Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 17 de diciembre de 2015
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9

 El Ayuntamiento de Alzira retira el símbolo franquista del Cuartel de la Guardia Civil

Representaba al Águila de San Juan, que en su día se incluyó como soporte del escudo de España


 

 

 

El escudo franquista que coronaba el Cuartel de la Guardia Civil de Alzira ha sido retirado esta mañana.

La pieza de hormigón, de 450 kilos de peso, representaba al Águila de San Juan, que en su día se incluyó como soporte del escudo de España. Será guardada en el Museo Municipal de Alzira (MUMA).

La retirada del escudo se enmarca en el proyecto de rehabilitación de la fachada de este edificio de propiedad municipal; plan dotado con 30.000 euros. Para llevar a cabo el programa de restauración se ha contratado a 4 obreros a través del Plan Familias de IDEA.

El hueco que ha dejado este símbolo franquista será repuesto, probablemente, con un escudo de la ciudad de Alzira.

Hayack (texto y fotos)

 



 

.-000402
.-000403
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 17/12/2015
El Águila de San Juan aparece en la portada de la Constitución. Que no se engañe y manipule al personal.
Pere Peres - 17/12/2015
És d'agraïr que ESD hagi publicat les fotografies d'aquesta notícia sense les pertinents marques d'aigua. Aquestes imatges ens pertanyen a tots. Hui i després de quatre dècades de consistoris de fireta per fi s'ha fet una acte en pro de la dignitat col·lectiva eliminant del paisatge urbà la icona d'un dels feixismes més salvatges de l'europa del segle passat.
Únicament em cal mostrar el meu desacord amb el nou emplaçament triat per a la peça de formigó amb l'escut franquista. Pense que en lloc de dur-la al MUMA estaria millor colgada a la cuneta de qualsevol carretera. Eixe és el lloc que li pertoca, idó!

Alziro-Anglada, no siguis bleda. Això ja t'ho he explicat més d'una vegada: l'àguila de la primera edició de La Constitució i la de l'espadanya de la caserna de la Guàrdia Civil no són la mateixa. A aquella primera edició l'àguila apareixia en posició "azorada" és a dir: a punt de pegar a fugir. Una diferència respecte a la de l'escut franquista, en posició estàtica, que no fa més que evidenciar la tutel·la del "movimiento" i els seus generals panxa-agraïts durant el periode constituent. Un periode que ara ens volen encolomar com exemple de consens i integració.
Salutacions
toni - 17/12/2015
Por quitar el escudo no borraran nuestra memoria.viva España y viva franco
Alzilex - 18/12/2015
Vaja quina còsa més important que ha fet l'Ajuntament d'Alzira, ja anem amb més favades i els semàfors fallant continuament i causant accidents. Pero si Franco fa 40 anys que s'ha mòrt que més dona que haja un águila que un falcó. Ja porten uns quans mesets i estem esperant que es posen a trevallar, pero trevallar que de forment ni ún grà.
Marta - 18/12/2015
Poc a poc farem camí!!! :D
Uno - 18/12/2015
Pere Peres, No crec que els faraons egipcis(per posar un exemple) foren mes bons que els feixistes de la epoca franquista, pero ahi estan les restes en museus recordantnos la historia.

Me pareix vergonyos defendre que aquest tipus de simbols estiguen en cualsevol edifici public i mes en un cuartel. Se pot arribar a entendre un edifici privat, un nom de carrer perdut... pero que en 2015 un cuartel encara tinga un simbol d'aquestos deixa per terra l'imatge de la Guardia Civil. Tindria que haver entrat dins del presupost del cos, com a mostra de fidelitat a la democracia, i no tindre que ferse carrec l'ajuntment... A ESTES ALTURES DE LA VIDA!!
Cafre - 18/12/2015
Alzilex, recuerda que hay una ley de memoria histórica que habla de la retirada de los símbolos del anterior régimen. Que si tuviese algún tipo de valor histórico, hasta un antifascista como yo se replantearía dejarlo, pero no, el edificio necesita una manita de pintura (en realidad necesita algo más que una manita de pintura, pero por algo se empieza) y de paso se ha hecho cumplir con la ley. Ni más ni menos.
Ahora, me resulta curioso que digas eso de "forment ni ún grà" cuando esta misma noticia te habla de un proyecto de rehabilitación de gestión directa que ha dado empleo a 4 personas en situaciones económicas jodidas. Es injusto y simplón. Vamos, a la altura de un comentario que busca intoxicar sin aportar nada más.
Y para toni.... Menos mal que gente como tu ya apenas hay. Si te notas en blanco y negro ve al MUMA y que te acojan como especimen en peligro de extinción. Para evitar que propagues tu ponzoña dictatorial.
PD: ¿Es una impresión mía o anda media ciudad histérica con el tripartito? Pobrets meus, y no llevan ni un embarazo.
SALVA - 18/12/2015
Estimado Alzilex, me da la sensación de que tus noticias van un poco retrasadas, los semáforos mas peligrosos, que son los únicos donde han habido accidentes, ya está arreglado. Adivina cual es. Saludos
Pere Peres - 18/12/2015
Uno, acomparar les restes arqueològiques de l'Imperi Antic d'Egipte --quasi tres mil·lennis abans de crist, la il·lustració, la revolució industrial i bla, bla, bla-- amb el tros de formigó i filferro grotesc de l'espadanya de la caserna de la GC dóna mostra del teu nivell i de la teva empatia amb la dignitat d'un país, moltes generacions del qual, hem viscut i patit els deliris d'aquells miserables criminals de guerra que convertiren Espanya primer en un cementeri i després en una presó. Sols un cretí de solemnitat com el tal "toni" --molt ben triada la minúscula-- pot tenir la desvergonya i el retard de venir aquí a loar la memòria repugnant d'un genocida que va atenallar l'existència de diverses generacions.
He apuntat, en el meu primer comentari, un emplaçament ben pertinent per a l'escut del pollastre. També hi hauria la possibilitat d'instal·lar-lo al MUMA però com a frontal d'urinari masculí.
Salutacions.
alziro - 18/12/2015
Pere Peres, tens raó, a mi Stalin també em repugna.
Pere Peres - 19/12/2015
Així és alziro-Anglada. Tinc raó, tu ho has dit: per a un xenòfob confés i practicant com tu la figura d'aquell que en el quaranta-cinc entrà en Berlín i alliberà el món del III Reich --la teua societat paradigmàtica-- deu de resultar fotudament repugnant.
Jose - 19/12/2015
Pere Peres es la fiel imagen del tripartito que nos gobierna. El que no piensa como tu es poco menos que un inculto y analfabeto a parte de recibir tus insultos. Háztelo mirar porque toda esa violencia (verbal) que ejerces sobre los que no piensan como tu no es nada buena. Alziro a mi también me repugna Stalin pero si te das cuenta que haya un escudo del antiguo régimen es una cosa imperdonable pero que la gente de izquierdas porte con orgullo la hoz y el martillo del partido comunista no pasa nada. Ya puestos yo prefiero hacer aguas mayores sobre un escudo con la hoz y el martillo con fondo rojo. Pere Peres tiene otros gustos que para nada juzgo yo.
Asmodeo - 19/12/2015
Amic alziro. A tu Stalin et repugna solament pel fet que l'exèrcit roig va arribar primer a Berlín i va obligar a suicidar-se el teu estimat Hitler. En qualsevol cas, si trobes un bust d'Stalin en alguna caserna de la Guardia Civil, et recolçaré amb gust si vols que el destruisquen.
Pere Peres - 19/12/2015
Ja veus pepito, per a mi aquell que entra ací, i on siga, per enaltir la memòria d'un criminal de guerra que va assassinar ciutadans fins pocs díes abans de la seva mort, mereix ésser menyspreat de manera furibunda. La falsa bonhomia i el bla, bla, bla buit i trasparent te'ls deixe per a tu.
Per altra banda pepito, identificar els meus comentaris, en aquest o altres fils de comentaris, amb el govern tripartit d'Alzira no fa més que consolidar-te com un troll del bastidato. Un troll, això sí, de "chicha y nabo", molt de "chicha y nabo". Ves i renta't.
Salutacions.
Uno - 23/12/2015
Pere peres, el meu comentari era per iniciar un debat sa. Pero la teua contestacio desde luego no es per a continuarlo...

No se en quin moment te atacat per a que intentes ofendrem.
J - 23/12/2015
Saludos al Pera...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal