Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 12 de abril de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Confraria, sentiments religiosos i cultura són els valors que recull el llibre del Devallament de la Creu d'Alzira

"Per tractar tots aquests valors hem dividit el llibre de la setmana Santa d’enguany en sis grans apartats"


 
._000651

 

Una confraria és una associació d'amics, de confrares, de germans, que s'uneixen per viure un carisma religiós propi on les pràctiques de devoció i els sentiments espirituals comuns s'uneixen a les manifestacions culturals i, fins i tot, lúdiques, que la col·lectivitat de companys ha anat creant al llarg del temps. Una confraria respon a una voluntat religiosa i social. La Setmana de Dolors i la Setmana Santa són el centre de la nostra vida confrare..., però els sopars, els dinars, les reunions on es decideix què fer, a més del sentir religiós, ens fan compartir espais de trobada privilegiats des dels quals es fan més forts el vincles de l'amistat i la solidaritat.

I una confraria també és cultura on les tradicions es gaudeixen cadascun any entre tots: el nostre pas del Devallament, el pas de la Maria; el rés del Sant Rosari, la celebració dels Dolors de la Verge, els motets o cants religiosos, la música coral, les vestes i teixits, els guions i banderes de les processons, els dossers..., conformen la nostra història; i és precisament la Història, amb la seua memòria, la que ens aproxima als confrares d'altres temps; per això conèixer-la, saber sobre ella, és com apropar-nos i sentir els confrares que ens han precedit.

I sobretot, la Setmana Santa és fe, devoció, compromís; la seua espiritualitat ens uneix a altres fidels d'ací i d'allà, a altres germans que al llarg del món comparteixen la nostra mateixa fe.

Així, la revista d'enguany vol recollir aquestes diferents mirades de la Setmana Santa, des de la nostra història a les manifestacions de la cultura popular religiosa que al llarg del temps, entre tots, hem ajudat a consolidar: des que significa la Setmana Santa religiosa fins a les diferents manifestacions culturals i populars que les persones representen a través del món.

Per tractar tots aquests valors hem dividit la revista d’enguany en sis grans apartats: en el primer rebrem la salutació de les persones que dirigeixen la nostra comunitat religiosa, social i confrare. Després, hem inclòs una secció especial dedicada als nostres congregants. El tercer capítol el dediquem a donar a conèixer la història del sentiment confrare, tant de la nostra confraria com d'altres confraries germanes unides a nosaltres pels mateixos sentiments; també donarem a conèixer els símbols artístics, els valors religiosos i les manifestacions culturals que fan possible eixe sentiment fratern. El quart apartat el dediquem a comentar els valors religiosos de la Setmana Santa; a la cinquena secció donarem a conèixer diferents manifestacions religioses que es produeixen al llarg del món durant aquest dies. Finalment, la sisena secció tancarà la revista amb el programa d’actes a realitzar al llarg d’aquets dies.

Llegir sobre la Setmana Santa, sentir la Setmana Santa, és viure sentiments de pau, de solidaritat, d'amor... També de recordar a persones, noms, costums, tradicions i sentiments que ens fan participar d'una cultura i d'unes creences comunes. Desitgem que gaudeixen dels articles, de les imatges i dels sentiments religiosos. Moltes gràcies a tots els autors i autores dels estudis i a totes les persones i institucions que han fet possible la revista d'aquest any.

Confraria del Devallament de la Creu d'Alzira

 

Leer o descargar el libro de la

Confraria del Devallament de la Creu d'Alzira

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasSemana Santa
SocialReligión y Culto

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Agustín - 12/04/2019
Muchas felicidades a la Cofradía del Descendimiento de la Cruz por hacernos participes del excelente libro publicado.
Una cofrade del Devallament - 12/04/2019
Gracias al "SEIS DOBLE" por acercar nuestro libro del Devallament 2019 - a toda la comunidad de seguidores del diario. Muchas gracias y muchas felicidades a los animadores y responsables de la edición del libro. El libro me parece una verdadera pasada por la diversidad de contenidos y por la calidad de todos los autores. Por el momento, me quedo con el mensaje del Papa Francisco - "Els Nostres Majors" - y la cercanía (fotos) de tanto cofrades con los que he convivido a través de muchos años. Una idea quiero compartir: " El futuro de un pueblo, el futuro de una cofradía como la nuestra, precisa del encuentro entre los jóvenes y los mayores: los jóvenes ofrecen la frescura, la potencialidad, la vitalidad de cualquier pueblo y los mayores refuerzan esta energía con la memoria, la experiencia y la sabiduría. Mediante el respeto, la tolerancia y el diálogo continuo entre unos y otros, se pueden forjar las bases de una ciudadanía más humana, comprensiva y comprometida". En definitiva, todo el libro y su planteamiento, me parece muy interesante y actual. Me siento, siempre me he sentido, orgullosa de pertenecer al Devallament y de participar en los actos propios de la Semana Santa.
Salvador IJ - 12/04/2019
Verdaderamente, un lujo de libro. Muy interesante en todos los aspectos y en todos los ámbitos tratados:religiosidad, cultural, aspectos sociales, - etc.. El número de colaboradores /as y la calidad de los mismos es realmente espectacular. Gracias a los responsables de l Descendimiento por la publicación.
Bernardo - 12/04/2019
¡Me gusta!!... y comparto con amigos y familiares.
En relación a los artículos, me parece muy acertado el artículo del Papa Francisco referente a los "mayores"; los artículos históricos - profesores universitarios -, están escritos con mucho rigor y con muy buena documentación. Por último, me han impresionado los artículos referentes al "Sentit de la Setmana Santa" y "la Setmana Santa aals voltants del mon".
Sinceramente, un libro para leer, re_leer y guardar.
Arturo - 12/04/2019
Soy de Valladolid y vivo en Carcaixent. Ha sido muy emotivo para mí leer el artículo del profesor e historiador D. Javier Burrieza - "Los pasos Castellanos del Descendimiento -. La publicación es todo un acierto y para hablar de los Descendimientos de Castilla han elegido al mejor. ¡¡Una maravilla!!.
Le dejo un enlace en el que podrán observar algunos de los Descendimientos citados por el autor del artículo: rtevalladolid.blogspot.com/2014/04/semana-santa-en-rioseco-el.html
Rodrigo - 12/04/2019
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal