Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 15 de enero de 2017
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors de la passada edició del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació Cultural Falla Plaça Malva ha convocat la IX edició del “Premi Malva Alzira de Poesia Infantil”

L’últim dia per a presentar els treballs serà el 27 de gener, en la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil)


 

 -000025

L’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el suport i el patrocini de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, convoca la novena edició del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil, i dóna així continuïtat a la llarga trajectòria d’activitats culturals que, des de fa anys, portem a cap amb una especial atenció al món infantil i educatiu de la nostra ciutat.

Volem, tal com fem amb el nostre Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil, donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de millorar l’expressió escrita de l’alumnat. Però en aquesta ocasió amb l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura del gènere poètic entre els escolars, tal com, en diverses ocasions ens ha estat sol·licitat per part d’alguns professors i professores.

Pretenem també que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre estímul per a avançar en la promoció i en l’ús del valencià, ja que incitem a redactar poemes que promoguen la riquesa i la creativitat del llenguatge.

Per tant, gràcies a la col·laboració i suport del departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, ens afegim a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es planifica per a cada curs escolar. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el llibre de la Falla Plaça de la Malva 2018.

 

Bases

Poden participar-hi tots els escolars de centres educatius públics, concertats i privats d’Alzira que durant el curs 2016-2017 estiguen en els nivells educatius en què es classifiquen les categories dels premis d’aquest concurs.

Els poemes que s’hi presenten han de ser escrits en valencià i la temàtica dels escrits versarà sobre el lema ‘La música’. Per tant, els poemes faran referència als pensaments i els sentiments que ens proporciona escoltar una peça musical o una cançó, o bé contemplar un concert d’una banda de música, veure un músic, home, o dona, tocar el seu instrument, un grup de gent ballant, xiquets i xiquetes cantant, etc. En consequencia, es poden expressar idees i emocions, o bé fer-ne descripcions belles, per què no, crítiques sobre la situació musical en la nostra societat, com també expressar la necessitat d’una bona educació musical. I, com en convocatòries anteriors, sempre que siga possible, els poemes s’acompanyaran d’una fotografia il•lustrativa del text i es valorarà també qualsevol referència a la música i les cançons tradicionals valencianes. La fotografia, per altra banda, no necessàriament ha de ser original, ja que, encara que es pot fer per a l’ocasió, es podran utilitzar també altres imatges disponibles lliurement en llibres, revistes o Internet.

Els treballs s’han de presentar a la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), carrer de les Escoles Pies, 4, de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i de dilluns a divendres 10.30 a 14.00 h, fins al dia 27 de gener de 2017, amb el títol del poema escrit de manera destacada i el nom i els cognoms de l’autor o autora, el curs, el centre, l’adreça i el telèfon de contacte, tot fàcilment llegible.

L’extensió dels treballs ha de ser d’un full o, com a màxim, de dos ,naturalment, grapats,, manuscrits o mecanografiats, escrits a una cara, i amb una presentació bona. S’ha de presentar per triplicat (original i dos copies).

Cada autor o autora podrà presentar un màxim de cinc poemes.

 

Categories

Primera categoria per a l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO.

Segona categoria per a l’alumnat de 5é i de 6é de Primària.

Tercera categoria per a l’alumnat de 3r i 4t de Primària.
 
Premis
1a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual gratuïtament.

2a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

3a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Segon premi: 25 €, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

 

‘Programa Despierta’ obsequiarà amb un premi consistent en l'assistència gratuïta a les seues classes durant dos mesos al guanyador de cada categoria.

Premi especial: Obsequis per gentilesa de Llibreria Trenta-cinc Formiguetes i Reclam Editorial a l’escola amb el nombre proporcional de treballs presentats més gran. És a dir, es tindrà en compte el nombre d’alumnes inscrits oficialment al centre en relació amb el nombre de treballs que hi participen.

 

El jurat podrà atorgar, si ho estima convenient, com a màxim, dos accèssits, i es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis si la qualitat dels treballs presentats així ho requerirà.

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el divendres dia 10 de febrer de 2017 a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura.

Els treballs no premiats podran ser arreplegats en el Departament d’Educació, carrer Rambla s/n a partir del 27 de febrer de 2017. Els treballs no arreplegats en el termini d’un mes quedaran en propietat de l’Ajuntament d’Alzira.

La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol discrepància o interpretació d’aquestes serà resolta pel jurat i la resolució que en faça serà inapel·lable.

Els poemes premiats passaran a ser propietat de la comissió organitzadora que els podrà editar en qualsevol publicació pròpia o gestionada amb una editorial.

 
Organitza:

Associació Cultural Falla Plaça de la Malva.

 
Patrocina

Ajuntament d’Alzira. Regidoria d’Educació.

Col·laboren

Acadèmia Atenea.

Centre d’Estudis Euler.

Programa Despierta.

Reclam Editorial.

Llibreria Trenta-cinc Formiguetes.

Centre d’Informació Juvenil d’Alzira.

Biblioteca Pública Municipal d’Alzira.

Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

 

Associació Cultural Falla Plaça Malva



 

.-000188
 .-000079

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal