Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
sábado, 21 de marzo de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto de archivo: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira proposa un pla de rehabilitació de barris: zones verdes i eliminació de barreres arquitectòniques

35 propostes d'EU per a guanyar Alzira



Rehabilitació dels barris d'Alzira

Potenciar la revitalització de determinats barris o zones d’Alzira:

Cal destacar La Vila, la part nord de l’Alquerieta, la seua part sud voltants l’avinguda Pare Pompilio, la zona situada al sud de Cartronatges, el barri de Sant Joan, entre els carrers Hort dels Frares i Puríssima, així com el sud de la ciutat, entre els carrers José Mª Llopico i O’Donell al voltants de Sants Patrons, i al nord als voltants de la plaça de Pere Crespí. Davant aquesta situació considerem excessiva la previsió de noves zones urbanes, de noves ocupacions de terreny urbà el que pot suposar una major degradació i abandonament dels barris esmentats. Noves superfícies urbanitzades suposen major despesa pel que fa al manteniment i als serveis urbans, cosa que du a l'abandó d'obligacions en prestació de serveis en zones perifèriques ja consolidades en procés de degradació. 

 

Considerem important la realització de plans de rehabilitacions dels barris: 

(Les Barraques, L’Alquerieta, El Torretxó, La Muntanyeta, La Garrofera, Vilella, La Graella, etc..). Des del nostre punt de vista són necessàries i urgents mesures econòmiques adreçades a propiciar una política de construcció o rehabilitació urbanística en determinats barris d’Alzira com La Vila, l’Alquerieta, Sant Joan, Les Basses, etc.., fomentar l’obtenció i oferta de sòl públic, així com d’habitatge públic en condicions, dinamitzar la construcció de solars abandonats i rependre actuacions com ara la creació de residències per al personal hospitalari en la part alta de l'Alquerieta o la integració d'aquesta i el Torretxó amb la resta de la ciutat, tot açò sempre des d'un prisma social.

 

Pla de rehabilització de barris socialment degradats com l’Alquerieta i el Torretxó: 

Des d’EUPV, en el nostre programa, proposem tot un seguit de mesures que han de permetre l’eliminació de guetos i de zones “blanques” en el mapa, que no compten per a cap instància. D’ací el programa municipal de lloguer i d’habilitació d’habitatges socials en totes les barriades, sense reduir-les en unes poques àrees. També s’han de promoure descomptes fiscals i facilitats als nous habitatges i negocis que s’establisquen en aquestes barriades. Per tot plegat, des d’EU es dóna suport al Pla Azahara, presentat pels veïns de l’Alquerieta.

Cal considerar-les zones d’actuació preferent que requereixen actuacions ràpides que donen solucions de manera immediata, d'ahí la preferència per estratègies com el lloguer social front l'expropiació i reforma d'habitatges propietat d'entitats bancàries (Pla Alzira Social), d'un impacte social molt reduït i costós en recursos i temps. 

 

Pla Especial La Vila: 

Pla Especial de La Vila recentment aprovat se li poden reconéixer molts punts positius en una série d'actuacions que si s'aconsegueixen dur a terme milloraran l'aspecte del nostre nucli històric, però per contra, hi ha un seguit de qüestions que no es poden passar per alt:

Respecte l'AI-2 referit a l'illa formada per l'esglèsia de Santa Caterina i les cases adosades a l'antiga capçalera gòtica s'haurà de buscar una solució més imaginativa que no passe simplement pel buidatge interior de les cases i que vaja més enllà de crear un fals decorat, donant ús a les cases i fent visible al mateix cop els absidiols gòtics, en una experiència semblant a la duta a terme, per exemple, en l'edifici de la UNED del barri de Lavapiés a Madrid.

Alzira ja té una oferta de sòl susceptible d'ésser construït, és per això que en allò que es referix a l'AI-4 cladrà alliberar la parcel·la, que ara mateix el Pla permet edificar a partir de la primera planta deixant lliures soterrani i planta baixa. La idea és deixar un tram vist de l'antic braç del riu com ja ocorre a al Parc de l'Aràbia Saudita i la Plaça del Mercat.

Necessària posada en valor del Palau de Casassús i la casa del Rei. 

 

Alzira per als vianants: 

Hi ha zones que suposen un perill per als vianants, cal millorar la senyalització i mesures que miren per la seguretat vial per als vianants. Casos com els accessos peatonals a l’Alquerieta, el carril-bici de l’Avinguda de la Ribera, el dels centres comercials i els polígons industrials –al polígon d’Albalat o d’Abastos-, l'Hospital de La Ribera, requereixen d’una acció immediata. 

 

Eliminació de barreres arquitectòniques: 

Són clares i manifestes les barreres arquitectòniques existents per a les persones discapacitades. Des d’EUPV proposem un nou Pla d’Actuació per a l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques existents, que funcione de manera permanent i no només quan s'acosten les eleccions, així com que eixa eliminació es tinga en compte en totes les noves estructures. 

 

Manteniment del patrimoni urbà:

El civisme depén de la conscienciació de què el patrimoni urbà és de tots i de tots depén que es mantinga en bon estat. Per tal d'aconseguir-ho, hi han dos factors fonamentals, d'una banda el compromís de la ciutadania que ha de fer-ne un bon ús i de l'altra l'Ajuntament ha de vetllar per la neteja, reposició, reconstrucció, rehabilitació i posada en valor d'eixe patrimoni. Tan important, o més, és mantindre com inaugurar.

 

Neteja urbana:

Des d’EUPV considerem imprescindible una actuació decidida i continuada per mantenir una Alzira neta i habitable. Amb eixa finalitat cal una actuació exemplar des de l’administració municipal procurant per una neteja seriosa de carrers, places, parcs, terme, etc.., però a més a més cal una correcta ubicació i continuada reposició de contenidors i de papereres, una sèrie de campanyes de conscienciació i implicació ciutadana, etc.. tot per comptar amb una “Alzira sempre neta”. Al respecte mantenim la proposta de la gestió directa o en règim cooperatiu per a la neteja de la ciutat pel que cal veure la possibilitat de rescat de la concessió administrativa. 

EU-Alzira

 

 

.-000357

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal