Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
sábado, 12 de marzo de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 La falla Plaça Malva d’Alzira, guanyadora un any més del Concurs de Llibrets, va arreplegar el primer premi a Valencia

Les falles alzirenyes de Sant Joan, amb el 19 premi; la Plaça del Forn, amb el 29; i Tulell – Avinguda, amb el 51 van rebre també el seu reconeixement


   

.-000fallassemanasanta
El Monestir de San Miguel de los Reyes, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va ser el lloc on es van entregar ahir els premis del Concurs de Llibrets que la Generalitat Valenciana convoca des de 1993 per a la Promoció i Ús del Valencià.

Un centenar de fallers d’Alzira van estar presents. La falla Plaça Malva, guanyadora del primer premi en esta edició, es va desplaçar a València amb un autobús de fallers que van aplaudir en tot moment, tant a la seua falla, com a las resta de falles d’Alzira guardonades.

L’acte va començar amb l’entrada de la fallera major de València, Alicia Moreno, la seua cort d’honor i el conseller de Cultura, Vicent Marzà i Pere Fuset, president de la Junta Central Fallera de Valènci.

Les falles alzirenyes de Sant Joan, amb el 19 premi; la Plaça del Forn, amb el 29; i Tulell – Avinguda, amb el 51 van rebre també el seu reconeixement.

La falla Plaça Malva, guanyadora del primer premi, va estar representada per les seues falleres majors, Tamara Hernando Montalvà i Nerea González Caballero, acompanyades pels presidents Carlos González Martínez i Juan Fito Santamaría, que arreplegaren el premi en companyia del director del llibret, José Manuel Rubio; Miguel Ángel Martínez, Sebas Marín, Ferran Martínez i Javier Bou, membres del equip de redacció; Diego Gómez, alcalde d’Alzira, Aida Ginestar, regidora de Cultura i Pere Fuset, president de la Junta Central Fallera de València.

L’acte va estar amenitzat pel cantaor Pep Gimeno “Botifarra”.

Amb les fotos protocol·làries es va posar punt i final a una vesprada molt especial per als fallers de la Malva, ja que un any més està en l’elit dels llibrets de falla.

En esta edició dels premis de la Generalitat, s'han concedit 60 guardons dotats amb una quantia global de 43.250 euros. El primer premi, de 3.500 euros.

La Malva, en el seu extens palmarès a València, guanyà el primer premi als anys, 1994, 2004, 2007, 2009, 2011, 2012 i 2015. Segon premi en 1995, 2005, 2008, 2010, 2013 i 2014, i tercer premi en 1996 i 2006.

Miguel Ángel Martínez Tortosa

 

 

 



.-000079
.-000331

.-000065

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal