Lunes, 4 de diciembre de 2023 Edición diaria nº 6.086 Año: 17 Noticias: 44.948 Fotografías: 107.505 Comentarios de usuarios: 125.245
EL SEIS DOBLE
martes, 23 de enero de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació Cultural Falla Plaça Malva ha convocat la X edició del 'Premi Malva Alzira de Poesia Infantil'

L’últim dia per a presentar els treballs serà el pròxim divendres 26 de gener, en la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil)


 
 ._000496 

L’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el suport i el patrocini de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, convoca la desena edició del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil i Juvenil, i dóna així continuïtat a la llarga trajectòria d’activitats culturals que, des de fa anys, portem a cap amb una especial atenció al món infantil i educatiu de la nostra ciutat.

Volem, tal com fem amb el nostre Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil, donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de millorar l’expressió escrita de l’alumnat. Però en aquesta ocasió amb l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura del gènere poètic entre els escolars, tal com, en diverses ocasions ens ha estat sol·licitat per part d’alguns professors i professores.

Pretenem també que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre estímul per a avançar en la promoció i en l’ús del valencià, ja que incitem a redactar poemes que promoguen la riquesa i la creativitat del llenguatge.

Per tant, gràcies a la col·laboració i suport del departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, ens afegim a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es planifica per a cada curs escolar. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el llibre de la Falla Plaça  Malva 2019.

Esperem també, amb il·lusió, que la convocatòria aprofite per a descobrir les inquietuds de futurs poetes, ja que, les entitats organitzadores, es comprometen a divulgar les produccions guardonades en aquest premi en què col·laboren altres entitats, institucions i personalitats de l’àmbit cultural alzireny.

 
BASES

Poden participar-hi tots els escolars de centres educatius públics, concertats i privats d’Alzira que durant el curs 2017-2018 estiguen en els nivells educatius en què es classifiquen les categories dels premis d’aquest concurs.

Els poemes que s’hi presenten han de ser escrits en valencià i la temàtica dels escrits versarà sobre el lema «La nostra llengua». Per tant, els poemes faran referència als pensaments i els sentiments que ens proporciona escoltar, parlar, llegir o escriure en valencià, o bé sobre tot allò que podem aprendre o que podem expressar en la nostra llengua: quines tradicions transmetem amb ella, quina literatura podem llegir, quins escriptors o escriptores podem conéixer, quines cançons, quines festes, quins jocs, etc.

Els treballs s’han de presentar a la Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), carrer de les Escoles Pies, 4, de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h i de dilluns a divendres 10.30 a 14.00 h, fins al dia 26 de gener de 2018, amb el títol del poema escrit de manera destacada i el nom i els cognoms de l’autor o autora, el curs, el centre, l’adreça i el telèfon de contacte, tot fàcilment llegible.

L’extensió dels treballs ha de ser d’un full o, com a màxim, de dos –naturalment, grapats–, manuscrits o mecanografiats, escrits a una cara, i amb una presentació bona. S’ha de presentar per triplicat (original i dos copies).

Cada autor o autora podrà presentar un màxim de cinc poemes.

 

Categories

1a. Per a l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO.

2a. Per a l’alumnat de 5é i de 6é de Primària.

3a. Per a l’alumnat de 3r i 4t de Primària.

 

Premis

1a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Assistència gratuïta a les classes del “Programa Despierta” durant dos mesos.

Segon premi: 25 €, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual gratuïtament.

 
2a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Assistència gratuïta a les classes del “Programa Despierta” durant dos mesos.

Segon premi: 25 €, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

 
3a categoria

Primer premi: 50 €, diploma, un curs de mecanografia assistit per ordinador a l’Acadèmia Euler i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

Assistència gratuïta a les classes del “Programa Despierta” durant dos mesos.

Segon premi: 25 €, diploma i ser membre de la comissió fallera durant l’exercici actual, gratuïtament.

 
Premi especial

Obsequi per gentilesa de la Fundació Bromera per al foment de la Lectura de, dos lots de llibres de la campanya Llegir en Valencià, a l’escola amb el nombre proporcional de treballs presentats més gran. És a dir, es tindrà en compte el nombre d’alumnes inscrits oficialment al centre en relació amb el nombre de treballs que hi participen.

 

El jurat podrà atorgar, si ho estima convenient, com a màxim, dos accèssits, i es reserva el dret de declarar desert qualsevol dels premis si la qualitat dels treballs presentats així ho requerirà.

El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el divendres dia 9 de febrer de 2018 a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura.

Els treballs no premiats podran ser arreplegats en el Departament d’Educació, carrer Rambla S/n a partir del 27 de febrer de 2018. Els treballs no arreplegats en el termini d’un mes quedaran en propietat de l’Ajuntament d’Alzira.

La participació en aquest concurs pressuposa l’acceptació d’aquestes bases. Qualsevol discrepància o interpretació d’aquestes serà resolta pel jurat i la resolució que en faça serà inapel·lable.

Els poemes premiats passaran a ser propietat de la comissió organitzadora que els podrà editar en qualsevol publicació pròpia o gestionada amb una editorial.

 
Organitza

Associació Cultural Falla Plaça Malva

 
Patrocina

Ajuntament d’Alzira. Regidoria d’Educació

 

Col·laboren

Acadèmia Atenea

Centre d’Estudis Euler

Programa Despierta

Reclam Editorial

Centre d’Informació Juvenil d’Alzira

Biblioteca Pública Municipal d’Alzira

Fundació Bromera per al Foment de la Lectura

Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

Falla Plaça de la Malva

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

             
 .-000166                                                             .-000151
               
._000506                                   .-000366 El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasConcursos, Premios y Becas
CulturaLiteratura
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.