Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 30 de octubre de 2009
Clic en la foto para ampliar

Foto: Hayack
Ver imágenes de esta noticia
1

 Per què no subvencionen les bicis?
Article d’opinió de Pedro Domínguez Gento

Les bicicletes són els vehicles més respectuosos amb les persones i el medi ambient, i aquestes cal fomentar-les des de tots els estaments


 

Pedro Domínguez Gento (red)Natura


Pedro Domínguez Gento

 

Si el projecte de prèstec de bicicletes públiques funcionara bé, amb el respecte i el control necessaris, i tinguera les bases de bicis que calen, arribant als punts neuràlgics dels nostres pobles, sens dubte que resultaria un servei molt positiu; com sembla que funciona a d'altres ciutats, per exemple a Barcelona, on es va implantar fa temps. Però ací no estem com enllà i les bases han sigut escasses, el respecte per part d'alguns nul i el control per part d'altres mínim o nul també, de forma que en pocs mesos han desaparegut o s'han trencat la major part de les bicicletes.

En aquesta conjunctura, diuen ara els responsables polítics que van a invertir altres 227.000 euros en reposar i ampliar el projecte. I la veritat és que tenim moltes dubtes sobre l'encert de tal mesura; dubtem perquè són molts diners de tots i sols si canvia radicalment la gestió i cuiden bé de les bicicletes, amb les ordenances municipals necessàries i el control imprescindible, ficant les bases on més falta fan (estacions de tren o metro, centres urbans, polígons industrials, etc.), sols aleshores podríem assumir que s'invertiren nous diners en açò.

Però si van a seguir gestionant i cuidant Ambici com ho han fet fins ara, ficar més diners ací serà com tirar-los al fem, i no són temps de malbaratar els diners, almenys els públics. En aquest cas més val que dediquen eixos 227.000 euros a subvencionar la compra de bicicletes als ciutadans de la Ribera, donant per exemple 60 euros als qui se'n compren una bici nova (com fa o ha fet a algun ajuntament de la comarca), així eixos diners serviran per a subvencionar unes 4.000 bicicletes, la qual cosa sí que fomentaria l'us de la bici.

I en eixe mateix sentit cal demanar als responsables estatals, i els seus representants a la comarca, que si subvencionen la compra de cotxes (crec que amb 140 milions d'euros ja), que és un tipus de transport perillòs i contaminant, cal que subvencionen també la compra de bicicletes, amb els 60 euros que apuntem dalt. Perquè les bicicletes són els vehicles més respectuosos amb les persones i el medi ambient, i aquestes cal fomentar-les des de tots els estaments.

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Mc Quique - 30/10/2009
Añadiré que también existen las bicicletas eléctricas, las cuales a mi me parecen bastante atractivas y prácticas, no tengo ni idea de que precio tienen, pero sí que son ecológicas (eléctricas) y lo veo como un buen medio para moverse por ciudades como la nuestra, y no necesitan seguro.
Estaría bien lo del descuento, también lo aplicaría en mayor cuantía a las comentadas por mi parte.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal