Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
miércoles, 25 de febrero de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto de archivo: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira es compromet a la posada en marxa del Pla d’Igualtat entre homes i dones

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira



Entre els principals problemes als que s’enfronten les dones i el conjunt de la societat per aconseguir una situació més igualitària cap assenyalar:

L’escassa presència de dones en àmbits de participació, de presa de decisions.

La dificultat per accedir al mercat de treball i la situació de discriminació salarial i laboral que pateixen les dones al nostre país.

La progressiva feminització de la pobresa.

L’absència o escassa implantació de polítiques socials de suport, a la fi d’aconseguir la igualtat d’oportunitats: escoles infantils, residències de majors, sanitat i ensenyament públic...

Un model social sexista que atribueix a les dones rols o papers que les redueixen a l’àmbit privat, el que fa que els seus problemes i les seues aspiracions no tinguen transcendència social.

Els estereotips que es transmeten públicament dificulten en gran mesura una percepció social de les dones adequada a la realitat i provoca, entre altres coses, l’existència d’una sèrie de models difícilment assumibles.

 

Davant tot això, els objectius a cobrir no poden ser altres que abordar aquesta problemàtica amb propostes concretes que facen possible millorar la situació actual.

 

Pla d’igualtat d’oportunitats per a les dones

Elaboració i concreció de Plans d’igualtat d’oportunitats locals, amb vocació de transversalitat que aborden la participació i presència de les dones en tot el disseny de la política municipal: dona, educació, cultura, urbanisme i model de ciutat, esports, joventut, seguretat, ocupació, serveis socials, infància, etc..

Prioritzar pressupostàriament una política d’igualtats, apostant per un model social progressista, més just i solidari.

Implicar al conjunt de la ciutadania en l’objectiu perseguit, la igualtat entre totes i tots. La participació social com a element bàsic en el desenvolupament de polítiques d’igualtat.

 

Afavorir l’accés al mercat de treball de les dones, evitant discriminacions per raó de sexe

Establiment de plans de formació específics acordats amb els agents socials, associacions de dones.

Programes de subvencions i suport tècnic a dones que opten per crear el seu propi lloc de treball.

Propiciar fórmules de creació d’ocupació adequades a dones aturades o sense treball dintre del marc de l’economia social.

Garantir en l’àmbit de l’Administració local la presència de dones en càrrecs directius, amb fórmules d’acció positiva en cas de ser necessari.

Coadjuvar amb els sindicats en situacions de discriminació laboral per raó de sexe, creant un espai de solidaritat i opinió pública contrari a aquestes pràctiques.

 

Contribuir al benestar de les dones en situacions de necessitat

Lluitar contra la feminització de la pobresa en l’àmbit local exigeix oferir a les dones programes específics que donen resposta a problemàtiques concretes que venen donades, generalment, per situacions d’abandonament, separació i divorci i mort del cònjuge i que solen comportar la presència de carregues familiars no compartides. Aquests programes hauran d’abordar, entre altres, els següents aspectes: assessorament jurídic, suport psicològic, ajudes a domicili, tramitació d’ajudes, formació per a l’ocupació, etc...

 

Curar la imatge de la dona en l’espai públic

Utilització de llenguatge no sexista en el marc de l’administració local.

Des dels mitjans de comunicació municipals respectar la imatge de la dona, donant cobertura adequada a projectes i actuacions relacionades amb la dona.

Propiciar acords amb els mitjans de comunicació locals i comarcals privats per aconseguir trencar estereotips i propiciar una imatge de la dona acorde amb la societat que volem, evitant pràctiques sexistes.

Incloure en les ordenances municipals de forma explícita un article contra els anuncis de publicitat que mostren una imatge denigrant de la dona, pel contingut sexual i de prostitució de caràcter implícit o explícit que mostren alguns anuncis.

 

Lluita contra la violència de gènere: un repte social, una prioritat de les ciutats

Des d’Esquerra Unida es proposa les iniciatives següents:

Elaboració i posada en marxa de protocols d'actuació integral per a la lluita contra la violència de gènere, en coordinació amb altres administracions i en compliment de la Llei de Lluita contra la violència de gènere.

Realitzar un informe des de els serveis jurídics de l’Ajuntament d’Alzira respecte a la possibilitat de que el propi Ajuntament exercisca l’acció popular, en els procediments penals per maltractaments que puguen succeir a la nostra ciutat, en els casos de mort o lesions greus de la dona, així com en aquells casos d’especial rellevància en els que les circumstàncies dels fets així ho aconsellen, en la forma i condicions establertes per la legislació processal.

Establir xarxes de municipis per a la creació de Cases d'Acollida en aquelles comarques on siguen necessàries, facilitant la corresponsabilitat de les usuàries en la gestió de les mateixes i fomentant la independència i la llibertat de les dones.

Programes integrals d'actuació dirigits a dones que exerceixen la prostitució, que asseguren el seu accés en igualtat a tots els drets socials.

Discriminació positiva en l'adjudicació d’habitatges socials destinats a dones amb càrregues familiars no compartides, víctimes de violència amb escassos recursos econòmics, potenciant el parc públic d’habitatges de lloguer, aplicant els mateixos criteris.

Incloure com una de les seues prioritats en els Plans d'Igualtat l’exigència de reinstauració de les oficines d’atenció a les víctimes del delicte i els Punts de Trobada Familiar per part de la resta d'administracions i del mateix govern local, així com el punt de trobada familiar en la nostra ciutat, i que es porte a terme posant tots els recursos municipals possibles.

 

La participació social

La democràcia comporta la presència equilibrada de dones i homes en els òrgans i els llocs de presa de decisió col·lectiva, i la igualtat requereix la participació i la representació paritària en la vida política, social, cultural i econòmica. Aquests reptes i molts altres són assumits en els nostres programes; però només tindran èxit amb la participació de les dones; la seua presència i aportacions a través de Consells, la seua opinió, la seua veu és imprescindible per a canviar la realitat. Volem aconseguir la igualtat amb la implicació activa de la societat, especialment de les dones, i per a això apostem per:

Promoure la incorporació de les dones en tots els graus de responsabilitat i presa de decisions.

Promoure l'associacionisme de les dones i la seua participació com a agents socials i polítics en tots els àmbits de decisió.

EU-Alzira

 


 

 

.-000357

 

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira

Programa de EU-Alzira

Pàgina Web EU-Alzira  

EU-Alzira en Facebook 

EU-Alzira en Twitter 

 

 

  Información pactada de partidos políticos

.-000358
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal