Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 4 de mayo de 2017
Clic en la foto para ampliar

Salvador Andrés, Miriam Boluda i Vicent Muñoz en el seu lliurament de l’Insígnia d’Or de la JLF. Any 2011
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

  In memoriam d'un 'alzireny il·lustre': Salvador Andrés i Pascual (3)

Hui coneixem al faller


 

 

Fa uns dies que a Alzira falta un del seus alzirenys il·lustres, Salvador Andrés i Pascual. Per eixe motiu en volgut reeditar les tres entrevistes que li férem en El Seis Doble l'any 2012, on es dona un ampli repás a la seua trajectòria artística i humana.

 

Tercera i última entrega de la nostra entrevista a Salvador Andrés i Pascual. Després d'haver conversat en la primera amb el poeta i en la segona amb l'historiador i divulgador, en esta ocasió ens ocupem de la seua vessant fallera.

Salvador és una persona que des de que té ús de raó s'ha sentit atret per les falles. Ha estat sempre vinculat a elles i ha participat activament en la festa fallera: emissions falleres radiofòniques, col·laboracions literàries en pràcticament totes les comissions d'Alzira i algunes de València, l'edició de llibres com la ‘Història del la falla Camí Nou' o la seua obra més extensa en este sentit '100 anys de falles', treball que va recopilar el centenari de les falles en la nostra ciutat.

Està en possessió de nombroses insígnies d'or i plata de comissions d'Alzira, així com les recompenses atorgades per la Junta Central Fallera de València i la Junta Local Fallera d'Alzira. Va tindre la gran sort que la seua filla Ana Lluïsa va ser elegida fallera major d'Alzira en 1990 i enguany podrà veure desfilar pels carrers de la nostra ciutat a la seua neta Anna com a component de la cort d'honor de la fallera major infantil d'Alzira.

Salvador és una persona que quan parla de falles continua emocionant-se i que en l'actualitat viu la festa d'una manera assossegada i molt tranquil·la, encara que quan vénen les dates pròximes a la primavera sent per les seues venes com corre la sang d'un gran faller.

Miguel Á. Martínez

Salva Roses

 

Primera entrevista        Segona entrevista

 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Josep Lluís. - 04/05/2017
Moltes gràcies a "El Seis Doble", per la vostra amabilitat en recordar el meu germà Salvador.
Una forta abraçada de tota la família.
Josep Lluís Andrés.

ADMINISTRADOR: va deixar empremta en nosaltres. Agraïm el comentari. Salutacions.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal