dels responsables de la Conselleria de Cultura.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal