Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 27 de abril de 2014
Clic en la foto para ampliar

Juan Cotino
Ver imágenes de esta noticia
1

 Ikea, irresponsable!

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica


 

.-000284

L’altre dia, si no ho sabien a les Corts valencianes van celebrar el seu dia. Recollits a la Sala dels miralls, que segons deien els assistents estaven com encaixats, per les diminutes dimensions però. El cas és, que els polítics no deixaren passar l’oportunitat per oferir les seus reflexions i crítiques al president de les Corts Valencianes, el ben estimat senyor Cotino, per haver triat aquest canvi d’escenari i per diluir, en tot el que fos possible i estigués a la seua mà, tal dia com el 25 d’abril, que si hom no és perquè busca als llibres, pot arribar a pensar que el 25 d’abril és poc més o menys que el dia de la Constitució espanyola o el dia de la Commemoració de la descoberta d’Amèrica, però, tan fa, cadascú és suficientment responsable de saber o voler saber què passà un 25 d’abril d’ara fa més de 300 anys. Almenys hom, que creu en la responsabilitat dels éssers humans confia que amb la nova assignatura de cultura del poble valencià, a les escoles s’explique què simbolitza el 25 d’abril. O potser confie massa en la responsabilitat, no ho sé si... El fet, entre altres exaltacions i declaracions que féu el màxim responsable d’aquella casa, fou anunciar que declarar independències a tort i a dret és un acte, si més no irresponsable. I això, és un problema per a nosaltres. Un problema que s’avindrà en pocs mesos quan Ikea comence a funcionar per les rodalies de València. Si recorden, una de les darreres publicitats d’aquesta empresa del moble no feia altra cosa que animar-nos a proclamar: la república independiente de tu casa. Com algú s’acabe convencent que comprant mobles a Ikea aconseguirà la desitjada independència, Cotino no tindrà hores a l’agenda per a condemnar irresponsables per declara independències, i a més repúbliques perquè altra cosa és que foren monarquies, això estaria millor vist, i potser acceptat i assumit pel president de les Corts. Perquè declarar monarquies independents és tan ambigu com exaltar el rei Joan Carles de Borbó i el senyor Suarez un dia com el 25 d’abril (com si no tingueren més dies) a la sala dels miralls de la casa de tots els valencians. Un, descendent del rei absolutista francès que per consell del seu avi eliminà tota legalitat a existir dels valencians i damunt ens capbussà en una guerra la qual estàvem condemnats a perdre i l’altre amb l’ajuda dels franquistes que s’aferraren a la poltrona preautonòmica com qui s’enganxa a un tros de pa, ens inocularen i convenceren d’una transició i autonomia que ara per ara s’aguanta per pinces i ja veurem com acaba.

La qüestió és que segons els populars, els valencians gaudim del màxim autogovern possible. Més, no potser. Alto! i tenen raó, però tota la raó. Econòmicament com estem salvats pel FLAP, depenem dels designis econòmics de Montoro, com que el treball que oferim és temporal i estacional estem a disposició de l’oratge, si plou no obrin les terrasses, per tant baixa la contractació, els diners negres i els casos de corrupció són titulars de premsa diària, i els diferents imputats s’entesten en encapçalar llistes i partits locals. Sí, ens autogovernen des de fora, però com els de fora són del seu partit tot marxa bé, o algú seguint l’exemple i recomanació d’Ikea proclamà: la República bananera independent de València. I el problema és que no ens volem adonar de l’assumpte.

Sixto Ferrero

 

 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000261                                                                                                                          .-000100

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Lector esporádico - 27/04/2014
Que rollazo de artículo, eso es infumable... el autor se ha cogido un nombre de una marca de reconocido prestigio para escribir algo que sólo tiene que ver con un eslogan de la marca y encima de muy mala calidad (lo que ha escrito, no el eslogan) que no lo entiende ni él.
patillet - 27/04/2014
Enhorabona, Sixto, pels teus articles, amb el contingut dels quals m'identifique bastant habitualment.
Enhorabona també, Lector esporádico, per l'encert que has tingut en la tria del teu nick, et fa justícia pel que es dedueix del teu comentari. Eres capaç de llegir Crónicas Marcianas, de Ray Bradbury, i dir que solament parla d'un antic programa de televisió de Telecinco.
Ara, que ben pensat, crec que no, que no eres capaç de llegir-la. Com a molt una lectura mecànica, sil·làbica, lenta fins la desesperació i carent de comprensió per complet.
Rosita - 27/04/2014
Patillet lector tiene razon y es un royo grande el escrito que a hecho el sixto , a demas creo que patillet y sixto sois la misma persona como me contaron que paso una vez aqui con un escritor que se hechava flores y se adulava por sus cartas con otro nik , no me acuerdo quien era , cuando se lo pregunte al que me lo dijo ya te lo dire quien era .
Aprende a respetar a los de mas , es mi consejo
L.F. - 27/04/2014
¿Qué podemos esperar de un lector que es "esporádico"? ¿Cómo vas a entender tú este artículo?

Rosita, tus faltas de ortografía molestan a la vista. No escribas más por favor.
Rosita - 28/04/2014
LF pues pienso escribir lo que me de la gana , ninguno como tu o de los tullos de la derecha rancia y casposa que no respetais la libertat de expresion me hara callar , siempre tiene que haver algun fachaso mandando callar en todos los periodicos y aqui ya a salido , ¡ ya tardava en aparecer ! .
Y haber si te atrebes a dar la cara con un nombre si eres hombre en vez de esconderte con dos letras
alzireño - 28/04/2014
Rosita...aprende a escribir por favor. ¿Tullos? ¿Haver? ¿a salido? ¿haber si...? Dios, leerte es como tirarme ácido sulfúrico a los ojos. Gracias.
Lector esporádico - 28/04/2014
Rosita, no hagas caso porque aunque tengas muchas faltas, lo cual debe ser síntoma de no haber podido estudiar, si te fijas bien nadie critica tus argumentos, lo cual significa que como no saben como atacarte, se agarran a lo primero que pueden y en este caso son las faltas.
Ánimo, que aunque estén mal escritas te entendemos todos, mejor aún que al autor del artículo y los comentaristas que han escrito en ese supuesto valenciano (tan catalanizado), además toda esa gente que te ha criticado cuando los que cometen sus faltas son simpatizantes de sus ideales políticos, bien que se callan.
Churro - 29/04/2014
ok, vale, muy bien, rosita es una crack, tu "lector esporádico" eres en cambio, lo mismo que criticas.
Tus "argumentos" son:
- "rollazo de artículo"
- "infumable"
- "de muy mala calidad (lo que ha escrito, no el eslogan)"
- "supuesto valenciano (tan catalanizado)"
Todo argumentos de peso, elaborados y meditados, si señor.
Espero que de mi no digas también que escribo un castellano muy catalanizado como alzireño o L.F
Lector esporádico - 29/04/2014
Yo por lo menos he criticado el artículo, no como todos vosotros que en lugar de opinar del artículo os dedicáis a opinar de los comentaristas que han sido sinceros en sus opiniones y con los que no estáis de acuerdo, ahí demostráis vuestra intolerancia al no aceptar las críticas.
Vale "almenys hom"... ja ja ja (expresión no reconocida en el diccionario Salt de valenciano, pero sí en los de la lengua catalana), estaría riéndome más que la Marieta pero no quiero desgastar tontamente mis dedos.
Así que sigo pensando y seguiré pensando que es infumable el artículo. Además de aprovecharse de la marca "Ikea" y su eslogán para que se molesten en leerle, sin tener nada que ver con el artículo y su contenido tan difícil de comprender, entre otras cosas favorecido por el supuesto valenciano que ha usado.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal