Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 10 de julio de 2014
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez - Foto de archivo (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-ALZIRA demana la creació d’un refugi temporal municipal d’animals

El servei de recollida d’animals l’efectua una empresa privada amb un cost de més de 9.000 euros anuals per a les arques municipals



.-000301

EU-Alzira es va reunir ahir amb l’Associació Protectora d’Animals La Cua per valorar quina és la situació de l’abandonament d’animals domèstics en la nostra ciutat i quines mesures es poden emprendre a nivell municipal per fer front a aquestos casos. Des d’EU es torna a demanar a l’equip de govern que s’habilite un refugi temporal d’animals i que l’Ajuntament s’adherisca a la campanya Sacrifi Zero de mascotes en centres d’acollida.  

Des d’EU volem deixar palès que el servei de recollida d’animals a Alzira l’efectua una empresa privada (amb un cost de més de 9.000 euros anuals per a les arques municipals), però en molts casos, tant per a emergències com per a molts altres, s’encarrega d’aquest servei de recollida i atenció la protectora d’animals. Les persones integrants de la protectora d’animals ho fan de manera voluntària i s’encarreguen de recollir i donar cura als animals abandonats, perduts o ferits.

Alzira no disposa de cap refugi (ni terrenys ni instal·lacions) que servisca per a portar i atendre als animals sense llar, perduts o abandonats, fins que siguen reclamats pel propietari, adoptats per un nou propietari o es facen càrrec els mateixos voluntaris. La protectora depèn exclusivament per a realitzar la seua tasca de voluntariat al municipi de les cases d’acollida, de persones que voluntàriament decideixen acollir de manera temporal els animals. Aquesta situació, però, que depèn de la solidaritat de les persones suposa una gran limitació per què el nombre de cases vària constantment per factors i circumstàncies alienes al problema de l’abandonament dels animals de companyia.

Segons Ivan Martínez, portaveu municipal d’EU-Alzira: “des d’EU entenem que la contractació d’aquest servei amb una empresa privada no és sempre garantia de eficiència per a disminuir l’abandonament d’animals i que cal posar en valor les associacions de protecció animal, les quals promouen adopcions i optimitzen els recursos. Per aquesta raó, insistim en la proposta, i creguem que és beneficiosa per a la ciutadania i no és costosa per a les arques municipals, que, per part de l’Ajuntament se cedisca un terreny en el terme, d’acord amb la mateixa protectora, per a fer un refugi temporal en el moment en què recullen els animals fins que aquella empresa, la gossera o la canera, se’n faça càrrec, a més d’equipar-lo degudament. Almenys, fins la finalització del contracte de la cessió de la gestió del servei a l’empresa privada.”

A més a més, EU proposarà al ple que l’Ajuntament d’Alzira s’adherisca i es comprometa al manifest Sacrifici Zero, per a què s’incloga en la Llei 4/1994 de 8 de juliol de la Generalitat Valenciana la prohibició de sacrificar els animals en els centres d’acollida.

Cal recordar que, desgraciadament, totes aquestes propostes van ser votades en contra pel PP quan EU-Alzira va proposar declarar Alzira com a Ciutat Amiga dels Animals, com moltes altres poblacions al País Valencià i al conjunt de l’Estat.

EU-Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 

 
                           
.-000246                                                           .-000295
.-000298

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialAnimales (Protección)

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Bombo - 10/07/2014
Ahora los comunistas quieren que Alzira sea una perrera y que nos llenemos todos de pulgas y garrapatas.
Tabalet - 11/07/2014
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
IBI - 11/07/2014
Los comunistas, seguro que tienen corazón aunque sea a la izquierda, para preocuparse por las personas y por los animales que de cualquier manera también sufren. Por tanto, enhorabuena al Sr. Iván Martínez.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal