Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
miércoles, 11 de abril de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció conviden a anar a la Trobada d'Escoles amb bici

Enguany, el diumenge 15-A, eixirem de la Plaça Major d'Alzira a les 9:15 h, passarem pels Quatre Camins de Carcaixent cap a les 9:40 h i anirem sense presses per camins rurals tranquils


 
._000541 
Les nostres terres són ideals per a les bicis, perquè solen ser planes, fèrtils, regades per nombrosos rius, amb un clima benigne i un paisatge divers i bonic. Si en volta de dedicar-nos a esgotar, contaminar i destrossar l'entorn, el cuidàrem i l'ajudàrem a recuperar-se, aquest seria un lloc realment privilegiat, ideal per a viure.
I precisament un dels majors problemes ambientals que patim ara és l'ús abusiu dels automòbils, que són el principal focus de contaminació i generen el 42% de gasos hivernacle (CO2, NOx, O3, COV, etc.), a més d'originar la destrucció directa del territori amb tantes autopistes, autovies i carreteres. L'abús arriba fins al punt que, segons l'IDAE1 (depenent del reaccionari Ministeri d'Indústria i Energia), el 50% dels desplaçaments urbans en autos són per anar a menys de 3 km i el 10% per anar a menys de 500 metres, distàncies que en la majoria dels casos es poden fer en bici o a peu. A més, els autos transporten una mitjana de 1'3 passatgers, de manera que els seus motors han de moure uns 1.000 kg per transportar 100 kg, un ridícul 10% d'eficiència bruta2.
Per això insistim tant nosaltres en la necessitat de canviar el model de transport, perquè l'actual resulta absolutament insostenible. Les solucions passen per fomentar els tipus de transport més eficients i nets: peu, bici, tren, metro i autobús, als que ara es poden afegir altres com patins, patinet, etc.
Fa temps que reivindiquem la Xarxa Verda per unir tots els nostres pobles mitjançant vies segures, exclusives per a ciclistes i vianants o compartides amb els agricultors a baixa velocitat. Ací tenim molts camins rurals aprofitables i uns pocs carrils bici, de manera que resultaria molt fàcil i barat connectar-los bé per unir tots els municipis i llocs d'interés ecològic, cultural, turístic, etc. I ara que ho han aprovat Diputació i Conselleria, esperem que siga una realitat ben prompte.
Caldria començar connectant amb carrils bici la capital de la comarca, que és on més població hi ha, amb els seus polígons. També el Mercat d'Abastos d'Alzira i la ITV, amb una passarel·la de 3 m d'amplària, per creuar el Riu Verd sense passar per la transitada i perillosa CV-42; arreglant el camins previ i posterior, de 200 m en total; després el Camí de Berca ja conduix directament a Algemesí3. Anàlogament, connectant de forma segura el Mercat d'Abastos amb el camí de servei de l'autovia CV-50, uns 500 m, tindríem unides Alzira i Guadassuar. I connectant bé Guadassuar amb L'Alcúdia4, que ja està unida pel carril bici amb Carlet, llavors tindríem connectats els sis pobles més grans de la comarca, perquè Carcaixent i Alzira ja tenen carril bici.
Per altra banda tenim la via fèrria recentment abandonada entre La Pobla Llarga, Manuel i Xàtiva, que costaria poc recuperar-la per a bicis i vianants; i si tenim en compte que pels camins rurals La Pobla està ben connectada amb Carcaixent, que està unit amb Alzira pel carril bici, amb aquesta Via Verda quedarien connectades les comarques de La Ribera i La Costera. El mateix ocorre amb la vieta abandonada entre Carcaixent, La Barraca i Tavernes; recuperant-la, uniríem La Ribera amb La Valldigna i La Safor. Ambdues Vies Verdes haurien de ser de prioritàries, urgents, en tota Europa estan fent-ho així i ara volen una Xarxa Verda5 de 70.000 km; en altres llocs d'Espanya6 van per eixe camí i ja hi ha més de 100 Vies Verdes, que ajuden a resoldre problemes tan greus com la contaminació i el calfament global/local, i a més poden desenvolupar el turisme verd i l'economia local (la Via Verda del Carrilet en Girona rep un milió de visitants cada any).
Amb eixes reivindicacions La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció participem, per dècim any consecutiu, en la Trobada d'Escoles en Valencià, un esdeveniment cultural autòcton de primer ordre. I aprofitem per invitar, a tothom que puga, a vindre a peu o en bici a les Trobades que es celebren pertot arreu del País Valencià.
Enguany, el diumenge 15-A, eixirem de la Plaça Major d'Alzira a les 9:15 h, passarem pels Quatre Camins de Carcaixent cap a les 9:40 h i anirem sense presses per camins rurals tranquils, rodejats de fruiters en flor que omplin l'aire de perfums naturals, un goig per als nostres sentits. De Manuel també eixirà un grup de companyes en bicicleta. I tornarem cap a les 17:30 pel mateix camí. Recordem que cadascú és responsable de la seua seguretat i que els menors han de vindre acompanyats d'algun major. És temps de primavera i de bicis!

La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció

  

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

fallera - 11/04/2018
Y aun que aqui no lo digan tampoco es bueno para el CO2 , el NOx , el O3 , el COV y todo eso lo decambiar la bosas de basura cuando estan medio vacias o tirar bolsas de plastico a la basura sin llenar o vacias
La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció - 12/04/2018
Oït, senyor regidor de Serveis Públics? Si insistixen és que serà de veres ests mala pràctica.
Faça el favor de dir-li als treballadors de la neteja que buiden les bosses mitges en un altra fins que estiga plena i, si no estan brutes, les tornen a deixar a les papereres i on estiguen. Massa plàstic pertot arreu!
Nosaltres li enviem un e-mail a la Regidoria.
Però tu, fallera, també pots fer-ho, o un watshap al nº de l'Ajt per a incidències: 674 76 15 44
El medi ambient és cosa de tots/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal