

La gran quantitat de bosses és conseqüència de les anòmales temperatures que estem tenint
Fernando Pascual, regidor de Servicis Públics, ha informat sobre els treballs per a combatre la plaga de processionària (Thaumetopoea Pityocampa) que afecta tant els pins de dins del casc urbà com els dels paratges naturals.
El passat mes de juliol van ser instal·lades dotze trampes amb la corresponent feromona en les següents zones: Urbanització el Racó (2); Muntanyeta Sant Salvador (5); Parc de l'Alquenència (2); Zona Verda del Malecó (2); i Parc de la Rambla (1).
Transcorregut el termini corresponent, el passat 7 de novembre es va procedir a la retirada de les trampes, que donaren com a resultat: 54 captures en el Racó; 93 en la Muntanyeta de Sant Salvador; 71 en el Parc de l'Alquenència; 43 en el Malecó; i 19 captures en la Rambla.
La gran quantitat de bosses de processionària és conseqüència de les anòmales temperatures que estem tenint, "La suavitat d'estes per a l’època de l'any en què estem fa que la reproducció de les larves siga més ràpida", ha aclarit el regidor.
Pel que respecta als voltans dels centres educatius, no s'hi han detectat bosses; no obstant Fernando Pascual ha demanat la col·laboració de tots i totes perquè facen aplegar a l'Ajuntament la informació sobre l'existència de bosses en qualsevol lloc del casc urbà per tal que els operaris encarregats de la vigilància de les zones verdes puguen actuar amb celeritat.
"L'objectiu des de la Regidoria de Servicis Públics és la d'atacar esta plaga utilitzant tots els mitjans al nostre abast, és una plaga molt extensa i estem actuant de manera ecològicament sostenible ", ha declarat Pascual.
Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
.-000271 .-000019
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
Molt ben fet i anim
Pulverizar los pinos también es gran riesgo de peligro, porque son venenos que caerán a la tierra, y las personas algunas cogen hierbas aromáticas, así como los perros pueden también al tocarlas o comerlas peligrar su vida. El mejor método es el cortar las ramas donde están las bolsas, y es mas ecológico, mas natural. Me parece correcto lo que está haciendo el ayuntamiento. Yo aconsejo que no se coja ahora hierbas aromáticas, tomillo, romero, y otras, porque los gusanos están bajando y pueden infectarlas con sus venenos y hacer daño al usar esas hierbas a las personas.¡Máxima precaución!
Añadir un comentario