Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
domingo, 17 de mayo de 2015
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira proposa l’actualització de la Carta de Participació Ciutadana i la creació de la figura del Defensor dels Veïns

35 propostes d'EU per a guanyar Alzira



Des de l’aprovació de la Carta de Participació Ciutadana, de la mà d’EU al govern local, no hi ha hagut un altre esforç important per potenciar la participació ciutadana. Cal una nova carta que, en tot moment, haurà de ser discutida i consensuada amb totes les entitats associatives, així com ser revisada periòdicament per a què responga a la realitat i demanda del moment. Un Reglament de Participació Ciutadana que, entre altres, haurà de contemplar:

- Els diferents aspectes de la informació municipal (publicacions, fulls, cartells, bans, tanques publicitàries, assemblees, enquestes, etc..).

- L’actuació, formes de participació ciutadana en tots els estaments municipals, publicitat de sessions plenàries i comissions.

- Criteris bàsics sobre l’edició dels mitjans de comunicació municipal. Tots ells regits per principis de pluralitat, diferenciació entre informació i opinió, foment del valencià, impuls a les activitats educatives i culturals, i un CONSELL format per representants dels diferents estaments locals grups polítics, associacions de veïns, culturals, esportives, sindicats, etc..

- La iniciativa ciutadana. Referèndum.

- La participació ciutadana als òrgans municipals (sessions plenàries, comissions informatives, comissions de govern, etc..)

- Els òrgans municipals als barris. Els Consells de Barri o Districte. Les Assemblees de Barri.

 

Creació de la figura del Defensor dels Veïns

EUPV d’Alzira proposa que la nostra ciutat dispose de la figura del Defensor o Defensora dels Veïns, com institució que tindrà per missió vetllar pels drets dels veïns i veïnes, en relació amb l’actuació de l´Administració municipal, els organismes que en depenen, així com de les empreses de serveis públics amb capital municipal i dels concessionaris dels serveis públics. Per tal que això siga possible, podrà supervisar l’activitat que du a terme l´Administració municipal i les persones que en formen part.

El que proposem des d’EUPV d’Alzira és que conforme recull la llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Régim Local de la Comunitat Valenciana (article 29) es cree, en Alzira, la figura del Defensor o Defensora dels Veïns i una Comissió Especial de suggeriments i reclamacions, per a la defensa dels drets dels ciutadans en l’administració municipal.

El Defensor o Defensora dels Veïns podrà intervindre a petició de qualsevol persona física o jurídica que li presente una queixa i que demostre un interès legítim sobre l’objecte d’aquesta queixa. També, quan les circumstàncies ho permeten, podrà promoure accions per iniciativa pròpia. Atendrà totes les persones, tant físiques com jurídiques, a les quals l´Administració municipal presumptament haja vulnerat algun dret que la legislació de règim local reconeix a la ciutadania.

EUPV d’Alzira entén que aquest Defensor o Defensora dels Veïns durà a terme les seves funcions amb total independència i objectivitat. I tindrà caràcter gratuït per a totes i tots els veïns d’Alzira. Vetllarà per què l´Administració municipal resolga en el temps i la forma deguts les peticions i els recursos que li han estat formulats. I l´Administració municipal i, en general, tots els organismes i empreses dependents de l´Ajuntament i els concessionaris dels serveis públics municipals, auxiliaran, amb caràcter preferent i urgent, el Defensor o Defensora dels veïns en les seves tasques i li facilitaran tota la documentació que necessite en relació amb la queixa o actuació.

El Defensor o Defensora per acord plenari tindrà la facultat de fer les recomanacions, els suggeriments i els recordatoris que crega oportuns a les dependències o serveis de l´Administració municipal que no respecten els drets legítims dels ciutadans. També prendrà decisions i adoptarà fórmules d’acord o conciliació. A més, les decisions i advertiments del Defensor o Defensora dels veïns no podran ser objecte de recurs de cap mena, sense perjudici dels recursos administratius o jurisdiccionals que siguen procedents contra l’acte, la resolució o l’actuació que ha motivat la seva intervenció. Per a tal efecte, EUPV d’Alzira proposa a l’ajuntament elaborar un Reglament del Defensor/Defensora dels Veïns d’Alzira, consensuat amb tots els grups polítics que formen la corporació municipal i que passarà a aprovació pel Ple.

Al mateix temps, des d’EU proposem ampliar aquesta Comissió Especial, com arreplega la legislació, per a què es formule com un Consell Municipal Assessor, i que aquest, en efecte, servisca d’assessorament i supervisió. El Defensor dels Veïns haurà de donar comptes periòdicament a aquest Consell i que ací estiguen presents entitats, partits, associacions i particulars de la nostra ciutat. En efecte, tot i que altres àrees de l’Ajuntament (promoció econòmica, participació ciutadana, educació o benestar social) sí que compten amb un consell municipal assessor, no existeix un com a tal per als serveis municipals (per a qüestions com l’aigua, el fem, l’autobús urbà, ORA, serveis informàtics, etc.). De la seua activitat s’hauria de donar compte també al plenari de forma habitual.

EU-Alzira
 

.-000357

35 propostes d’EU per a guanyar Alzira

Programa de EU-Alzira

Pàgina Web EU-Alzira  

EU-Alzira en Facebook 

EU-Alzira en Twitter 

 

 

 

  Información pactada de partidos políticos

.-000358
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal