Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
sábado, 14 de abril de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU d’Alzira i d’Algemesí demanen a la Mancomunitat majors serveis que beneficien a tota la comarca

“Des d’EU creiem que es poden desenvolupar competències i que es poden compartir recursos locals”


 

Els col·lectius d’EU d’Alzira i d’Algemesí, davant la problemàtica creada aquestos dies en torn a la viabilitat de l’entitat comarcal, demanem que es desenvolupen nous serveis que fins ara no s’han assumit. Especialment instem a l’alcaldessa d’Alzira, la Sra. Bastidas, i al alcalde d’Algemesí, Sr. García Mont, com a representants de les principals ciutats de la Ribera Alta, a què es posen en marxa serveis mancomunats fins ara inexistents.

Per a Pere Blanco, regidor d’EU a Algemesí: “Resulta tota una paradoxa que el nou edifici de la Mancomunitat es va costejar de fons de la Generalitat, però que es podien haver invertit, en canvi, per a la prestació de més serveis hui inexistents; i aquella entitat podia haver continuat funcionant amb instal·lacions dels distints municipis. Per tant, no entenem que ara des d’Alzira o Algemesí i el PP es qüestione que no obtenen beneficis de l’entitat comarcal”.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “Des d’EUPV ens creiem les mancomunitats de municipis com a mecanismes de cooperació i de millora dels serveis que repercuteixen en benefici de tota la ciutadania. Els retalls pressupostaris, generats en part a causa dels deutes de la Generalitat, no poden servir ara d’excusa: no es van desenvolupar les mesures necessàries quan tocaven.”

Per als dos representants d’EU en la comarca, lamentem que després de la reunió de setembre passat que van realitzar les alcaldesses d’Alzira, Carcaixent i Algemesí, en què manifestaren la voluntat de mancomunar serveis i infraestructures per estalviar, no hagen concretat res. I això malgrat haver passat més de mig any i amb les greus retallades que s’han donat des d’eixe moment en els pressupostos.

Des d’EU creiem que es poden desenvolupar competències per part de la Mancomunitat i que es poden compartir recursos locals, i entre altres mesures proposem:

Cal millorar serveis socials que puguen beneficiar a diversos municipis. Com ara tornar a obrir el Punt de Trobada Familiar, que permetia la mediació en casos de conflictes familiars i que hui per hui no existeix en tot el partit judicial d’Alzira. O com ara la creació d’una Oficina d’Intermediació Hipotecària a nivell comarcal per arbitrar solucions a les famílies afectades pels desallotjaments de les seues vivendes.

També en matèria econòmica s’haurien de mancomunar serveis: en l’aprofitament d’infraestructures o de millor reorganització de les àrees industrials després de l’esclafit de la crisi. De la mateixa manera, els ajuntaments deurien delegar competències en promoció de productes de la Ribera o de turisme; i compartir recursos com ara els Agents de Desenvolupament Local.

També en els serveis de transport comarcal. Hui per hui, tal i com recomana la Llei de Mobilitat de la Generalitat Valenciana, no s’ha desenvolupat un consell de transports comarcal que permeta coordinar les línies d’autobús i es reclamen millores a altres administracions (Renfe o Ferrocarrils de la Generalitat).

EU-Alzira

EU-Algemesí

 
 
 
 
 
 

 

                          
 .-000138                                                                                                                        .-000076
                           
 .-000090                                                                                              .-000111
                           
.-000115                                                                                      .-000118

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal