Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.871 Fotografías: 108.858 Comentarios de usuarios: 125.580
EL SEIS DOBLE
viernes, 8 de mayo de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto de archivo: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira defensa la posada en marxa d’un Observatori de la Ciutat

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira




.-000357

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira

Programa de EU-Alzira | Pàgina Web EU-Alzira

EU-Alzira en Facebook | EU-Alzira en Twitter

 

Des d’EUPV-Alzira proposem la creació d’un Observatori de la Ciutat per a l’accés públic i posar a l’abast de tota la ciutadania dades socioeconòmiques i estadístiques o d’interés sobre el municipi. L’Observatori de la Ciutat té com a objectiu principal aportar coneixement de la realitat de la ciutat i el seu entorn, de manera que siga d'utilitat per poder dissenyar, desenvolupar i avaluar les polítiques públiques que s'apliquen en ella.

L'observatori té l'ambició d'abastar un tractament integral, global i transversal de coneixements sobre la ciutat, atent a les necessitats de 

cada un dels camps d'actuació de les polítiques públiques que es desenvolupen en ella. 

L'observatori es defineix com una eina de suport a la presa de decisions també a abast de tots els actors socials i de les institucions, organitzacions i empreses locals que intervenen, o volen intervenir, en la ciutat.

Una primera classificació de les temàtiques i open data a incloure seria la següent:

Demografia i Població (evolució i estructura de la població, moviment natural, moviment migratori, evolució i estructura de les llars i famílies, projeccions de població, etc.)

Immigració (característiques i evolució de la població immigrada, etc.)

Societat (estructura social i desigualtats, instrucció, salut, escolarització, equipaments, riquesa, atur, participació, colectius, etc.)

Economia (macromagnituds, estructura productiva, estadística tributària, ocupació, atur, mercat de treball, consum, comerç etc.)

Treball (població activa, ocupada, aturada i inactiva, contractació, regulació d'ocupació, sinistralitat laboral, mobilitat per raó de treball, etc.)

Territori (edificis i habitatges , urbanisme, consum, xarxes de serveis, residus, mobilitat, transport, vehicles, etc)

Moltes d’aquestes dades es troben disperses en moltes instàncies públiques (INE, SERVEF, Generalitat Valenciana, Mancomunitat de la Ribera Alta, Agència Energètica de la Ribera, el mateix Ajuntament, etc.) o bé a iniciativa privada però d’ús públic (per exemple, Anuari Econòmic de La Caixa). Es tracta de compilar aquesta informació, sistematitzar-la, i que els mateixos departaments faciliten dades o n’elaboren d’altres necessàries. I això per a ampli coneixement dels mateixos treballadors i treballadores municipals i d’altres administracions en la localitat, entitats socials, agents econòmics (sindicats i associacions empresarials o de comerciants), mitjans de comunicació, etc.

En resum, es pren el pols a la ciutat mitjançant el seguiment sistemàtic de l'actualitat més rellevant i recent i vol ser una eina de millora en la generació de coneixement sobre el municipi i major eficiència en la seua utilització.

EU-Alzira

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal