Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 15 de marzo de 2017
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Falla Plaça La Malva guanya el primer premi a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers

El premi, organitzat pel Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià (Serval) de la Regidoria de Cultura, ha tingut una molt bona resposta, ja que han participat 25 falles de les 35 que hi ha a Alzira


 
.-000454

El jurat dels I Premis a l’Ús del Valencià en els Monuments Fallers ha determinat que el 1r Premi és per a la Falla Plaça La Malva, el 2n per a la Falla Plaça Major i el 3r per a la Falla Camí Nou. El jurat està compost per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la regidora de Cultura, Aida Ginestar, el regidor d’Educació, José Grau, Maria Pons, representant de la Junta Local Fallera, Jordi Giménez, tècnic lingüístic de l’Ajuntamen i Pura Santacreu.

El jurat, tenint en compte que la totalitat de falles participants usen en general un valencià ric i genuí, valoren per damunt de totes La Plaça La Malva, que sempre està al capdavant en els premis a què opta, tant localment com en els premis que convoca la Conselleria. Per al segon i tercer lloc hi ha hagut dubtes entre el jurat perquè tant els textos dels cartells de Plaça Major com de Camí Nou assolixen una gran creativitat en l’ús del llenguatge, a més d’unes sàtires molt incisives i originals.

L’entrega de premis tindrà lloc este pròxim divendres a les 18 hores en l’Ajuntament. El guanyador rebrà un premi per la quantitat de 700 euros, el segon, 200 euros, i el tercer, 100 euros, a més d’un banderí per a cada un.

L’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Cultura, Aida Ginestar han valorat d’una manera molt positiva el que en esta primera edició, han participat 25 falles de les 35 que hi ha a Alzira. Això demostra la implicació de les comissions en la millora de la utilització del valencià. Des de l’Ajuntament apostem per este concurs i la intenció és que se consolide en el temps.

El criteris de valoració que s’han tingut en compte per a decidir els guanyadors han sigut la correcció lingüística i la quantitat de textos, de 0 a 10 punts; la qualitat dels textos, de 0 a 5 punts; l’ús de l’enginy i la sàtira, de 0 a 5 punts, i la coherència de continguts, de 0 a 5 punts.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

               
.-000003                                                                     .-000004 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

tramus - 15/03/2017
Criteris de valoracio??????????. la valoracio "0" es negar que existeis. El fet de presentarse vol dir que existeis.
Pedro Domínguez - 15/03/2017
Molt bé, enhorabona pel premi.
I necessiteu tindre les llums festeres del carrer La Malva ahir i hui (i la resta de dies?) encesses tot el dia, a ple sol?
Perquè damunt no són leds sinò antiquades bombetes de filament incandescent, que són les que menys rendiment tenen i més electricitat consumixen.
Doncs un interruptor normal costa dos € i estalvia molts kwh...
ecofallero - 16/03/2017
Tampoco es tan preocupante lo de las bombillas y el gasto de luz, la falla era consciente de que después de las lluvias y con el temporal de Levante toda la energia eléctrica que se consumia era hidraúlica y eólica y esta es nuestra forma de promocionarla.
Nomecrecres - 20/03/2017
Premi que mereix la falla Pl. La Malva, indiscutiblement, però les altres dos, perdoneu-me però em pareix denigrant que els doneu el premi a l'ús del Valencia a dues falles que als seus cartells tenen mes faltes que lletres i això fa mal, per que moltes, moltíssimes falles quiden la seua critica i la seua llegua amb molta cura i molts d'ells es senten enganyats, si no cregueu el que vos dic hi han fotos que així ho corroboren, ara si el criteri que es segueix es el de la sàtira mordaç, que també em ric un rato, d'eixe criteri, canvieu el nom del premi, per que es per morir de rialla crònica.....
Asmodeo - 21/03/2017
Totalment d'acord amb el comentari de Nomecrecres. Si es premia l'ús del valencià a qui el maltracta, podien hver-li'l donat a títol póstum a Rita Barberà pel discurs del "caloret". Un zero pels qui han decidit això.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal