Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 22 de septiembre de 2009
Clic en la foto para ampliar

Cartell Setmana Europea de la Mobilitat
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Coordinadora per un Transport Sostenible demana es cree una xarxa de carrers per a ciclistes i vianants a Alzira

La denúncia que presentàrem davant el Síndic de Greuges contra la Conselleria d’Infraestructures i l’Ajuntament d’Alzira ha sigut admesa a tràmit


A les 11 hores, a la Sala de lectura de la 2ª planta de la Casa de Cultura d’Alzira, ha tingut lloc ahir una roda de premsa amb els següents continguts:

La Coordinadora té noves adhesions: Paleta d’ocres de Carcaixent, el Casal Jaume I de Carcaixent, el col·lectiu Fitzcarraldo, Vall de la Casella Cooperativa i Amics de Vilella d’Alzira, Aiguaclara d’Alberic, Amics de la Muntanyeta de Sueca, La Unió de Llauradors i Ramaders de la Ribera i CC.OO. de la Ribera.

La denúncia que presentàrem davant el Síndic de Greuges contra la Conselleria d’Infraestructures i l’Ajuntament d’Alzira ha sigut admesa a tràmit. La denúncia sol·licita l’ampliació del termini d’informació pública donat que l’esmentat període (del 13 de juliol al 25 d’agost) i la falta d’informació que ha donat l’Ajuntament -per estar el funcionari encarregat de vacances- han impedit que els ciutadans s’informaren del projecte de la CV-50.

Del 16 al 22 de setembre es celebra pertot arreu la Setmana Europea de la Mobilitat, amb el lema “Millora el clima de la teua ciutat”; l'objectiu és reflexionar sobre els problemes que origina el model de transport actual, promoure el transport sostenible i establir un vincle directe amb la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic que tindrà lloc en desembre a Copenhague.

 

Des de la Coordinadora hem preparat

Escrits presentats als Ajuntaments on demanem: que dins del casc urbà es cree una xarxa de carrers per a ciclistes i vianants, amb l'accés permès als autos dels residents (a velocitat reduïda); aquesta xarxa connectaria els punts neuràlgics de la nostra població: instituts, escoles, parcs, centres de salut, hospital, estació, etc. En la resta de carrers, el trànsit urbà hauria de suavitzar-se, controlant bé que ningú sobrepasse la velocitat màxima.

Que millore el transport col·lectiu urbà i interurbà, sobretot en rapidesa i puntualitat, donant-li sempre prioritat sobre el cotxe i la moto.

Que connecte aquest municipi amb tots els municipis veïns per mig de camins rurals poc transitats, fent les mínimes connexions necessàries, o amb carrils de bicis i vianants de nova creació.

Que demane a la Mancomunitat i la Diputació un Pla Director de Carrils bici, amb l'estudi rigorós de la perillositat de les actuals connexions interurbanes i les alternatives existents, per a vore quins camins cal connectar o quins carrils cal fer per comunicar tots els pobles de la comarca pel camí més curt i amb plena seguretat.

Que demane a la Diputació la recuperació de l'antic traçat del ferrocarril que anava des de Carcaixent fins a Tavernes (i Dénia) per a fer la Via Verda Ribera-Safor. Així mateix que faça la Via Verda Vora Xúquer per connectar els pobles de la Ribera Baixa amb els de la Ribera Alta aprofitant les motes i camins actuals.

Pedro Domínguez

Portaveu de la Coordinadora

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Vito - 22/09/2009
Al ver que hay colectivos que se preocupan por estas cosas, aún quedan esperanzas de cuidar el planeta pero creo que os vais a tropezar con generalitats y ayuntamientos porque vuestras iniciativas ¡¡¡no venden!!! para ellos, claro. Adeu
Antonio G. - 22/09/2009
Quiero felicitar al señor Pedro Domínguez por su gran labor en la Coordinadora. Necesitamos este tipo de asociaciones por el bien de la naturaleza.
MC Quique - 22/09/2009
Me parece muy bien, pero ¿ustedes han presentado algún proyecto?, puesto que lo que piden es un poco complicado de hacer y si se quejan creo que lo correcto sería aportar un buen proyecto.
Si tienen un proyecto de esa "red de calles", hágannoslo llegar para poder opinar correctamente sobre la propuesta de Vds. Muchas gracias.
Pedro - 29/09/2009
Nosotros no podemos dedicar cientos de horas a desarrollar en detalle lo que proponemos. Si dedicaran a esto los cientos de miles de € que han pagado a la empresa redactora del proyecto de autovía, entonces sí podríamos desarrollar el proyecto de red de calles/caminos/carriles para peatones y ciclistas que necesita la comarca. Porque también hay técnicos preparados para desarrollar en transporte sostenible.
El problema es que quienes gobiernan y controlan el dinero público (malamente y con dudosa decencia) están todavía en la etapa del desarrollismo que ignora el medio ambiente e incluso la calidad de vida de los ciudadanos...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal