Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
domingo, 27 de noviembre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull la presentació del llibre dels deportats riberencs a camps d’extermini nazis

Divendres 2 de desembre, en el Círculo Alcireño 'La Gallera' de Alzira, a les 20:00 hores


 

.-000455

El Círculo Alcireño La Gallera de Alzira acollirà  divendres de la setmana pròxima (el dia 2 de desembre) la presentació del llibre “La ignomínia de l’oblit. Els valencians de la Ribera als camps d’extermini nazis”, de Ximo Vidal i Carles Senso. A partir de les 20 hores s’explicaran les claus d’un estudi que analitza el camí dels deportats riberencs fins els camps de la mort del Tercer Reich. El treball, publicat per Publicacions de la Universitat de València, repassa la vida de veïns i veïnes de poblacions com Alzira, Carcaixent, Algemesí, Sueca, Cullera, Almussafes, Torís, Corbera, Albalat, Alberic, Carlet o l’Alcúdia, fins completar 39 biografies, a més de dos històries més sobre l’exili interior viscuts pels riberencs. El cronista oficial d’Alzira, Aureliano Lairón, s’encarregarà de la presentació de l’acte i després intervindran els dos autors.

El drama dels valencians deportats als camps de concentració nazis és ja conegut, però en aquest estudi es realitza des d'una mirada més concreta, tant des del punt de vista territorial --centrada en la comarca de la Ribera--, com vital, de l'experiència viscuda que s'ha recollit en un grapat de biografies. Es tracta d'una recerca que assumeix el paper de l'historiador en la transmissió i relleu de la memòria, tal com desitjaven els supervivents dels camps d'extermini que aspiraven, abans de desaparèixer, a passar-nos el testimoni com a guardians de la memòria. Un paper que els autors d'aquest llibre han reivindicat, incorporant el concepte «d'haver de recordar», aplicat ací a la memòria d'aquells valencians i valencianes que van sofrir la deportació i l'extermini després d'haver hagut d'abandonar la seua terra i marxar cap a l'exili. 

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal