Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
lunes, 1 de febrero de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 S'ajornen 43 carreteres al País Valencià
Article d’opinió de Pedro Domínguez

El discurs de Francesc Signes pro-asfalt és anacrònic, caduc, insostenible, i el que cal és just el contrari, promoure la mobilitat sostenible: potenciar la proximitat dels serveis, fomentar el peu, la bici i el transport col•lectiu, racionalitzar i reduir l'ús de l'automòbil, etc...


Pedro Domínguez Gento (red)Natura


Pedro Domínguez Gento

 

Ens alegra que s'ajorne l'allau d'asfalt al País Valencià i encara ens alegraria més que es desestimaren definitivament moltes de les carreteres i autovies projectades, perquè la majoria d'elles són innecessàries, destrueixen el territori, potencien el model de transport més perillós i que més CO2 emet, malbaraten els recursos públics i a penes creen llocs de treball ja que es fan amb molta maquinària pesada. En eixe sentit ens congratulem també de que l'autovia de Vilella s'ajorne fins a la propera legislatura, en  bona part degut a les més de 2.000 al·legacions que presentàrem contra aquest projecte, que pretén destruir centenars de fanecades de les nostres terres més fèrtils i un meandre del Xúquer.

Per això mateix ens estranya que el responsable o ex responsable de Medi Ambient del PSOE, En Francesc Signes, critique el govern autonòmic del PP precisament per ajornar aquestes carreteres i autovies. No ho entenem perquè eixe discurs pro-asfalt és anacrònic, caduc, insostenible, i el que cal  és just el contrari, promoure la mobilitat sostenible: potenciar la proximitat dels serveis, fomentar el peu, la bici i el transport col·lectiu, racionalitzar i reduir l'ús de l'automòbil, etc... Especialment ara que Europa, amb president espanyol i del PSOE,  vol reduir les emissions de CO2 un 20% o un 30%.

I més quan hi ha tantes coses que realment es poden criticar al PP, sense cap demagògia. Per exemple l'ampla corrupció que esguita des de Fabra fins al mateix Camps, passant per Costa, Cartagena, Naseiro, ...; o la immensa errada d'unflar la construcció i el turisme, a costa de deixar enfonsar-se altres sectors fonamentals com l'agricultura, fins a provocar la tremenda crisi immobiliària actual; o la política d'events elitistes i malbaratadors de recursos públics, com la Fórmula 1 i la Copa Amèrica; o la seva descarada preferència per l'ensenyament privat, mentre condemnen el públic a patir carències i damunt li'n creen problemes absurds com l'Educació per a la Ciutadania en Anglès; o la vergonyosa Canal 9, la TV més manipulada de tota Espanya; o l'immens deute que acumula la Generalitat, el major per ciutadà de tot l'Estat (més de 15.000 milions d'euros!)...

En resum, senyor Signes, critique el que s'ha de criticar i treballe en pro d'un PV sostenible, no a l'invers, encara que açò siga difícil de fer-ho entendre als seus votants. I si encara no té clar que és això de la sostenibilitat, sempre es pot apuntar a algun curset educatiu com el que ara està fent-se al CEFIRE de la Ribera.


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal