Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.865 Fotografías: 108.852 Comentarios de usuarios: 125.579
EL SEIS DOBLE
lunes, 5 de marzo de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Murta, pulmó verd de la comarca (1)
Xavier Blasco: ‘Si no fem un pla contra incendis específic per a la Murta ens quedarem sense paratge natural’

La inclusió de la Casella en el pla contra incendis ha endarrerit el treball i han quedat fora dels pressupostos de 2018


 
 
L’Associació Amics de la Murta ve demandant a les administracions un Pla Especific de Prevenció d’Incendis per a La Murta en atenció a la seua grandíssima valia i importància per ser patrimoni natural, històric, cultural i espiritual d’Alzira i la comarca de la Ribera del Xúquer.
Segons Xavier Blasco, “el paratge és el pulmó verd de la comarca i compta amb un ecosistema propi que el fa únic per la seua diversitat tant de flora com de fauna i el Monestir de Santa Maria de la Murta és un dels monuments més visitats de la Comunitat Valenciana per haver segut, durant segles, el Centre Cultural i Espiritual de la Ribera”.
S’han realitzat reunions en la Conselleria de Medi Ambient entre Amics de la Murta; Pep Carreres, regidor de Medi Ambient; Llorens Pérez, tècnic de Medi Ambient amb Julià Álvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i la directora general de prevenció d'incendis; així com amb el subdirector d'Espais Naturals de la Generalitat Valenciana per a estudiar mesures per a la protecció de La Murta front als incendis, risc que augmenta any rere any a conseqüència del canvi climàtic, i on exposarem la necessitat d’un Pla Específic de Prevenció d’Incendis per a La Murta al que l’Administració Autonòmica es va comprometre a dur a terme.
“El pla específic de prevenció d'incendis per a La Murta és necessari i urgís; l’abandonament dels conreus que envolten el paratge i la falta de manteniment i neteja l’han convertit en un polvorí. Els bombers ens han demanat que fem força per a la neteja de La Murta, per si han d’actuar”, assegura Xavier. En pròximes entrevistes tractarem altres punts de vital importància per al paratge com són el Pla d’Usos, el patrimoni i la creació d’un patronat que coordine la protecció del paratge natural.
E6D 
  

 
 
 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

UNO - 05/03/2018
Tanto paro y tanta gente parada ¿no se podían ocupar de la adecuación de nuestros montes para evetar posibles incendios? Lo mismo se puede aplicar a la limpieza de los rios. Quienes tengan una paguita, aunque sea poca, harían algo de provecho para la sociedad. Es lo que piensa muchísima gente de la que sale el sustento de reclusos y etcs...
Alzireny - 05/03/2018
Un pla de prevenció de incendis forestals per a la Murta no és operatiu. La Murta es solament una petita porció de la serra de Corbera, que a efectes funcionals front al incendi forestal és el que s´hauria de gestionar conjuntament. És molt difícil que el foc s´origine en la Murta, i per tant el perill quasi sempre vindrá de fora, Per la poca extensió que té aquesta petit paratge, en quan el foc asome per la Creu del Cardenal, o per alguns dels llímits amb la Casella o el Cavall Bernat, Les fontanelles y Barranc del Pou, per molta planificació específica que es faja en un tres i no rés la Murta desgraciadament volará.
Pere Peres - 05/03/2018
Discrepe del raonament i la proposta de l'Associació: Tot i que la vall gaudeix de la qualificació de PNM cal entendre-la com una part del conjunt de les serres bessones Corbera-Les Agulles i cal un pla integral que aglutine tots els municipis amb terme municipal en aquesta serralada..
De poc ens valdrà un pla específic quan a menys de 500 metres i al terme de Llaurí una mega cantera d'àrids amenaça amb esllavisar els contraforts de la cresteria...
Per altra banda i centrant-nos en la Murta, ens cal amb urgència un tractament silvícola que elimine la proliferació de pins alepos que suposen un perill potencial davant els IIFF i ensems impedeixen que les frondoses prosperen afegint biodiversitat.
Salutacions

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal