Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 24 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira insta a una declaració institucional pel 35é aniversari d’Ajuntaments democràtics i per la reivindicació del municipalisme

“Després de 40 anys de dictadura eren elegits al 1979 per sufragi universal els representants de la ciutadania d’aquesta nova etapa democràtica”



Ara fa 35 anys es van celebrar les primeres eleccions municipals i la constitució dels ajuntaments democràtics des de la IIa República. Esquerra Unida d’Alzira ha sol·licitat a la Sra. Alcaldessa que es realitze una declaració institucional en reconeixement a totes les persones, entitats i partits polítics que ho feren possible, i, així mateix, una reivindicació del municipalisme quan en aquestos moments s’està tractant de buidar de contingut els ajuntaments.

El 3 d’abril d’enguany es compleixen trenta-cinc anys de les primeres eleccions municipals democràtiques des del 1931 i el 19 d’abril trenta-cinc anys de la constitució dels ajuntaments democràtics. Després de 40 anys de dictadura, eren elegits al 1979 per sufragi universal els representants de la ciutadania d’aquesta nova etapa democràtica. Gran part de la societat valenciana va celebrar aquelles eleccions amb il·lusió, esperança i amb la certesa que la llibertat era un valor que havíem de defensar després del llarg camí cap a la democràcia per fer una societat més justa.

Aquell any 1979 les ciutats i pobles del País Valencià patien moltes mancances, dèficits socials, urbanístics, d’infraestructures i de serveis. Els nous electes escollits, els moviments socials i la ciutadania en el seu conjunt van haver de començar pràcticament des de zero.

Segons Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “per això, hui, trenta-cinc anys després, cal que homenatgem aquelles dones i homes des de l’àmbit institucional, des de partits polítics, associacions veïnals, sindicats i tantes altres entitats cíviques i socials que es van posar al servei dels ciutadans i dels que al llarg d’aquests anys han continuat la seua llavor, amb l’objectiu de construir projectes col·lectius des dels valors i des de la voluntat de transformació social, amb la complicitat del teixit associatiu de la nostra ciutat.”

Malgrat tot, els ajuntaments en tots aquests anys han estat reivindicant un finançament més just i adequat. Durant aquests ben bé trenta-cinc anys les hisendes locals han estat l’assignatura pendent, en la mesura que l’aportació financera de l’Estat i de la Generalitat a les administracions locals no s’ha adequat als serveis que presten.

Des d’EU-Alzira, en un moment com l’actual en què des de l’Estat volen que el paper dels ajuntaments quede reduït a la mínima expressió (reforma constitucional del art. 135, Llei d’Estabilitat Pressupostària, nova llei de reforma local, etc., etc.), reivindiquem el municipalisme i l’autonomia local.

Segons Ivan Martínez (EU-Alzira): “davant els greus problemes que té la nostra societat i que s’expressen de manera demolidora en els nostres pobles, defensem més que mai que els ajuntaments, com a governs locals i administració més propera a la ciutadania, hem de tindre un paper actiu en la solució dels problemes socials existents hui en dia per tal de continuar esdevenint el principal instrument de cohesió i convivència en el conjunt de pobles i ciutats valencians.

EU-Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 


                           
.-000197                   .-000213
                            
.-000246                                                       .-000272




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal